Türk Kızılay’ı Şube Başkanları Bakırköy’de Buluştu

Güncel Olaylar Yayın: 22 Eylül 2013 - Pazar - Güncelleme: 22.09.2013 01:05:43
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kurban bayramı süresince yapılacak uygulamaların konu alındığı toplantıya ev sahipliği yapan Bakırköy Kızılay Şube Başkanı İbrahim EthemVeli, yaptığı açılış konuşmasında “Tüm dünya insanlarına faydalı olmak amacıyla hayırlı bir iş için burada toplanmış bulunuyoruz. Hepiniz hoş geldiniz. Temennim kurban bayramı hepimiz için kolay ve hayırlı olur” dedi.

 

 

Kredi Kartı İle Bağış

Veli’nin konuşmasının ardından kürsüye gelen Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, geleneksel hale getirdikleri vekaletle kurban kesme kampanyasının bu yıl ki sloganının “Kurban bereketi yıl boyu sürsün” olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında “bu yıl toplam onbir bölgede toplantı yaparak arkadaşlarımızı uygulanacak yol haritasında bilgilendirmeyi hedefledik. Gönüllüler ordusundan oluşan toplantılarımıza katılımlar oldukça sevindirici. %100’lük katılımlarla toplantılar yapıyoruz. Amacımız bu yıl her zamankinden daha fazla bağışçıya ulaşmak ve o bağışları daha fazla ihtiyaç sahibine ulaştırmaktır. Bu vesileyle bağışçılarımıza tamamen amacına ve dini vecibelerine uygun şekilde kesilen kurban bağışlarının alımında da kolaylıklar sağladık. Kredi kartı ile bağış yapmak isteyen vatandaşlarımıza dört taksit imkanı sunuyoruz. 168 nolu ücretsiz telefonu arayan tüm bağışçılara gerekli kolaylıklar sağlanıyor” dedi.

 

Hedef Mekke

Akar konuşmasını bu yıl yurt dışında da kurban kesimlerini gerçekleştireceklerini söyleyerek “Bu sene Pakistan, Somali, Kenya, Bosna Hersek, Kosova ve Makedonya gibi ülkelerde de kurban kesimlerimizi gerçekleştireceğiz. Bizim yaptığımız iş bir anlamda ibadettir. Bağışlanan kurbanların fakir-fukaraya zaman zaman afet zedelere sağlıklı ve taze bir şekilde ulaştırıyoruz. Önümüzdeki yıllarda kurban kesim ve konserve haline getirme işlerini Mekke’de hac vazifesini yerine getiren din kardeşlerimizin olduğu yerde de yapmayı planlıyoruz. Bununla ilgili İslam Kalkınma Bankası ile görüşmelerimiz sürüyor” şeklinde sürdürdü.

 
Haber ve Fotoğraf : Yılmaz Bacacı 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.