Bülent Kerimoğlu’nun Prestij Korkusu mu

Yayın: 22 Ocak 2016 - Cuma - Güncelleme: 22.01.2016 17:14:51
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News
Bülent Kerimoğlu’nun Prestij Korkusu mu
Kavgasız gürültüsüz geçen CHP ilçe kongresinde konuşmacıların neredeyse hepsi belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nu eleştirdi. Eleştirilere kayıtsız kalmayan Kerimoğlu, belediye hakkında yapılan eleştirileri örgüt toplantısında cevaplayacağını söyledi. Kongrede ki konuşmasında gücü olmadığında ön seçim veya çarşaf liste isteyenlerin gücü eline aldıklarında blok liste istemelerini kınayan Kerimoğlu, ilçe yönetiminin yaptıklarının etik olmadığını belirtti. Kendisinin de ön seçim ve çarşaf listeden yana olduğunu söyleyen Kerimoğlu, 2019 yılında yapılacak olan seçimlerde Genel Merkezin desteğini istemediğini ve ön seçimle üyelerin huzuruna çıkacağının beyan etti. Hepsi iyi güzel de Kerimoğlu, madem çarşaf listeden yanasın, madem ön seçimden yanasın 2015 yılında Bakırköy belediye başkanlığınız açıklandığında neden söylemlerinizdeki gibi davranıp sayın genel başkan kararınıza saygım var ancak ben atamaya karşıyım diyemediniz. Her geçen gün Bakırköylüler tarafından istenmediğinin farkına varmış olmalısın ki kongre öncesinde de şark kurnazlığı ile prestijini kurtarmaya çalıştın. 2019 seçimlerinde ön seçim istiyorum söylemlerini bu kadar erken gündeme getiriyor olmanda sanırım her geçen gün genel merkez tarafından güven kaybetmenden kaynaklanıyor olmalı ki listeye girmedin. Bence il delegesi olmak istemeyişinin asıl nedeni örgüt emekçilerinin önünü açmak değil, listeye girmen halinde bekleneninde üstünde çizik yeme korkusuydu. Eee o kadar çizik yiyen bir belediye başkanı doğal olarak genel merkez tarafından da dikkate alınırdı. Bir anlamda prestijini korumak için listeye girmedin. Sizinle ilgili yazdığım yazılarımdan rahatsızlık duyduğunuzu biliyorum. Ancak doğruları yazmaktan da kendimi alıkoyamıyorum. Mesele Bakırköy ve Bakırköy menfaatleriyse doğruları yazmaya devam.
Kandırıldım. Bülent Kerimoğlu, Kültür Üniversitesi’ne satışı yapılan arsada kandırılmış. İyi de başkan senin hukukçuların var bürokratların var konuyla ilgili dosya sana sunulmuş. Elinin altında bu kadar doneler varken nasıl kandırıldın? Yoksa kurban kesim ve satış yerlerinde de mi kandırıldın? Ataköy sahilindeki yapılara izin verirken de mi kandırıldın? Benim anlayamadığım olumsuz her işte kandırılıyor musun yoksa kandırıldım sözcüğüne mi sığınıyorsun? Milli Emlak Müdürlüğü’nün tahsis ettiği ancak tapusunun belediyeye ait olduğu arsayı satmakta erken mi davrandığınız için kandırıldın? Hiç gündeme gelmeyen bir konu bu arsa satışında her şey yasal görünüyor olsa da acaba bir kamu zararı var mı sorusunu da sormadan geçmemek lazım. Öyle ya her ne kadar arsaya 70 milyon değer biçilmiş olsa da arsa ekspertizleri söz konusu arsanın satış değerinin çok daha üstünde satılabileceği yönünde görüş bildiriyor.
İkinci Gezi Olayı Patlamasın
Aylardır kamuoyunu meşgul eden Bakırköy Devlet Hastanesi bahçesine yapılması planlanan konutların ruhsatını Bakırköy belediyesi mi verecek yoksa Bakırköy belediyesi topu büyükşehir belediyesine mi atacak. Zaman zaman Bakırköy STK’ları ve siyasi parti temsilcilerinin de bir araya gelerek yaptıkları protestolar maazallah yeni bir gezi olayının başlangıcı gibi görünüyor. Bakırköylülerin duyarlı oldukları bu konuda Ak Parti ve MHP kadroları da kendilerini yalnız bırakmıyor. Ola ki Bakırköy Devlet Hastanesi arazisinde yapılaşmaya Ataköy sahilindeki gibi Bakırköy belediyesi izin verirse burada gezi olaylarının benzeri yaşanması olası olmasının yanında belediye başkanı Bülent Kerimoğlu’nun siyasi sonu olur.
Emrah Topkaya Başkan Yardımcılığına Doyamamış
Geçtiğimiz günlerde akıllara zarar veren bir olay Bakırköy gündemine bomba gibi düştü. Meclis üyesi Emrah Toprak ve belediye başkanının korumalarından biri Avcılar’da bir mekanda hesaba itiraz etmişler. Emrah Topkaya’nın ekonomik durumunun iyi olduğu biliniyor. Sanırım burada asıl mesele hesap değil mevcut belediye başkan yardımcısı Kenan Şahin’i karalamak. Hesaba itiraz eden Topkaya kendisini Bakırköy Belediyesi Başkan yardımcısı Kenan Şahin olarak tanıtıyor. Mekan sahibi de olayın büyümesi için Bakırköylü olan partili bir yakını M.T yi arayıp durumu aktarıyor. M.T’de mekan sahibine Kenan Şahin’i tanırım gereken neyse yapın diye talimat veriyor. Mekan sahibi ile konuşmasını bitiren M.T sonrasında Kenan Şahin’i arayıp olayın iç yüzünü öğrenmek istediğinde şaşırıp kalıyor. Kenan Şahin ne mekanı biliyor nede mekanda böyle bir olay yaşıyor. Konuyu araştırmak için mekana giden Şahin, mekan sahibine Kenan Şahin benim burada benim ismim kullanılmış ve bir olaya yaşanmış kamera kayıtlarına bakıp kimlerin ismimi kullandığımı öğrenmek istiyorum demiş. Görüntülere bakan Şahin’in sinirlerine hakim olamaması sonucu vücut iflas edip hastanelik oluyor. Neyse ki sağlık sorununu şimdilik atlaşmış durumda. İyi de Emrah Topkaya, tüm bu yaşananlara ne gerek var. Yoksa kısa bir süre öncesinde aranızda sorun yaşadığın Kenan Şahini karalamak için mi böyle bir yola başvurdun? Teşekkür : İskender Iğdır Parkının plan, proje ve yapım aşamasında ki katkılarından dolayı meclis üyesi İsmail Taş’a teşekkür ederim. Umarım bu park halkın hizmetine sunulduğu gibi kalır. Kısa bir süre sonra birilerine çay bahçesi olarak ihale edilmez. Yapılan iyi işler için teşekkür etmeyi de biliriz.
Tebrik : CHP il kongresi sonrası kurultay delegeliğine seçilen Ali Rıza Akyüz, Serdal Kılavuz ve Yurdanur Kırcı ile il yönetimine seçilen Selçuk Biber ve Emine Gülizar Emecan’ı kutlar yeni görevlerinde başarılar dilerim. Umarım seçilen arkadaşlar Bakırköylü olduklarını unutmazlar.
Soru : 1) 2014 yılında Bakırköy belediyesine bazı işleri yaptığı bilinen hatta Yeşilköy muhtarı ile yapılan işler konusunda küçük çaplı tartışmalar yaşandığı sosyal medyada gündeme gelen Cemil Ecevit Bakırköy belediyesinden davet usulü ya da ihale yoluyla 2015 yılı içerisinde iş almış mıdır?
Soru : 2) Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun danışmanı olduğu söylenen Hamdi Düzgün hakkında sosyal medyada yer alan (çiçekçilik işleri ile bağlantılı) haberleri doğru mudur?
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.