Kerimoğlu kendisinden oldukça emin göründü

Yayın: 04 Mart 2014 - Salı - Güncelleme: 04.03.2014 23:09:42
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Yedi aylık bir aday adaylığı sonucunda Bakırköy belediye başkanlığına Bülent Kerimoğlu aday gösterildi. Kerimoğlu’nun aday gösterilmesine tepki gösteren birçok CHP’li Bakırköy’ü tanımayan bir adayla seçimlerin pekte beklendiği gibi olmayacağını dile getirdi.

 

On yıldır Bakırköy Belediye Başkanlığını yürüten Ateş Ünalerzen’i aday göstermeyen CHP aday değişimine giderek Op.Dr. Bülent Kerimoğlu’nu aday gösterdi. Aday gösterildikten sonra yaklaşık 20 gündür yoğun bir çalışma temposuyla seçim çalışmalarını sürdüren Kerimoğlu, 01.03.2014 günü yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. CHP Bakırköy ilçe başkanı M. Sait Yücel ve Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi adayları ile birlikte Dilek pastanesinde bir araya gelen Kerimoğlu, kendinden oldukça emin bir görüntü sergileyerek geçmişte %25-60 arası olan oy oranını %70’lere çıkaracağını söyledi. Yaptıkları çalışmaların büyükşehir belediye başkanlığında da önemli rol oynayacağını belirten Kerimoğlu, Mustafa Sarıgül’le birlikte büyükşehir belediye başkanlığını da kazanacaklarını iddia etti.

Prestij Projeler

Kerimoğlu göreve geldiği gün itibariyle başlayacağı çalışmalarla adından söz ettirecek 5 önemli projesinin olduğunu ve bunların hayata geçmesiyle birlikte Bakırköy’ün dünyada tanınan bir ilçe olacağını söyledi. Prestij projeler adını verdiği aralarında (Bakırköy sahili, Cumhuriyet Meydanı, Ayamama deresi ve çevresi) bulunan projelerinin olduğu bölgelerin büyükşehir belediyesi sorumluluğunda olduğunu unutmuş olmalı ki projelerini şimdiden hayata geçmiş gözüyle bakıyor. Ancak kendisine (eldeki bir kuş daldaki 10 kuştan iyidir) atasözünü hatırlatmakta yarar var.

Ateş Ünalerzen’e Teşekkür

Kerimoğlu, konuşmasını bitirdikten sonara soru-cevap bölümüne geçildi. Kendisine sorulan (Ateş beyin sürdürmekte olduğu projeler hakkında ne düşünüyorsunuz) sorusuna “on yıldır Bakırköy’e hizmet eden Ateş bey çok önemli projelere imza atmıştır. Bu anlamda kendisine teşekkür ederim. Halen sürmekte olan proje ve yatırımlar devam edecektir. Bunun yanında biz kendi projelerimizi hayata geçireceğiz. Sizlerde her geçen gün Bakırköy’de oluşan değişimleri gözlemleyeceksiniz. Sosyal belediyecilik örneklerini Bakırköy’den tüm dünyaya göstereceğiz” şeklinde yanıt verdi.

Kendisine sorduğum (prestij projelerden Bakırköy sahili, Cumhuriyet Meydanı, Ayamam Deresi ve çevresi büyükşehir belediyesi sorumluluğunda olan bölgeler. Ola ki sizin iddia ettiğiniz gibi büyükşehir belediyesini kazanamadığınızı var sayarsak bu projeleri nasıl hayata geçireceksiniz) şeklindeki soruma “öncelikli hedefimiz büyükşehri kazanmak ki ben buna inanıyorum. Ola ki terslik oldu kazanamadık. Bu projelerin Bakırköy halkının menfaatleri için hayata geçmesi gerekir. Bende bu anlamda üstüme düşen her görevi yapmaya hazırım. Gerekirse boyun da eğeriz. Burada Bakırköy halkının menfaati söz konusudur” şeklinde açıklık getirdi.

Basını önemsiyoruz

Yerel basını önemsediğini belirten Kerimoğlu, basın nasıl ki yanlışlarımızı eleştiriyorsa doğru yaptıklarımızı da halka duyurmak görevini üstlenmiştir. Göreve başladıktan sonra her hafta değişik bir muhtarlıkta Bakırköy halkı ile bir araya geleceğiz. Onların dertlerini dinleyip sorunlara ortak çareler bulacağız. Her ay bir gün halk günü yapmayı düşünüyorum. Yaptığımız tüm bu çalışmaları da basın yoluyla halka duyuracağız.

Kerimoğlu’na yönelttiğim (seçimler sürecinde daha çok ticari amaçlı birçok gazete çıkıyor. Bunun yanında da yıllardır aralıksız olarak düzenli bir şekilde çıkan gazeteler var. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz) şeklindeki ikinci soruma verdiği cevapta “yıllardır siyasetin içindeyim. Yerel basınla da iç içeyim. Sözünü ettiğiniz konu beni de zaman zaman rahatsız etmiştir. Göreve başladıktan sonra sanırım bunu daha net bir şekilde göreceğiz. Tabi ki aynı durum devam ederse bizde gerekeni yapar kimlerle çalışmamız gerektiğine karar veririz” şeklinde oldu

AK Parti Adayı Boş Durmuyor

Ak Parti Bakırköy Belediye Başkan adayı M. Emin Ertekin dur durak bilmeden çalışmalarını sürdürüyor. Sevimliliği ve sempatisi ile halkın beğenisini kazanan Ertekin, önemli projeleriyle de halkın beğenisini kazanıyor. Bakırköylü bir aday olmasının kendisi için büyük bir avantaj olduğunu söyleyen Ertekin, en nemli projelerinden birinin kentsel dönüşüm olduğunun altını çiziyor. Bakırköy halkına hiçbir yük getirmeden bu sorunun üstesinden gelebileceklerini belirten Ertekin, belediye başkanı seçilmesi halinde Bakırköy’ün çok kısa bir sürede vizyonunun değişeceğini de söylemeden edemiyor. Oy oranının oldukça düşük olduğu Ataköy bölgesinde yaptığı ev ve esnaf ziyaretlerinde halkın kendisine oldukça fazla teveccüh göstermesi de kendisini oldukça memnun ediyor.

Bir aydan az bir sürenin kaldığı Bakırköy belediye başkanının belirleneceği seçimler geçmişte olduğu gibi kavgasız gürültüsüz geçmesi temennisi ile…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.