Kim Yalan Söylüyor? Kerimoğlu mu, Akyüz mü?

Özel Haber Yayın: 24 Ağustos 2017 - Perşembe - Güncelleme: 24.08.2017 12:45:12
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 18 dk.
Google News

Bülent Kerimoğlu ve Ali Rıza Akyüz arasında geçen kurgulama sürtüşmesine son noktayı Akyüz koydu. Her iki tarafın Kent Yaşam Gazetesinden Selvi Sarıtaç’a yaptıkları açıklamalara baktığımızda taraflardan birinin yalan söylediği ortada. Kimin yalan söylediğini de okuyacağınız açıklamalardan net bir şekilde anlayacaksınız.  

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile İBB ve Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Ali Rıza Akyüz arasında günlerdir kurgulama sürtüşmesi yaşanıyor. Sürtüşme ve sonrasında yapılan açıklamalara baktığımızda konunun muhataplarından birinin yalan söylediği apaçık ortada. Kerimoğlu geçtiğimiz günlerde Kent Yaşam Gazetesinden Selvi Sarıtaç’a yaptığı açıklamasında Ali Rıza Akyüz’ü özellikle muhalefet yapması için kendi iradesini de alarak kurguladığını açıklamıştı. Hatta kurgusunu daha da pekiştirmek adına “Ali Rıza Bey’i kazanmak istesem belediyenin içinde görev ve yetki sorumluluğunu veririm, dolayısıyla kazanabilirim” şeklinde de bir açıklaması var. Kerimoğlu’nun açıklamalarına baktığımızda sosyal demokrat yönetim ve anlayışa hiç yakışmayan bir tabir. Sanırım Kerimoğlu, tek adamlılık yönetimine heveslenmiş şimdilerde de bunun altyapısını oluşturma düşüncesinde. Ya da gelecek seçimlerde yeniden aday gösterilmeyeceğini anlamış olmalı ki kendisine tek rakip gördüğü Ali Rıza Akyüz’ü siyaseten yıpratıp yok etme düşüncesinde. Öyle ya da böyle vatandaş sizden parti içi kısır sürtüşmeler değil hizmet bekliyor. Bir birinizle uğraşmak yerine Bakırköy ve Bakırköylülerin sorunlarıyla ilgilenip çözüm üretmediğiniz sürece bırakın iktidar olmayı yerel yönetimlerde CHP için hayal olur.

Kurgulanan Biri Varsa O Ben Değilim

Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun ben kurguladım sözlerine cevap veren Ali Rıza Akyüz, Selvi Sarıtaç’a çok geniş kapsamlı bir açıklama yapmış Yaptığı açıklamasında “Ben ilçemizin aleyhine olan her karara karşı çıkarım. Bunun için kurgulanmama gerek yok. Başkanın kurguladığı biri varsa o ben değilim” diyerek sürtüşmeye noktayı koymuş. Akyüz kendisine yöneltilen kurgulanma meselesine noktayı koymasına koydu da beraberinde de kafalarda soru işareti bıraktı. Öyle ya 3.5 yıldır Bakırköy’e bir tek çivi çakmayan bir yönetim var. Dolayısıyla başta ben olmak üzere basın tarafından da olumsuzluklar sıkça gündeme getiriliyor. Kerimoğlu’nun Akyüz hakkında yaptığı açıklamadan yola çıkarsak,  vatandaşlar bu güne kadar Bakırköy’de yaşananların hepsi kurguymuş şeklinde düşünür. Ve Kerimoğlu’na sorarlar. Göreve geldiğiniz ilk aylarda Bakırköy Gazetesi hakkınızda onlarca olumsuz haberler yaptı. Bir süre sonrada aynı gazete neredeyse Bakırköy Belediyesi bülteni haline dönüştü. Sayın Kerimoğlu, bunu da siz mi kurguladınız? Yoksa hakkınızda defalarca eleştiri dolu haberler yayımlayan Gazeteci Serdar Tay’ın darp edilmesini de mi siz kurguladınız. Belediye çalışanı Anıl Koç’un korumalarınızca dövülmesi de mi kurguydu? Yasal yollarla basını susturamıyorum düşüncesine kapılıp meclis üyesi Yahya Göktaş’ın mecliste şahsıma yaptığı saldırıyı da mı siz kurguladınız? Hatta Bakırköy Gazetesi yaptığı haberde size sormuş. Kendisini kastederek bizi mahkemeye veriyorsunuz da neden Selvi Sarıtaç’ı mahkemeye vermiyorsunuz demiş. Bu da sizin kurgunuz çıkarsa şaşırmam. Bakırköy’de başkanlık sürenizi tamamlayıp gittiğinizde Bakırköylüler şahsınıza (Kurgucu Başkan) yakıştırması yaparsa sanırım sizde şaşırmazsınız.

 

YORUM HABER ; Yılmaz BACACI

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.