CHP Bülent Kerimoğlu ile Seçimi Kazanabilir mi?

Özel Haber Yayın: 30 Ekim 2018 - Salı - Güncelleme: 30.10.2018 02:48:17
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Sayılı gün tez geçer derlermiş, nihayetinde bir saltanatın da sona ermesine beş aylık bir süre kaldı. Mart 2018’de yapılacak yerel seçimler tüm Türkiye’nin kaderini değiştirebileceği gibi Bakırköy’ün de makus talihinin değişmesine neden olacak gibi görünüyor. Her ne kadar mevcut belediye başkanları seçimlere bir sıfır önde başlar deseler de Bakırköy için aynı şeyi söylemek çok zor, hatta imkansız gibi görünüyor. Bülent Kerimoğlu’nun görevi süresince Bakırköy’e adından söz ettirecek, halkın sevgi ve sempatisini kazanabilecek bir projeyi hayata geçirmediği gibi, mevcut kazanımların yok edilmesi belediye borçlarının neredeyse ödenemeyecek hale getirilmiş olması, belediye çalışanlarının paralarını alamadıkları Kerimoğlu’nun hanesine eksi puan alarak yazıldı. Tüm bu yaşanan gelişmelerden CHP Genel Merkezi’nin de haberdar olduğu bilinen bir gerçek. Bunlara 15 Temmuz kalkışma gecesinde Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın defalarca hedef tahtasına koyup eleştirdiği Kemal Kılıçdaroğlu’nu evinde ağırlamış olması da başlı başına bir facia. Kemal Kılıçdaroğlu’na temellerini atıp bitiremediği beş proje de Kerimoğlu’nun güvenilirliğini zedelediği gibi Kılıçdaroğlu’nun hafızasında da kayıtlıdır.

Neler Olacak?

Seçime kalan beş aylık sürede neler olacak? Siyasette bunu şimdiden kestirmek çok zor. Net olarak söylenecek tek cümle, Ak Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ayrım yapmaksızın tüm Bakırköylüler “Bakırköy’ü Bakırköylüler yönetmelidir” diyor. Yılların verdiği deneyim ve gözlemlerime dayanarak kısa bir analiz paylaşayım. CHP örgütü Bülent Kerimoğlu’nun yeniden aday gösterilmesinin doğru bir tercih olmayacağı görüşünde. CHP dışında diğer partilerde tam aksine Bülent Kerimoğlu’nun yeniden aday gösterilmesi halinde kendi şanslarının artacağı yönünde. Haksız da değiller. 2004 seçimleri öncesine bakıldığında Bakırköy’de CHP’yi göremiyoruz. Bakırköylülerin Ak Parti antipatisi, sağ kanatta demokrat bir partinin olmayışı CHP’yi yerel iktidara taşımıştır. Mart 2019 yılında yapılacak seçimlerde durum biraz farklı. Bülent Kerimoğlu’nun aday gösterilmesi halinde, her ne kadar yeni kurulmuş olsa da, MHP, Ak Parti ve CHP’den oy alabilecek bir İyi Parti var. Bakırköylülerin teveccüh gösterebileceği Bakırköylü bir adayla MHP’den de destek alması halinde Ak Parti devreye girebilir. Yerel seçimlerde Bakırköy’de oy alamayan MHP güçlü bir adayla seçimlere girmesi halinde meclis üyesi aritmetiğini değiştirebilir.  Son seçimlere 20 bin oy alan HDP aynı başarısını tekrarlaması halinde mecliste bende varım diyebilir. Sonuç itibariyle Bülent Kerimoğlu’nun yeniden aday gösterilmesi halinde belediye başkanlığını kazanması zor olduğu gibi meclis yapısı da çok sesli oda orkestrasına döner.

Bülent Kerimoğlu dışında dokuz belediye başkanı aday adayı var. Aday adaylarıyla ilgili düşünce ve analizlerimi de bir sonraki yazımda sizlerle paylaşacağım.

 

ANALİZ-YORUM : Yılmaz BACACI       

     

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.