Vali Mutlu Esenler’de

Güncel Olaylar Yayın: 16 Temmuz 2012 - Pazartesi - Güncelleme: 16.07.2012 03:50:11
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ile birlikte Esenler’de inşaatı devam eden okulları ziyaret etti.  Okul inşaatlarında yaptığı incelemelerde, okulları yapan yüklenici firma yöneticilerine okulların yeni eğitim öğretim yılına kadar  tamamlanması yönünde talimat veren Vali Mutlu, “Esenler’deki işlerin hızlı gidişinden memnunum” dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Esenler’de inşaatı devam eden okulları ve hastaneleri yerinde inceledi.

Vali Hüseyin Avni  Mutlu’ya  inceleme gezisinde; Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu,  İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Sert,  İlçe Emniyeti Müdür Yardımcısı Necmettin Öztürk, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri ve İl Genel Meclisi Üyeleri eşlik etti.

Vali Mutlu’nun ilk ziyaret noktası, İbrahim Turan Lisesi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında çevresinde yapılan düzenlemelerle yenilenen İbrahim Turan Lisesi’ni gezen Vali Mutlu,  Liseyi ve okula kazandırılan parkı beğendiğini dile getirerek okul bahçesinin daha fazla ağaçlandırılması gerektiğini söyledi.

İl Özel İdaresi tarafından Esenler’de inşaatı devam eden okulları da ziyaret eden Vali Mutlu, Nenehatun İmam Hatip Lisesi arsasını, Menderes Mahallesi’nde temeli atılacak olan Hükümet Konağı’nı, Menderes Mahallesi ve Tuna Mahallesi’ndeki yeni okul alanlarını inceledi.

İNCELEME YAPIP, TALİMAT VERDİ

Esenler Kültür Merkezi’nde kısa bir molanın verilmesinin sonra inceleme gezisine devam eden Vali Mutlu, Oruçreis İlköğretim Okulu bahçesinde devam eden anaokulu inşaatını, Aksoy İlköğretim Okulu’na yapılan ek bina inşaatını, Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ek bina ve güçlendirme inşaatını, Esenler Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Eğitim Merkezi (AÇSAP) inşaatını, Kemer Mahallesi’ndeki TEİSAŞ’tan sağlanan okul arsasını ve Kemer İlköğretim Okulu inşaatını gezdi.

Okul inşaatlarında yaptığı incelemelerde, okulları yapan yüklenici firma yöneticilerine okulların yeni eğitim öğretim yılına kadar  tamamlanması yönünde talimat veren Mutlu’nun çevredeki vatandaşlarla da sohbet etmesi de dikkat çekti.

Mutlu’ya büyük bir ilgi gösteren vatandaşlar, İl Özel İdaresi’nin Esenler’de yaptığı yatırımlardan çok memnun olduklarını dile getirdiler.

Oruçreis Mahallesi’nde hizmet veren Esenler Gençlik ve Bilgi Evleri (ESGEV)’ni de Belediye Başkanı Göksu ile birlikte ziyaret eden Vali Mutlu, çocuklar tarafından coşkuyla karşılandı. ESGEV’deki sınıfları tek tek gezen Başkan Göksu ve  Vali Mutlu’yu bir anda karşılarında gören öğrenciler,  hep bir ağızdan  “Hoş geldin vali amca, hoş geldin başkan amca” diyerek  sevinç çığlıkları attılar.

İŞLERİN HIZLI GİDİŞİNDEN MEMNUNUM

İnceleme gezisi sırasında sık sık hatıra fotoğrafı çektiren Vali Mutlu, yaptığı incelemelerin ardından bir değerlendirme yaparak,  yoğun bir şekilde yatırımlara devam ettiklerini belirtti.  Özellikle eğitim yatırımlarının yeni eğitim öğretim yılına kadar tamamlanmasını hedeflediklerini anlatan Mutlu, Esenler’de yapılan eğitim yatırımlarını da önemsediklerini belirterek, “Esenler’de de yaptığımız işlerin en başında da eğitim geliyor. Eğitim yatırımlarını önemsiyoruz. Esenler okullaşma noktasında bizim derslik ihtiyacı en fazla olan ilçelerimizden. Esenler ilk üç dörde girebilecek ilçelerden birisi. Onun için burada daha fazla derslik üretmek zorundayız.  Bu konuda işbirliği yaparak burada daha fazla ne yapılabilir bunun gayreti içerisindeyiz” dedi.  

“Esenler’deki işlerin hızlı gidişinden memnunum” diyen Mutlu,  “Esenler’de  derslik başına 30 öğrenciyi  tam gün eğitim programına göre çeşitlendirerek çok daha farklı alanlarda eğitim görebilmelerini realize etmemiz lazım. Bazı okullarımız ihale süreçleri nedeniyle Aralık ayına Kasım ayına kalanlar da var. Ama biz onları da eylül ayında bitirin diyoruz” diye konuştu.

Esenler’de eğitim hayatının önümüzdeki yıllar daha iyi olacağını kaydeden Mutlu, herhangi bir gecikmeli işin olmadığını vurguladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.