Gazetecilerden Etik Olmayan Talepler

Özel Haber Yayın: 24 Şubat 2018 - Cumartesi - Güncelleme: 24.02.2018 16:54:07
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 20 dk.
Google News
Bakırköy ve Bakırköylülerin gurur duyduğu, meslektaşlarının kendisini kıskandığı, benim de zaman zaman tebrik edip, başarılarından gurur duyduğum Selvi Sarıtaç, Bakırköy’de gündem yaratmaya devam ediyor.

Belgelerle usulsüzlük, yolsuzluk gibi haberlerle gündem yaratan Sarıtaç, bu kez meslektaşı da olan Rafet Yıldırım ve Uğur Kelleci’nin oto yıkamacı esnafı olan Murat Topal’dan para aldıkları haberiyle gündeme oturdu. Selvi Sarıtaç’ın haberine göre Rafet Yıldırım ve Uğur Kelleci para aldıkları Murat Topal’a kendilerini önce gazeteci sonra belediyede iş tamamlayıcı olarak tanıtıp güven kazanmışlar. Birkaç kez Murat Topal’dan 300-500 lira gibi cüzi paralar alan Yıldırım ve Kelleci  “Son bir hamleyle belediye adına Topal’dan 35 Bin Lira bağış adı altında para talep etmişler.” 35 Bin isteyince de dananın kuyruğu kopmuş. Topal’ın açıklamasına göre kendisinden evraklarıyla ilgili defalarca para almış olmalarına rağmen sessiz kalan Topal, 35 Bin Lira bağışı neye istinaden yapacağını sorduktan sonra Rafet Yıldırım ve Uğur Kelleci bir daha mekana uğramayarak ortadan kaybolmuşlar. Uzun yıllardır Bakırköy de esnaflık yaptığını açıklayan Baydağı Oto Yıkama Sahibi Murat Topal, yakın zamanda da böyle bir olay yaşandığını ve esnafların Rafet Yıldırım ve Uğur Kelleci isimli şahıslarla tartıştığını da söylemiş.

Rafet Yıldırım Yaptığı Haberle Kendisini mi Tarif Etmiş ?

Oto yıkamacı Murat Topal’dan aldıkları parayla gündeme gelen Bakırköy Gazetesinin sahibi Rafet Yıldırım 29 Ocak 2016 tarihinde Şantaj´ kokan yerel medyacılara dikkat!’ manşetiyle bir haber yapmıştı. Haber içeriğine baktığımda “Adına ‘gazete´ bile denemeyecek kadar ‘basit´ ve ‘şuursuz´ yayınlarında ortaya attıkları sözde haberlerle şantaj ve tetikçiliği kendine meslek edinen bazı yerel medyacılar son günlerde yine işbaşında.” Demiş. Sanırım bu cümlelerle kendisini tarif etmiş.

Haberin bir bölümüne “Basın meslek ilkeleriyle uzaktan yakından alakaları olmayan bu sözde yerel medyacılara karşı başta yerel yönetimler olmak üzere; siyasileri, iş dünyasını ve tüm kamuoyunu dikkatli olma noktasında önemle uyarıyoruz.” İbaresini de ekleyerek vatandaşlara bir çağrı yapıp, bu tür  TUZAĞA DÜŞEREK KANMAYIN, ALDANMAYIN 
BARINDIRMAYIN, YOK EDİN GİTSİNLER… Uyarısında da bulunmuş. Eh yani bu kadar açıklama ve uyarıdan sonra Bakırköylüler kimlerin şantaj kokan yerel medyacı olduğunu anlamıştır.

Rafet Yıldırım; Kafa koparırım

Rafet Yıldırım zaman Zaman Ataköy Gazetesi ofisinde kendisiyle yaptığımız sohbetlerde “Ben gazetecilikten anlamam. Kafa koparırım” şeklinde kendisinden övgüyle söz ederdi. O nedenle böyle bir haberle güdeme gelmiş olması bana çok şaşırtıcı gelmedi. Ancak yaşanan bu olay şahsıma ve basın çalışanlarına manevi açıda zarar vermiştir. Umarım Cumhuriyet Savcıları konunun araştırılmasıyla ilgili gerekeni yaparlar.

Selvi Sarıtaç; Belgesi Olmayan Asılsız Haber Yapmam

Yaşanan olaylar sonrasında konunun detayını öğrenmek için Selvi Sarıtaç’a sordum. Duyduğuma göre Rafet Yıldırım ve Uğur Kelleci seninle yargı önünde hesaplaşacaklarmış.  Sarıtaç’ın söylediğine göre, Rafet Yıldırım Yaşam Gazetesine sözde bir mail atarak, tekzip talebinde bulunmuş. Kanuni hiç bir geçerliliği olmayan, tıpkı haberlerinde yaptığı gibi basın kanunundan cımbızla çeker gibi yarım yamalak maddelerle bir yazı hazırlayıp göndermiş abi dedi. Sen ne yaptın peki diye sorunca, abi dedi; yaptığım haberde İntihara yönlendirme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, sağlık için tehlikeli madde temini, Müstehcenlik, Fuhuş, kumar oynanması için yer ve imkân sağlama veya Atatürk Aleyhine İşlediğim bir suçum yok ki haberi kaldıralım. Yada biz/ben birilerine rant sağlamak için haber yapmadım ki haberi yayınlayıp, kaldıralım dedi. Yani dedim, yani bu kararı hakim ve mahkeme verir. Kendinden çok emindiyse gidip Cumhuriyet savcısına başvursaydı. Ben yaptığım hiç bir haberin resmi donesini (haber yapılmak üzere alınmış ses kaydı- resim vs) elimde bulundurmadan iş yapmadım, yapmamda dedi. Ayrıca Uğur Kelleci denilen şahıstan da ses yokmuş. Kaldı ki Kelleci geçmiş dönemde CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı’nda ilçe sekreteri olarak görev almış. Eh işte abi bu durumda olay ortada. Böyle bir olayla gündeme geleceksin, sonra da CHP’ye oy isteyeceksin dedi.


YORUM HABER : Yılmaz BACACI

FOTOĞRAFLAR : Sosyal Medyadan alınmıştır 







#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.