Gökhan Arslan; İnsanlarımızı ölüme terk edemeyiz...

Güncel Olaylar Yayın: 12 Eylül 2019 - Perşembe - Güncelleme: 12.09.2019 17:05:12
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

MHP Güngören Belediye Meclis Üyesi Gökhan Arslan, 19 Ağustos depremiyle ilgili meclis kürsüsünde yaptığı konuşmasında "İnsan yaşamı her şeyden önce gelir. İnsanlarımızı ölüme terk edemeyiz" dedi.

 

"Tek hedefim, tek sevdam, yaşadığım kentin halkına hizmet etmek" sloganıyla yola çıkan Arslan, "Doğup büyüdüğüm, ekmeğini yediğim, havasını soluduğum, ailece yaşadığımız Güngören ilçemiz için gece-gündüz çalışacağız diyen Arslan, tatil dönüşü ilk meclis toplantısında yaptığı konuşmasında  “17 Ağustos depremini hatırlatarak "İnsan yaşamı her şeyden önce gelir. İnsanlarımızı ölüme terk edemeyiz. Onlar huzursuz yatarken, biz başımızı yastığa rahat koyamayız. Biran önce yapılması gerekenler yapılmalı” dedi.

 

"BU TOPRAKLARI VATAN YAPANLARI SAYGIYLA ANIYORUZ"

Konuşmasına Zafer Bayramını kutlayarak başlayan  Gökhan Arslan, "Geride bıraktığımız Ağustos ayı Türk Milleti için önemli bir aydır. Milletimiz açısından “zaferler ayı” olan Ağustos’ta pek çok büyük mücadele ve zafer vardır. Anadolu’nun Türkleşmesine, İslamlaşmasına vesile olan Malazgirt zaferi, Anadolu Türk Birliği’nin sağlandığı Çaldıran zaferi Türk- İslam medeniyetinin eşsiz varlığını bütün dünyaya taşıyan Mercidabık Zaferleri hep Ağustos ayı zaferleridir. Anadolu’nun her karış toprağı bir büyük kahramanlığa, bir büyük, Türk zaferine şahitlik etmiştir, mekân olmuştur. Bu nedenledir ki, Türk yurdu, “vatan” olmuştur. İstiklalimize kara çalmaya, itibarımıza leke düşürmeye cüret eden iç ve dış karanlık mihraklar hak ettikleri ibretlik dersi almışlardır. Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kurucu kahramanları; büyük Türk milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnet duygularımla anıyorum" diyerek sözlerine devam etti.

 

"DEPREM UMUTLARI ENKAZ ALTINDA BIRAKTI"

Konuşmasında zaferler ayı olan Ağustos ayının anlamını vurgularken, 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan depremi hatırlatan Gökhan Arslan "17 Ağustos 1999 depremi afeti, şu ana kadar milletçe yaşadığımız benzer üzücü afetlerin çok fevkinde gerçekleşmiştir. Olan depremin bilançosunu hepimiz biliyoruz pek çok umudu enkaz altında bıraktı. Dünyanın dört bir yanında zaman zaman değişik tabii afetler yaşanmaktadır. Ancak, bir çok ülke, bu afete karşı hazırlıklı olmayı öğrenmiştir. Bu hazırlık, depremi önceden haber alma şeklinde değil, depreme dayanıklı binalar yapmak veya deprem bölgesi dışında iskan gerçekleştirmek şeklinde olmaktadır. Deprem hayatın bir gerçeğidir bundan kaçış ve kurtuluş yoktur. Öncelikle bunun kabulü ve depremle yaşanılmasını öğrenmek gerekir. Aslında insan canına kast eden deprem değil ihmallerdir. Bahse konu insan yaşamıdır ve her şeyden önce gelir. Unutulmamalıdır ki deprem değil binalar öldürür, Tüm mahallelerimiz risk altındadır. 2010 yılında bir rapora göre Güngören’de  9.538 binanın 7.300'ü riskli durumdadır" bu bağlamda toplumsal uzlaşmayı sağlayacak şekilde şehirler tasarlayarak kentsel dönüşümün bir an önce başlatılması için raporlar hazırlanmalı, halk bilinçlendirilmeli. Kaybedecek zamanımız yok. dedi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.