Taner Kazanoğlu’ndan Ses Getirecek Açıklamalar

Güncel Olaylar Yayın: 28 Ekim 2018 - Pazar - Güncelleme: 28.10.2018 13:24:53
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 23 dk.
Google News

İBB ve Bakırköy Belediyesi Meclis Av. Taner Kazanoğlu, KRT Televizyonundan Ebru Birçak’a konuk oldu. Son dönemlerde yaşanan Ak Parti MHP sürtüşmesinden, andımızın okullarda yeniden okutulmasına kadar birçok soruyu yanıtlayan Kazanoğlu, af meselesinin çok inandırıcı olmadığının altını çizdi.

Ebru Birçak’ın Cumhur ittifakının son günlerde yaşadıkları olaylara hukukçu gözüyle nasıl bakıyorsunuz sorusuna;

Ortada bir birliktelik var, ben bitirdim demeyle bu iş bitmez. Andımız ve af olayına karşı tutumunu sürdüren MHP ile Ak Parti arasında ilk kez bu denli bir sertleşme oldu. Af meselesini çok inandırıcı bulmuyorum. 24 Haziran seçimleri öncesi her şey güllük gülistanlıktı da bir anda neden bu sertleşmeler yaşanmaya başladı? Bana göre seçim öncesi kayıkçı kavgası misal seçimler öncesi gündem değiştirmektir. Bu durumu çok inandırıcı bulmuyorum. MHP yıllardır iktidara hasret bir parti. Öte yandan bakıldığında iktidar ortağı gibi görülüyor. Öyle görünüyor olmasına rağmen Ak Parti MHP’den vaz geçer mi derseniz kesin geçer derim. Ak Parti önceleri hoca efendi dedikleri Fettulah Gülen’den kandırıldık dedi vaz geçti. Yarın bir gün MHP’de bizi kandırdı der, vaz geçip yakın bir zamanda MHP kanadına operasyon yaparsa şaşırmayın. Tüm bu sürtüşmeler 30 Mart yerel seçimleri öncesi yazılan yeni bir senaryo da olabilir. Şeklinde cevap verdi.

Kazanoğlu, Cumhur ittifakının yerelde devam etmemesi halinde meclis aritmetiği değişir mi şeklinde ki soruyu;

Her şey olabilir, beklenmedik anda Ak Parti erken seçime de gidebilir. Genel ve yerel seçimlerin farklı zamanlarda yapılıyor olması çok olumlu bir durum değil bu seçimleri aynı anda yapılmasını istiyorum der ve erken seçim yapabilir. Cumhur Başkanının böyle bir yetkisi de var. Olayları iyi izlemek lazım, elimizde ki değerleri bu kadar ucuz harcamayı Ak Parti döneminde gördük. Tüm dünyanın eşsiz bir değer olarak kabul ettiği Mustafa Kemal Atatürk’ün değersizleştirilme çabasını görüyoruz. Feto gibi ahlaksız bir yapılaşmayı neredeyse CHP ile özdeştirecekler. Bu terör örgütüyle birliktelik yapanda Ak Partidir. Memlekette %50 devalüasyon olmuş kimsenin sesi çıkmıyor. Eskiden olsa millet tencere, tava sokaklara taşardı. Şeklinde yanıtladı.         

Ebru Birçak’ın Muharrem İnce’nin İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Başkan adaylığı konusuna nasıl bakıyorsunuz sorusuna verdiği cevap şu şekilde;

Muharrem İnce bu partinin önemli bir değeridir. Cumhur Başkanlığı adaylığına aday gösterilip Türkiye genelinde %32 oranında oy almış birini her yere layık görürüm. Siyasi terbiyem gereği benim sayın İnce hakkında yorum beyan etmek haddim değil.

Muharrem İnce’nin Belediye Başkanı seçilmesi halinde başarılı olur mu sorusunu yanıtlayan Kazanoğlu,

Bu iktidarın dışında kim gelirse başarılı olur. Cumhur Başkanı biz İstanbul’u ibadet aşkıyla bu hale getirdik diyor, ancak İstanbul’a ihanet ettik de diyor, hangi sözüne inanalım. Topbaş döneminde İstanbul’un 100 binlik planları yapılmış bakıldığında harika bir plan çalışması. Sayın topbaşın planla ilgili bir sözü vardı “Bu plan benim namusumdur deldirmem” demişti. Şimdi bakıldığında ortada plan falan göremiyoruz. İBB de gündemimizi en az %80-85’i imar planları değişiklikleri oluşturuyor. Yüz binlik plan her ay deliniyor.

Ebru Birçak’ın İstanbul’u alan iktidarı alır diyorlar, siz bu konuyla ilgili ne diyorsunuz? Şeklinde ki soruyu yanıtlayan Kazanoğlu

Kesinlikle doğrudur diyorum. Türkiye’nin mozaik’i İstanbul dur. Ekonominin başkenti her zaman İstanbul olmuştur. İstanbul tüm Türkiyeli’nin olduğu gibi dünyanın da gözü üstünde olan bir şehir. Mistik dokusuyla, tarihiyle, yarattığı sinerjisiyle, canlı bir organa benzetip Türkiye’nin beynini Ankara olarak düşünürsek İstanbul kalbidir. Türkiye’de en büyük sorunlardan biri siyasetin finansmanıdır. Ne yazık ki İstanbul siyasetin finansmanına teslim olmuş bir şehir. Buna şöyle bir örnek vereyim “bin liraya aldığınız bir arazi imar değişikliğiyle bir anda yüz bin liraya çıkabiliyor” bu bir siyaset finansmanıdır. Son dönemlerde o kadar çok AVM yapıldı ki bulundukları bölgenin esnafını ortadan kaldırdı. CHP’nin yaptığı güzel bir örnek Nişantaşı, yerli esnafıyla cazibe merkezi haline getirilmiş. O bölgeye bir AVM yapılsa hem cazibesini kaybeder kemde esnafını yok eder. Bu tür yapılaşmalar mahalle kültürünü, şehrin kültürünü yok eder. Rant ekonomisine dur demedikçe İstanbul kurtulmaz. Şehri planlarıyla projeleri yapılmadan İstanbul kurtulmaz. Bunu Ak Parti yapamaz. Dünyada şöyle bir gerçek var. Belediyeciliği en iyi sosyal demokratlar yapıyor. Öylesine bir algı yaratıyorlar ki tüm olumsuz işleri CHP döneminde olmuş gösteriliyor. Planlara uyulmadan bölge gelişip kalkınmaz. Planlara uyulmadığı için de İstanbul’da inanılmaz derecede bina enflasyonu yaşanıyor. İstatistiklere bakıldığında Türkiye de 2 milyon bitmiş satışa hazır bina olduğu söyleniyor. Ben aynı zamanda Bakırköy Belediyesinin de meclis üyesiyim. Bakırköy adeta cezaevi ne dönüştürülmüş gibi. Sahile binalarla bir set çekilmiş öte yandan E 5 yine aynı şekilde sıra sıra binalarla donatılmış. Üretime yönelik yapılan hiçbir şey yok. İstanbul’un tüm sorunlarını insan odaklı düşünen sosyal demokrat yapıya sahip bir belediye başkanı çözer. İstanbul lastik tekerlekli trafikten kurtulmadığı sürece trafik sorununu çözemezsiniz. Sistemi iyi kurgulayamazsak bizleri çok daha kötü günler bekliyor.

İstanbul’a göç önlenebilir mi?

Tüm ekonomik yükü İstanbul’a yüklediğiniz sürece göçü önleyemezsiniz. Ülkeye 5 Milyona yakın bir Suriyeli gelmiş. Bu şimdilerde birçok işveren için ucuz işçilik anlamında cazip gelebilir, ancak zamanla çok büyük sorunlar yaşamaya başlarız. Hamasi nutuklarla sorunların önüne geçilemez. İstanbul ibadetle değil, akılla, bilimle yönetilir. İbadetler inançlar doğrultusunda ibadethanelerde yapılır. Her işe dini karıştırmamalıyız. Bunları söylediğimiz zaman da bizlere siz din düşmanısınız şekline karşı çıkıyorlar.

Taner Kazanoğlu Ebru Birçak’ın İBB’de verdiğiniz önergeler ve yaptığınız açıklamalarla sıklıkla gündeme geliyorsunuz. Çiftçi Towers önergeniz de çok konuşulmuştu. Buranın şu anki durumu nedir? Sorusunu şöyle cevapladı.

Çiftçi Towers için 2014yılında burada kaçak yapılaşma var diye bir önerge vermiştim. Yapı denetim firması yaptığı inceleme sonucu kaçak yapılaşma yoktur diye rapor verdi. Ancak bina her geçen gün büyümeye başladı. 2018 yılında konuyu yeniden gündeme getirdim. Burada sürekli bir büyüme dolayısıyla kaçak yapılaşma var dedim. Yapılan incelemede 3 bin metre kare kaçak yapı tespit edildi. Parasal olarak 40-50 milyon dolara tekabül eden bir kaçak yapılaşma. Sonuçta mühürlendi. Buraya kadar her şey güzel, şimdi ne olacak derseniz yeni çıkan imar barışı kapsamında tüm yapı yasal hale gelecek. Haksız kazanç elde edilmiş olacak. İnanıyorum ki 31 Ekim 2017 tarihinden sonra yapılan yayla evleri orman evleri hepsi 2017 den önce yaptıklarını beyan edip imar barışından yararlanacaktır. Bu uygulamadan sonra Türkiye de kaçak yapılaşmanın önüne geçmek çok zor. Vatandaş nasılsa af çıkar düşüncesiyle gereğinden fazla kaçak yapı oluşumunu sağlayacaktır. İstanbul biz meclis üyelerine emanet edilmiş bir şehir. Ne yazık ki Ak Parti bu emanete ihanet ediyor.

Bakırköy Belediye Başkanlığına aday adaylığı müracaatında bulundunuz. Neler söylemek istersiniz?

Nitelikli arkadaşlarımızın çoğu siyasete girmek istemiyor. Bende bu nedenle yeni bir heyecanla Bakırköy Belediye Başkanlığına aday adayı oldum. Bakırköy ilçesi, Ermeni ve Süryani nüfusu yoğun olan, farklı kültürden, farklı inançlardan insanların oluşturduğu bir ilçe. Mahalle kültürüyle, insan odaklı, yaşanılabilir, Bakırköy’de yeni bir hikaye yazmak için talep açtım. Parti organlarımın uygun görmesi halinde projelerimle bunu başaracağıma inanıyorum.

 

Yılmaz BACACI

 

 

 

    

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.