Kerimoğlu’ndan Yerel Medyaya Geç Gelen Davet

Özel Haber Yayın: 22 Mart 2018 - Perşembe - Güncelleme: 22.03.2018 22:11:43
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 18 dk.
Google News

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, dört yıllık görev süresi boyunca, yaptığı hiç bir haberi dikkate almadığı gibi, tarafsızlık adına sordukları hiç bir soruya da cevap vermeyip, ulusal basında çıkan her haberinde payı olan yerel gazeteler olduğunu yeni mi anladı ki basın mensuplarını kahvaltıya davet etti? açıkçası anlaşılır değil.

 

Sanırım Kerimoğlu, bir zamanların popüler sözü olan “Alo Fatih’ den esinlenmiş olacak ki telefonla davet ettiğim tüm gazetecileri makamımda toplar çektiğim fotoğraflarla sosyal medyada Show yaparım düşüncesine kapıldı. Kaz’ın ayağı öyle değil sayın Kerimoğlu, medya çalışanları bir anlamda kamu görevi yapan halkı aydınlatan kişilerdir. Kamu mallarını yıkıp, satan, yok edenin yanında olmaz. Aksine kamu mallarına zarar vererek vatandaşların da mağdur olmalarına neden olanların karşısında durur. Tıpkı senin vatandaşa sosyal medya paylaşım fotoğraflarında şirin görünmek için verdiğin kahvaltıya katılmayan, sevgili büyüğümüz Ataköy Gazetesi sahibi Özcan Atamer başta olmak üzere İstanbul’a yayın yapan Kent Yaşam Gazetesinin Bölge Muhabiri Selvi Sarıtaç, Tek Haber İnternet Sitesi Sahibi Murat Başbay, Bakırköy Merkez Serdar Tay ve Yöntem İnternet Sitesi Sahibi Yılmaz Bacacı gibi.

 

Kahvaltı Zamanlaması Manidar

İlklerini yaşamaya alışık olduğumuz Bülent Kerimoğlu’nun dört yıldır dikkate almadığı yerel medya mensuplarını kahvaltıya davet ettiği gün ve mekanda oldukça manidar. Yaklaşık 20 yıldır farklı belediye başkanlarının basın açıklamalarına, etkinlik davetlerine icabet ettim. Ancak hiçbir belediye başkanı belediye binasında basına kahvaltı davetin de bulunmamıştır. Bu etik bir durum değildir. Madem basın açıklaması yapmayacaksın, o zaman kahvaltıyı da kendi mekanında değil farklı mekanlarda tertipleyeceksin. Usul budur bilgine.

Zaman meselesine gelince, kahvaltı davetinin 4 yıl sonra tam da Zeytinlik Halk Pazarı’nın ihalesinin olacağı güne denk gelmesi. Bilinçli olarak mı aynı gün seçildi bunun yorumu okuyuculara kalsın. Ancak işini dürüstlük ve ciddiyet içerisinde yapan medya mensubu için habercilik önceliklidir. Şahsi olarak bir tavrımız yok ama ihale günü, dört yıldır tanımadığın basını kahvaltıya davet etmen oldukça manidar geldi. Muhtemeldir ki, bu güne kadar hangi danışmanın sana bu güne denk getirirsen bir taşla iki kuş vurmuş oluruz aklını verdiyse, şimdi git ona söylen bize değil. Önceliğimiz kamudur, kurum değil. Sosyal Demokrat bir belediye kurumu olarak, kamunun malına sahip çıkmak bizden önce senin işindi ama biz işimizi yaptık, davetine de icabet edemedik. Koşa koşa geliriz sandın ama yanıldın.

Neyse sevgili Başkan Kerimoğlu, bizden bir kahvaltı alacağınız olsun. Bir gün biz medya mensupları olarak sizi kahvaltıya davet ederiz, sizde davete icabet etmez rövanşınızı almış olursunuz.

Ya da olur ya bir gün ortak bir yerde, belki de bir yer sofrasında yolumuz kesişirse,  siz söylersiniz biz dinleriz, biz söylersek sen bizi dinle. Slogan belli “önce samimiyet”, dört yıllık görev sürenin bir öz eleştirisi. Koy şapkanı önüne,  gözlükler çıkartılıp, etekteki taşlar dökülsün. Gereğini yapmaz taraf olursak o zaman söyle...

 

YORUM HABER : Yılmaz BACACI

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.