Naci Ekşi ; Okuluma ve İsmime Dokunmayın

Güncel Olaylar Yayın: 21 Temmuz 2019 - Pazar - Güncelleme: 21.07.2019 01:01:06
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bakırköy’ün ilk belediye başkanı K. Naci Ekşi, kendi imkanlarıyla yaptırıp, Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettiği okulun eğitim sistemi ve isminin değiştirilmesine isyan etti. 32 derslikten oluşan Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi 1988 yılında öğretime açılmıştı.

Son günlerde ulusal medya ve sosyal medyada gündeme gelen K. Naci Ekşi Anadolu Lisesi isminin değiştirilmesiyle ilgili görüşlerini aldığım Naci Ekşi, devlet okullarında yatılı okuduğunu söyleyerek “Ben devlet yatılı okullarında parasız eğitim gördüm. Eğitim hayatımı sınıf ve okul birincisi olarak tamamladım. Bu anlamda kendimi devletime borçlu hissediyorum.  Eğitimin ne denli önemli olduğu bilincindeyim. Bu düşünceyle imkanlarım doğrultusunda hala eğitime katkı sunmaktayım. Malatya Eğitim Vakfı'nın, İnönü Üniversitesi Vakfı'nın, Turgut Özal Üniversitesi Vakfı'nın, Bakırköy Spor Vakfı'nın kurucularındanım. Bu vakıflarda yönetici olarak ve burs vererek hizmette bulunmaya devam ediyorum. Türk Milli Olimpiyat Komitesi üyesiyim ve Türk Böbrek Vakfı'nın Mütevellisi ve Danışma Kurulu üyesiyim. Kısaca eğitim, sağlık ve spor konusunda gücüm yettiği kadar gençlerimize yardımcı olmaya çalışıyorum.” Dedi.

Okuluma Dokunmayın

Açıklamalarını, 10.000 m2 kapalı alanı olan “Arapgir Meslek Yüksek Okulu” binasını ailesi ve dostlarının katkılarıyla yaptırıp İnönü Üniversitesi'ne hibe ettiğini belirterek sürdüren Ekşi, “Bağcılar Anadolu Lisesi. 1988 yılında tarafımdan yapılan okul 2008 yılına kadar 20 yıl hizmet verdi. Son derece başarılı, 31 yıldır hizmet veren bir kurum niteliği kazanmış bu okulu, Anadolu Lisesi olmaktan çıkarıyor ve Kız İmam Hatip okuluna çeviriyor. Söz konusu okulun olduğu civarda 8 adet İmam Hatip Okulu varken ve mevcut okullar kontenjanlarını bile dolduramıyorken böyle bir uygulamaya niçin gidildiğini bir türlü anlayamıyorum. İsmimi mevcut okuldan alıp, uzakta mezarlık yanındaki bir ilkokul binasına taşıyorlar. Böyle bir değişikliğe asla razı değilim Başarılı bir eğitim grafiğine sahip bir okulun İmam Hatip’e dönüştürülmesi ve okulun adının da Ümmü Mihcen olarak değiştirilmesi kabul edilir bir durum değildir. Ümmü Mihcen’in adı isimsiz bir okula veya yeni yapılacak bir okula verilebilir. Yetkililere sesleniyorum, okuluma ve ismime dokunmayın, haksızlık yapmayın ve beni üzmeyin. Bu tür davranışlar hayırsever bağışçılar tarafından da hoş karşılanmayabilir." şeklinde bitirdi.  

 

Yılmaz BACACI

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.