KERİMOĞLU’NDAN HUKUKTA ÇİFTE STANDAR UYGULAMASI

Özel Haber Yayın: 28 Ekim 2016 - Cuma - Güncelleme: 28.10.2016 17:03:00
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Günlerdir Bakırköy gündemini meşgul eden İstiklal Spor tesislerinin tahliyesi hala netlik kazanmadı. Ahmet Bahadırlı’nın belediye başkanlığı döneminde yapılan 1/1000’lik planlarında spor kulübü alanının kent sosyal donatı alanı olarak korunduğunu ve her hangi bir yapılaşmaya izin verilmediğini görüyoruz. Öyle olmasına rağmen Bakırköy Belediyesi şimdiye kadar ilgili alanla alakalı imar değişikliği yapıldığına dair her hangi bir plan tadilatı yaptığını da açıklamadı. 150-250 arası tescil edilmiş ağaç bulunmasına rağmen burada bir yapılaşmaya gitmek mazallah bir anlamda ikinci bir gezi olayına davetiye çıkarmak gibi düşünülebilir.

KERİMOĞLU VATANDAŞA KULAK VER

Israrla söz konusu alana Bakırköy Belediyesi hizmet binası yapılacağını söylüyorsunuz. İyi de sayın Kerimoğlu, mecliste yaptığınız bir konuşmanızda belediye hizmet binası yapımını İBB Başkanı Kadir Topbaş’la konuştuğunuzu, başka bir alanda yapılacağını, hatta mutabakata vardığınızı da söylemiştiniz. Ne oldu? yoksa sayın Topbaş mutabakatı bozdu mu? Mutabakat bozulmuşsa böyle bir açıklamanız da yok. Osmaniye Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nde yaşadığınız olumsuzluklar unutuldu sanırım. Halkın istemediği hiçbir işlemi halka rağmen hayata geçiremezsiniz. Yakın bir zamanda yaşadığımız terör örgütü FETÖ kalkışmasında halk nasıl ki toprağına vatanına sahip çıkmış, tankların önünde siper olmuşsa Osmaniyeliler’de benzer bir duruş sergileyerek iş makinelerinin yıkım alanına girmesine izin vermemiştir. Ulusal basın ve TV’lerde manşet haber olan olayların bu boyuta gelmiş olmasındaki en büyük pay sahibi olarak hem Bakırköy Belediyesini hem de mensubu olduğunuz CHP’yi yıprattığınızın farkında olmalısınız.

İŞ BİLMEZLİK AYYUKA ÇIKMIŞ

Sayın Kerimoğlu, bu işlerin yolu yöntemi bu değildir. Ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu’nun dediği gibi “ben yaptım oldu” demeyle bu işler olmaz. Madem ki hizmet binası yapmaya karar verdin. O zaman planlarını projelerini ortaya koyacaksın. Bölgeyle ilgili etüt çalışmasını yapacaksın. Öncelikle İstiklal Spor yetkilileri başta olmak kaydıyla bölge halkıyla fikirlerin, paylaşacaksın. Ben başkanım bu işlerle uğraşamam diyorsan bölge meclis üyelerini belediye yetkililerini gönderip proje detaylarını anlatıp görüşlerini alacaksın. Belediyenin milyonlarca lira borcu varken böyle bir proje yapmana sanırım kimse karşı gelmez ortak bir nokta bulunurdur. Tüm Osmaniye halkını karşına almışken bir sonraki seçimlerde bu insanlardan oy istemeye nasıl gideceksiniz bende merak ediyorum doğrusu. Ekiplerini yıkım için gönderdiğinde orada olmanı çok isterdim. Halkın sana neler söylediğini duymanı çok isterdim. Başta şahsınız olmak üzere meclis üyelerine ve mensubu olduğunuz parti CHP’ye ağaza alınmayacak söylemlerde bulundular. Bu davranışınla Osmaniyeliler gözünde kendini bitirdiğin gibi CHP’ye de insanların nefret duymasına neden oldun. Düşünüyorum da acaba bu da siyaseten ben Bakırköy’de nasılsa bittim bunları da bitireyim demek mi? Öyle ya söz konusu bölgede davullu zurnalı geleceğimizin gençleri için etüt merkezi açılışı yaptın. İşin ilginç yanı açılışını yaptığınız yer etüt merkezinden çok kafe hizmeti veriyor. Bu nedenledir ki vatandaşlarda asıl amacın hizmet binası yapmak değil mevcut kitap kafenin alanını genişletmek düşüncesinde. Tüm bu yaşananlardan sonra Cumhuriyete tanıklık etmiş kulübü yıkmaya kalkarsan bu halk sana inanır mı?

HUKUK DİNLENMEDİ

DATİ holding Ataköy’de deniz doldurularak yapılan Mega Yat Limanı projesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıkmış. Bakırköy Belediyesi zabıta ekipleri akşam saatlerinde inşaatı mühürlemişler. İnşaatın mühürlenmesiyle ilgili açıklama yapan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, hukuk neye hükmediyorsa yerine getiriyoruz demiş. İyi güzel hukuk neye hükmetmişse yerine getiriyorsun da İstiklal Spor tesislerinde bulunan yapıları yıkmak için neden yıkım ekibi, zabıtalarınızı ve iş makinelerinizi yolluyorsunuz? İstiklal Spor Kulübünün mahkemeden aldığı yürütmeyi durdurma kararı yasal değil mi. Hatta iki kez tebilgat yollamanıza rağmen her ikisine de mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı alındı. Madem ki yasalara bu kadar saygılısınız yasaların dışına çıkmıyorsunuz mahkemeden Ataköy’de bulunan Mega Yat Liman Projesi hakkında belediye adına alınan yürütmeyi durdurma kararını uyguluyorsunuz da istiklal Spor Kulübünün mahkeme kararını neden uygulamayıp çifte standart uyguluyorsunuz demezler mi?  Üstelik belediye başkanlığına aday olduğunuz dönemde İstiklal Spor kulübü ziyaretiniz de (kulüp başkanı Sultan Öztürk açıklamasına göre) kulüp formasını giyip “Bu kulüp Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kulübüdür, buraya kimse bir şey yapamaz” demiş olmanıza rağmen böyle bir uygulamaya gidiyorsunuz? Yıkıma karşı direnen vatandaşların hakkınızda burada asıl amaç belediye binası yapmak değil, akrabalarından birine ait olan kitap kafenin çalışma alanını genişletmek dediklerini de size söylemişlerdir.

 

YORUM HABER : Yılmaz BACACI

 

 







#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.