Bakırköy Belediye Meclisinde Bakırköyspor’a vurulan Darbe

Röportaj Yayın: 21 Eylül 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 21.09.2019 16:03:36
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 20 dk.
Google News

Son günlerde Bakırköy kamuoyu Bakırköyspor’un kulüp binası olarak kullanıldığı yerden hiçbir gerekçe göstermeden çıkarıldığını konuşuyor. Konuyu aydınlığa kavuşturmak için Bakırköyspor Kulüp Başkanı Emre Erzurumluoğlu ile bir söyleşi gerçekleştirdim. Erzurumluoğlu, söylenenlerin doğru olduğunu söyleyerek, kendilerine yetkililer tarafından hiçbir açıklama yapılmadığının da altını çizdi.   

Sayın Emre Erzurumluoğlu, Bakırköyspor Kulüp Başkanlığına seçildikten sonra neler yaptınız?

Kulübün kurumsal yapısını yeniden oluşturmak, kulübü toparlamak amacıyla kongre sonrası yoğun bir süreç içine girdik. 15 Nisan sonrası yönetici arkadaşlarımla beraber çalışmalarımıza başladık. Sponsorluk anlaşmaları ve kurumsal yapının oluşması için temelleri attık. Tüm bu çalışmalarımızı da Bakırköy Belediyesine ait Sanatçılar Parkı ve Spor kompleksinde belediyenin bize kulüp binası olarak tahsis ettiği iki odalı bir mekanda gerçekleştirdik.

Sayın Erzurumluoğlu, son günlerde sözünü ettiğiniz yerden çıkarıldığınız konuşuluyor, bunun gerçeklik payı nedir?

Kamuoyunda konuşulanlar doğrudur. Kulüp işlerini yürüttüğümüz yerden yetkililer bulunduğumuz yeri tadilat nedeniyle tahliye etmemizi istemesi üzerine kulüp olarak iyi niyetle söz konusu yeri boşalttık. Tadilat bitmiş olmasına rağmen kullanım hakkımızı geri vermediler. Yalnızca odaların kullanımıyla sınırlı kalmayıp, aynı salon içinde basket ve voleybol takımlarımız antrenman yapıyordu onların kullanımları da engelledi. Söylenenlere bakılırsa bizim takımlarımıza verilmeyen yerler basketbolcu oldukları bilinen kişilerin basketbol okullarına tahsis edilmiş. Bakırköy Belediyesi yaptıklarıyla yetinmemiş gibi 01 Ekim 2018 tarihli meclis 49 sayılı kararıyla Bakırköy spor kulübüne verilen Ataköy 7-8-9-10 kısımda bulunan tenis kortlarının işletim hakkı da elimizden alındı.

Meclis kararıyla size verilen kortların ikici bir meclis kararıyla geri alındığını mı söylüyorsunuz?

Evet, 01 Ekim 2018 tarihli meclis 49 sayılı kararıyla Bakırköy spor kulübüne verilmişti. Başkanlık onayı alınarak alt kiracıya verebiliyorduk. Bize verildiğinde tesis içinde ki mevcut kiracıya dönemin kulüp başkanı tarafından 7 Bin 500 Liraya kiraya vermişti. 06 Eylül 2019 tarihli Bakırköy belediye meclisinden geçen yeni bir kararla bu yerler Bakırköy spor kulübünden geri alınmıştır. Üstelik hiçbir gerekçe göstermeden CHP, Ak Parti ve MHP üyelerinin OYBİRLİĞİ ile alınan bir kararla kullanım hakkımız da elimizden alındı. .

Söz konusu tenis kortlarının kullanım hakkının sizden alınmasıyla ilgili ne tür bir gerekçe gösterildi?

Hiçbir açıklama yapılmadan tenis kortlarını kullanım hakkımız elimizden alındı. Bu konuda alına karara katkı sunan mecliste bulunan tüm partili meclis üyelerinin oy birliğiyle alınmış olmasını da kamu oyunun taktirine sunuyorum.

Bu yaşananlarla ilgili bir itirazınız oldu mu?

Kulüp avukatlarımız işin yasal boyutunu araştırıyorlar. Yasal anlamda gereken neyse tarafımızdan yapılacaktır. Bu anlamda haklarımızı korumak ve kulübü yaşatarak eski şaşalı günlere dönebilmek için el birliğiyle çalışıyoruz. Bakırköy Belediyesi Meclisinden kulübümüzle ilgili alınan kararların İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bilgisi dahilinde olmadığını düşünüyorum. Sayın İmamoğlu’ndan kendisine kulüp olarak hayırlı olsun demek için randevu aldık. Geçmiş yıllarda kulübümüzde yöneticilik de yapmış olan Ekrem İmamoğlu’na Bakırköy’de kulübümüzün yaşadıklarını da anlatma şansımız olacak. İnanıyorum ki Erkem İmamoğlu’yla Bakırköyspor da HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK.    

Sayın Erzurumluoğlu, oldukça zor bir süreç yaşamışsınız. Kulübü sportif başarıya taşımak ve ekonomik olarak güçlenme adına neler yapıyorsunuz?  

Ben ve yönetimimde bulunan arkadaşlarım proje üretip, başarıya odaklanmayı ilke eden insanlarız. Ligler henüz başlamadı. Ancak bu  süreçte biz boş durmadık. Kulübümüze destek olmak amaçlı (Forma göğüs sponsorluğu için “Hayat Dolu Filizler Eğitim Kurumu) ile anlaştık. Kapalı alanda antrenman yapabilmek için (Prime Fitness) ile el sıkıştık. Sporcularımızı olası sakatlıkları sonrası tedavileri için Fizyoterapist Eren Murat ve Mahsun Çetin ile anlaşma sağladık. Sporcularımızın sağlıklı beslenmesiyle alakalı Aslı Pakel sponsorumuz oldu. Kulübümüzün sosyal medya grafik tasarım işlerini yürütmesi için “Kroma Ajans” ile sponsorluk imzaladık. Bakıldığında şimdiye kadar yapılmayan bir sponsorluk zenginliği yaşıyoruz. Yapılan bu sponsorluk anlaşmaları Bakırköyspor’un marka değerini de açıkça ortaya koyuyor.

Sayın Erzurumluoğlu, Bakırköylülere söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Yılmaz bey, sizin de bildiğiniz gibi amatör kulüp olarak yerel yönetimlerden ve halkın desteğini almadan ayakta kalabilmek, başarıyı yakalamak oldukça zor. Ne mutlu bana ve yönetimime ki Bakırköyspor’a sahip çıkan, yeşil-siyah renklere sevdalı belli bir kesim var. Bize her tür desteklerini veriyorlar. İç sahada oynayacağımız maçlarımızda tüm Bakırköy sevdalılarını da yanımızda görmek istiyoruz. Kuruluşumuzun 70. yılı dolayısıyla Milli Piyangodan izini alınıp onaylanmış eşya piyangosu etkinliğimiz olacak. Bu bağlamda tüm Bakırköylüleri piyango bileti alarak kulübümüze destek olamaya davet ediyorum. Çok iyi bir kadro oluşturduk ve inançla başarıya kilitlendik. Sizin aracılığınızla başarıya giden bu yolda tüm destekçilerimize ve sponsorlarımıza da yönetim kurulum adına teşekkür ederim.

 

RÖPORTAJ : Yılmaz BACACI       

 

MECLİS KARARLARI

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.