Selçuk Biber; Bu Bir Provokasyondur

Röportaj Yayın: 06 Temmuz 2018 - Cuma - Güncelleme: 06.07.2018 02:31:26
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 9 dk.
Google News

CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı’nın 02 Temmuz günü yaptığı örgüt toplantısı Bakırköy gündemine oturdu. Üyelerin bir birine girdiği, arbedenin yaşandığı, konuşmacının kürsüden indirilmek istendiği söylemlerini duydum. Örgüt toplantıları basına kapalı olduğu için söylentiler üzerinden haber yapmak yerine konunun muhatabı olan İlçe Başkanı Selçuk Biber’le bir röportaj yaptım. Kürsüden konuşan üyelerin küfür ve hakaret etmediği sürece düşüncelerini ifade etmekte özgür olduğunu söyleyen Biber, yaşanan münferit olayların tamamen organize edilmiş bir provokasyon olduğunu vurguladı.

Sayın Selçuk Biber, gündeme damga vuran örgüt toplantısı rutin bir toplantımı, yoksa tek maddelik özel bir toplantı mıydı?

Göreve geldiğim günden bu yana her ay örgüt toplantıları düzenliyorduk. Ancak seçim süresince bunu yapamamıştık. 02 Temmuz günü yaptığımız örgüt toplantısı il başkanlığımızın almış olduğu karar doğrultusunda 24 Haziran seçim sonuçları değerlendirmesi başlıkla tek madde halinde yapılmıştır. Bu ilçe yönetimi olarak alınan bir gündem maddeli karar değildir. Yalnızca örgüt toplantısı değil bunun paralelinde bir de danışma toplantısı yapacağız. Her iki toplantı gelişme ve sonuçlarını da il başkanlığımıza raporlar halinde sunacağız. Örgüt toplantılarında söz almak isteyen herkes konuşma hakkına sahiptir. Kimsenin konuşmasına engel koymayız. Demokratik olması nedeniyle konuşma talebinde bulunanların isimlerini alıp konuşma sırasını kura ile belirleyip belli bir konuşma süresi veriyoruz. Konuşma taleplerinin alınmasından sonra geç gelen katılıp konuşmak isteyen arkadaşlarımızın da taleplerini alıp konuşma listesinin sonuna ekliyoruz. Toplantıda da 21 kişi talepte bulunmuştu. Sonradan gelen 3 kişi daha konuşma talebinde bulundu biz bunların tümüne konuşma hakkı verdik. İçlerinden bazıları kendi istekleriyle konuşmaktan vaz geçtiler. Açılış konuşmamda da yaptığım gibi kimsenin konuşmasına müdahale etmem dedim ancak bir arkadaşımızın konuşmasına cevap vermek durumunda kaldım.

Nedir bu konuşma neden cevap verme ihtiyacı duydunuz?

Florya bölgesinde buluna  Kazım bey’in konuşmasına açıklık getirmek için cevap verdim. Kazım bey konuşmasında ilçenin tarafsız olmadığını, delege seçimlerinde sarı listeden yana taraf olup görev talep edenlere görev verilmediğini gündeme getirmişti. Bende kendisine siz hemen her toplantıda aynı tarz konuşmalar yapıyorsunuz. Ancak söyledikleriniz doğru değil bunu size sanırım en iyi sizinde ikamet ettiğiniz mahalle temsilciniz Hüseyin beyin açıklaması verecektir dedim. Toplantıda bulunan mahalle temsilcisi Hüseyin bey’e seslenerek siz kongre süresinde hangi listeyle birlikte hareket ediyorsunuz açıklar mısınız dedim. Hüseyin bey Celal Sevinç’i desteklediğini beyan etti. Bende Kazım beye bakın bana tarafsız olmadığımı söylüyorsunuz ancak sizin söylediğiniz gibi değil. Kongrede bizimle birlikte hareket etmeyen arkadaşlarımıza da görev veriyoruz dedim. Bu güne kadar ilçemizden görev talep edip de görev almayan kimse olmamıştır. Sizin yaptığınız ayıptır bundan sonraki örgüt toplantılarında bu tür konuşma yapmamalısınız dedim.

Sakıncası yoksa toplantı süresinde konuşmacılar hangi konu üzerinde görüş ve düşüncelerini beyan ettiler?

Ağırlıklı olarak kurultay konuşuldu. Bazı arkadaşlarımız değişimden yana bazı arkadaşlarımız da mevcut yönetimle devam edilmeli şeklinde görüşlerini dile getirdiler. Ziya Çıkıt, yaptığı konuşmasın da partimizin hemen her seçimde yenildiğini ve partimizin sırtının yerden kalkmadığını söylemişti. Ancak bazı kişiler bunu Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sırtı yerden kalkmıyormuş şeklinde konuşma olduğunu öne sürerek şikayet dilekçesi yazmışlar. Konuşmalar süresince bazen araya girerek buranın bir kurultay olmadığını, kurultaya yönelik eleştirilerin yeri olmadığını söyledim. Konuşmacıların hiç biri yaptıkları konuşmalarda Genel Başkanımızı kırıcı rencide edici bir açıklamada bulunmamıştır. Böyle bir durum olsaydı ben buna izin vermez konuşmacıyı kürsüden indirirdim.

Sayın Biber, gayet olumlu giden bir toplantıda neden arbede çıktığı söyleniyor. Böyle bir şey yaşanmadı mı ya da yaşandıysa neden yaşandı?

Toplantıya gecikmeli katılan ancak geldiğinde de konuşmak için talepte bulununca konuşma sırasının sonuna eklediğimiz kurultay delegesi arkadaşımız Deniz Karslıoğlu, sırası geldiğinde kürsüye çıkıp konuşmasına esprili bir şekilde sitem ederek, gençlerin hep geri planda bırakıldığını söylerken belediye başkanı Bülent Kerimoğlu, kürsüde ki kızımıza müdahale ederek, her toplantıya geç katılıyorsun. Konuşamazsın in aşağıya şeklinde tepki gösterince duruma müdahale etmek durumunda kaldım. Belediye başkanına burada önemli konular konuşuluyor. Kızımızın konuşma süresini doldurmasına engel olamayız. Sizin işlerinizin yoğunluğundan vaktiniz olmayabilir, gitmek isteyebilirsiniz de. Sizi kimse neden gitti diye eleştirmez dedim. Kerimoğlu’nun bana söylediği konuşmaları 21 kişiyle sınırlamıştınız oldu. Bende kendisine kızımızın konuşma sırasın da olduğunu söyledim. Hatta daha önceki örgüt toplantılarımızda ilave konuşmalarımız olmuştu. İlçe başkanı seçildikten sonra hemen her toplantıda gençlik kolları ve kadın kollarını yanıma alarak konuşmalar yapıyorum gençlere ne kadar çok önem verdiğimi çok iyi bilen Deniz Karslıoğlu, kızımıza da konuşması sonrasında esprili bir şekilde konuşmanı kınıyorum dedim.

Sayın Biber, belediye başkanının örgüt toplantısında konuşmacılara müdahale etmek gibi bir yetkisi mi var?

Böyle bir şey söz konusu olamaz. Hakaret ve küfür olmadığı sürece herkes görüşlerini açıkça ifade eder. İlçe başkanı olduğum için toplantının tüm yetki ve sorumluluğu bana aittir. Üyelerimizin talepleri doğrultusunda belirli bir konuşma süresi kararı alıyoruz. Bu süre içinde insanlar hür iradeleriyle düşüncelerini dile getirmekte serbestler kimsenin müdahale etme yetkisi yoktur. Belediye başkanının kızımıza karşı davranışını bazı arkadaşlarımızda destekler şekilde hareket ettiler. Bu kızımız beyaz listeden seçilmişti. Gençlik kotasından da kurultay delegesi oldu. Bülent Kerimoğlu’nun Deniz kızımıza karşı verdiği tepkisine destek olan arkadaşlar delege seçimlerinde Kartaltepe Mahallesinde de münferit olayların yaşanmasına neden olan arkadaşlardır. Örgüt toplantısında da böyle bir olayın yaşanmasına neden olmaları bana bunun bir provoke nedeniyle yapıldığı olgusunu oluşturdu.

Sayın başkan bu yaşanan olaylardan sizi yıpratmak, başarısız kılmak mı çıkıyor?

Bilemiyorum ancak verdikleri şikayet dilekçesinde toplantı süresinde benim kafa işaretlerimi, davranışlarımı nasıl okumuşlarsa benim Genel Başkanı ve Belediye Başkanını eleştirmelerine destek verdiğim, sessiz kaldığım kanısına varmışlar. Oysa tüm toplantı süresinde kimsenin hakaret etmesine kırıcı olmasına müsamaha göstermedim. Bu yapılanlar tamamen organize bir iştir. Kamera kayıtları izlendiğinde bunun böyle olduğu net bir şekilde görülecektir.

 

RÖPORTAJ : Yılmaz BACACI


#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.