Bakırköy Belediyesi’nin Kestiği 387.099 Tl Ceza Yargıdan Döndü

Özel Haber Yayın: 19 Mart 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 19.03.2018 12:28:30
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 17 dk.
Google News
Hatırlanacağı gibi 23.10 2017 günü “Bakırköyspor Vakfı’na Rekor Ceza” başlıklı bir haber yapmıştım. O haberde kesilen cezanın yanlış olduğunu, söz konusu yerde kaçak yapılaşma olmadığını cezalarında yersiz olduğunu belirtmiştim. Bakırköyspor Vakfı ve alt kiracı konumunda bulunan Varanlar Turizm inş ve Sosyal Tesis İşletmeciliği A.Ş olmak üzere ikisine de ayrı ayrı aynı meblağda ruhsatsız olarak yapılmış olan yapılar nedeniyle imar kanununun 42. Maddesi uyarınca 05.10.2017 tarih ve 400 sayılı Belediye Encümen kararı ile 387.099.37 Türk Lirası ceza kesilmişti. İlgililer bu karara itiraz ederek yürütmeyi durdurma talebinde bulunmuşlardı. Konuyla ilgili İstanbul 3. İdare Mahkemesi 02.03.2018 günü oybirliği ile itiraz yolu açık olmak üzere yürütmenin durdurulmasına karar vermiş.

Tamamı Kaçak Şeklinde Ceza Kesilmiş

20.03.2003 tarihinde Bakırköyspor Vakfı ve alt kiracı arasında yapılan Bakırköyspor Vakfı Sosyal Tesisi yap-işlet devret ilave ve tadilat inşaatı sözleşmesi akdedilerek ilave inşaatlar yapılmıştır. Bu süreç Bakırköy belediyesi tarafından görevlendirilen kendi elemanlarınca denetlenmiştir. Bu durumda Bakırköy belediyesi tarafından gerekli incelemelerin yapılarak, belediyenin bilgisi dışında yapılan ruhsatsız yapılar ve ruhsatsız inşaai faaliyet yapan kişiler tespit edilerek idari para cezası verilmesi gerekirken yapının tamamı üzerinden ceza kesilmesi hukuka uygun bulunmamıştır. Bu nedenden dolayı da mahkeme cezayı durdurmuş.

Belediye Mahkemeye Belge Verememiş

Mahkeme, evrak eksikliği nedeniyle 13.12.2017 tarihli ara kararında Bakırköy Belediyesi’nden sözleşme, kontrat, mimari proje, hangi yapının kim tarafından hangi tarihlerde yapıldığı gibi bir takım evraklar talep etmiş. İş bilmezliklerini defalarca yazdığım Bakırköy belediyesinin burada işbilmezlikleri iyice ayyuka çıkmış. Bakırköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü imar işlem dosyalarında istenen belgelerin her hangi birinin bulunmadığını beyan etmiş. Görünen o ki bu gidişle Bakırköy Belediyesi daha çok dava kaybeder, kestiği cezayı tahsil edemediği gibi tazminatlar ödemek durumunda da kalabilir.

NOT : Sevgili Bakırköylüler, 4982 sayılı yasa gereği Bakırköy Belediyesinden isteyeceğiniz her hangi bir evrak için, kayıtlarımızda mevcut değildir, şeklinde bir cevap alırsanız sizin için sürpriz olmasın. Baksanıza istenilen belgeleri mahkemeye bile sunamamışlar.

 

ÖZEL YORUM HABER : Yılmaz BACACI

 

                             MAHKEME TUTANAKLARI


#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.