DEV ADAMLAR GENÇLERLE BULUŞTU

Spor Yayın: 22 Ocak 2016 - Cuma - Güncelleme: 22.01.2016 02:09:24
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

Küçükçekmece Belediyesi, “Yıldızlarla Buluşma” programı kapsamında gençleri basketbolun yıldızları Hidayet Türkoğlu ve Ömer Onan ile biraraya getirdi. 
Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen panelde, Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Hidayet Türkoğlu ve Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan, genç sporcularla biraraya gelerek, tecrübelerini aktarırken; gençler de basketbolun iki yıldızıyla, aynı sahada mini gösteri maçında buluşma fırsatı yakaladı.
Panelin moderatörlüğünü yapan NTV Spor Sunucusu Irmak Kazuk’un sorularını yanıtlayan ikili, mütevazı ve keyifli sohbetleriyle genç sporcuları kendilerine hayran bıraktı. Paneli Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve ilçe protokolü de izledi.

TAKIMLARIMIZA GÜVENİYORUZ

Ünlü eski milli oyuncular; 2016 Olimpiyat Elemeleri Turnuvası’nda mücadele etme hakkını elde eden A Milli Erkek ve Kadın Basketbol Milli Takımları’nın kendilerini gururlandığını ifade ederek, “İnşallah bütün arkadaşlarımız, sağlıklı bir sezon geçirerek, ülkemizi olimpiyatlarda temsil ederler. Takımlarımıza güveniyoruz.” diye konuştu.

HERKES SPOR YAPMALI, BRANŞLAR ARTIRILMALI

Türk sporunun büyük başarılara adını yazdıramadığını dile getiren Hidayet Türkoğlu ve Ömer Onan, “7’den 70’e herkes birbirini spora teşvik etmeli. Bu kültür yerleşmeli. Ancak böyle kendimizi geliştirebiliriz. Futbolda veya diğer branşta da çok başarılı değiliz. Herkes taşın altına elini sokmalı. Bence branşlar artırılmalı. 70 milyonluk bir ülkeden bir yüzücü çıkaramıyoruz, kayakta söz sahibi değiliz, dağlar ve denizlerle çevriliyiz. Branşları artırıp, ülke olarak değişik branşlarda küçük yaşta çocuklarımızı alıp eğitmeliyiz” dedi.

BOBBY DİXON YÜREĞİNİ ORTAYA KOYUYOR

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan, takımın durumunun iyi olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, “Hocamız da bizde memnunuz. Euroleague Top 16 başladı. 1 veya 2. olmak istiyoruz. Final Four’a giden yolda sağlam tacını almak çok önemli. Euroleague’de 3 maç oynadık. 3 maçını da kazanan ilk takımız. İyi gidiyor şimdilik. Cuma günü Darüşşafaka ile oynayacağız diyerek, takımın geçen yıl ki transferi Bobby Dixon’ın çok eleştirildiğini ancak; Türkiye’yi iyi tanıyan, yüreğini ortaya koyan ,her maça aynı şekilde konsantre olup, liderlik yaparak çıkan iyi bir oyuncu olduğunu ifade etti.

BAŞARIMI EŞİME BORÇLUYUM

İkili panelde, gençlere tavsiyelerde bulunarak, onların sorularını da yanıtladı. Hidayet Türkoğlu, basketboldaki başarısında kendisini her daim destekleyen eşinin büyük rolü olduğunu da ifade ederek, ona olan sevgisini dile getirdi.

ORDA EDİNDİĞİM BİLGİLERİ PAYLAŞMAK İÇİN ÜLKEME DÖNDÜM

Türkoğlu, öğrencilerden birinin sorusu üzerine menajerlik veya antrenörlük düşünmediğini ifade ederek, “Orlando Magic tarafından adıma güzel bir gece düzenlendi. Onlar beni takımın bir parçası görüyorlar. Menajerlik ve antrenorlük teklif ediyorlar. Ancak ben düşünmüyorum.Çünkü ben orda edindiğim bilgileri burdaki genç arkadaşlarla paylaşmak için Türkiye’ye döndüm” sözleriyle cevap verdi.

KARADENİZ’E AY YILDIZLI FORMA

Panel sonunda Başkan Karadeniz, oyunculara günün anısına çiçek vererek, teşekkür etti. Hidayet Türkoğlu ve Ömer Onan da Başkan Karadeniz’e; adına ay yıldızlı bir forma takdim etti. Başkan Karadeniz, konuşmasında “Spor’da kaybeden yoktur; spor yapan kazanır” felsefesiyle ilerliyoruz. Spor yapan insanların çok başarılı olduğuna şahit oluyoruz. Biz de sporcu gençler yetiştirmek için çabalıyoruz. Bugün bizimle birlikte olan çok değerli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

BASKETBOLUN YILDIZLARI GENÇLERLE AYNI SAHADA BULUŞTU

Program, Küçükçekmece Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonu’nda devam etti. Spor salonunda yapılan mini gösteri kısmında da ünlü oyuncular, protokol üyeleri ve genç sporcular birlikte basketbol atışı yaparak, renkli görüntülere imza atarken, katılımcılara ünlü oyuncuların imzaladığı basketbol topları da hediye edildi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.