Ateş Ünalerzen; Sizlere armağan edilen eserlere sahip çıkınız

Röportaj Yayın: 22 Eylül 2017 - Cuma - Güncelleme: 22.09.2017 20:06:40
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 18 dk.
Google News

Geçmiş dönemlerde 10 yıl süreyle Bakırköy Belediye Başkanlığı yapan Ateş Ünalerzen’le kısa bir söyleşi yaptım. Söyleşide Ünalerzen, Bakırköy halkına kazandırdığı eserlerle gurur duyduğunu ve Bakırköylülerin kendilerine armağan edilen eserlerine sahip çıkmalarını istedi. 

Satın Ateş Ünalerzen, zaman zaman Bakırköy Belediyesini borç içinde devrettiğiniz söylemlerini duyuyoruz. Bunun doğruluk payı nedir? Bakırköy’e hizmet etmeden yalnızca borç mu bıraktınız?

Zaman zaman yapılan açıklamalarda benim belediyeyi borç batağında devrettiğimi gündeme getiriyorlar. Doğrudur 130 Milyon (bunun karşılığı 98 milyon dolardı) borçla aldığım belediyeyi devir teslim sırasında da söylediğim gibi 230 Milyon (karşılığı 104 milyon dolar) borçla devrettim. Şimdilerde söylenen belediye borcunun 600 Milyon civarında olduğu. Doğrudur ya da değildir bilemem. Ancak şunu belirtmemde de yarar var. Bakırköy Belediyesi tarafından Ulaştırma Bakanlığına 220 Milyon Liraya satılan arsayı ben bila bedel almıştım. Yasaların boşluklarından yararlanarak bir lira ödemeden o arsayı belediyeye kazandırmıştım. Bu para bile benim bıraktığım borçları kapatmak için yeterlidir. Görev süremde borçların artması da doğaldır. Sayısız eserler, yatırımlar yaptık. Bunların yapımı aşamasında kredilerde kullandık. Siz yeter ki insan odaklı yatırımlar yapınız. Kaynak bir şekilde bulunur. Yaptığım yatırımların hiç birinde yap-işlet-devret modelini uygulamadım. Tümünü kredi ve öz kaynaklarımızla hayata geçirdik. Şimdilerde baktığımda Bakırköy Belediyesi yönetiminde hizmet odaklı bir çalışma olduğu düşüncesinde değilim. Sayın Kılıçdaroğlu, genel merkez nezdinde yetkili kıldığı arkadaşlara bir anket yaptırsın. Geçmiş dönemlerde ve şimdiki belediye başkanının da isimlerinin ve Bakırköy halkına kazandırdığı eserlerinin yer aldığı bir anket yaptırsın. Hangi belediye başkanının hizmet odaklı çalıştığı, halkın teveccühü ve memnuniyeti kimden yana olduğu en iyi bu şekilde anlaşılır.

Sayın Ünalerzen, 10 yıllık görev sürenizde Bakırköy halkına ne tür eserler bıraktınız?

10 yıllık görev sürem içerisinde Bakırköy halkına İstanbul’da örnek gösterilen eserler bıraktım. Diğer belediyelerde hizmet ediyor eserler yapıyorlar. Benim yaptıklarımın hepsini bir arada yapan bir belediye örneğini gösteremezsiniz. Biz belediye olarak sağlık hizmeti verirken buna destek amaçlı hizmetin aksamaması adına BAKKART’ı da gündeme getirip hayata geçirmiştik. Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezinin İstanbul’da neredeyse rakibi yok gibi. %98 oranında yapımını tamamlayıp teslim ettiğimiz yaşlılar huzur ve bakım evinin 3,5 yıldır atıl bırakılması insanın içini sızlatır. Şimdiye kadar çoktan hizmete girmiş olmalıydı. Ataköy 5. Kısımda yaptığımız nikah salonu amacı dışında kullanılıyor. Günümüz şartlarına uygun modern bir meclis toplantı binası yaptık. Milyar dolarlık bir rant getirisi olan araziyi Botanik Park yaparak İstanbulluların hizmetine sunduk. Son dönemlerde aldığım duyumlara göre parklar betonlaşmaya başlamış. Ben ve yönetimim bu hizmetleri Bakırköy halkına kazandırırken hiçbir gün çalışan mesai arkadaşlarımın maaşlarını aksatmadım. Üstelik bunları yaparken belediyemizin gelirlerinin büyük bir bölümü de elinden alınmıştı. Hipodrom ve havaalanı gelirlerimiz içinde oldukça önemli bir yer teşkil ediyordu. Havaalanı ve hipodrom gelirler 10 yıllık sürede 600-700 Milyon civarında ciddi bir gelir demekti. Siz yeter ki eser yapmak isteyin. Hizmet odaklı düşünüldüğü sürece aşılmayacak engel yoktur.

Bakırköy halkına söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Bakırköylüler eğitim ve kültür düzeyi yüksek olan insanlardır. Kendilerinin duyarlılık gösterip kendilerine armağan edilen eserlere sahip çıkacaklarına inanıyorum.

 

SÖYLEŞİ VE FOTOĞRAF: Yılmaz BACACI      

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.