Küçükçekmece Belediyesi’nde başkanlık katı kapıları vatandaşa kapandı!

Özel Haber Yayın: 14 Mayıs 2020 - Perşembe - Güncelleme: 14.05.2020 09:32:58
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 19 dk.
Google News

  

Küçükçekmece Belediyesi ile ilgili geçtiğimiz günlerde paylaştığım haberin karşılığında adı geçenler sessiz kalmıştı. Bunun yanında kimse sağlıklı bir cevap vermediği gibi, bir tarafın Ak Parti, bir tarafın da CHP trollüğüne soyunup, haberden çok şahsımla ilgili övgülerin yanında hakaret boyutuna varan yorumlar gördüm. İlçesini bu kadar seven insanlar neden yazılanların içeriğini araştırıp, soruşturmaz, ilgilenilmez de, haberi yapan gazeteci şöyleymiş, böyleymiş, şuymuş buymuş diye yakıştırmalar yapalar anlamış değilim. Hakaret boyutuna varmadığı sürece her tür eleştiriye açık olduğumu belirterek tek bir soru soruyorum…. Yazılanlar doğru mu, yalan mı?

Yapılan yorumlara baktığımda pek çok kişi yalan olduğunu söyleyecek, ancak haberin yalan olduğuna dair bir belge sunamayacak. Çünkü YOK!

Yazdıklarım Küçükçekmece’de CHP’li vatandaşlar ve diğer partililer arasında da konuşulan şeyler. Bunların yalan olduğunu ispatlayacak yahut yalan olduğuna dair beyanat verecek kişiler, haberde ismi geçenler ve de ilçenin belediye başkanı Kemal Çebi’nin ta kendisidir. Bu güne kadar da hiçbirinden ses çıkmadı.

Haberin asıl muhatabı Belediye Başkanı Kemal Çebi, kendisini (-) eksiye düşüren bu iddialara neden cevap vermez de, kendisi ile aynı soy adını taşıyan ÇEBİ’ler cevap verir? Verilen cevaplar da cevap değil, hakaret boyutuna varan açıklamalarla gazeteci kimliğim üzerinden algı yönetmek. Oysa bilen bilir ki; ne Kemal Çebi ile bir alış verişim, ne bir çay içmişliğim, ne de bir hesabım vardır. Yalnızca 20 yıldır yaşadığım ilçenin duyarlı bir vatandaşı olarak ilçemin geleceğiyle ilgiliyim 

Gelelim yazıdan sonraki gelişmelere...

Başkan Kemal Çebi’nin Bağlar Mevkiindeki İstihdam ofisinin üst katına şahsına münhasır oda yaptırdığını ve başkanlığa orada devam ettiğinin yazmıştım. Şimdilerde ise Küçükçekmece Belediye Binası’nın başkanlık katına vatandaşın çıkmasının yasaklandığını öğrendim. Katta sadece Özel Kalem Müdürü İlyas Dikici var.

Kemal Çebi’nin belediye müdürleriyle ve başkan yardımcılarıyla yapılan toplantılardan birinde, “Ben zaten 3-4 yıl sonra yokum. Benden sonra burada olacak kişi İlyas’tır” dediğini de Küçükçekmece’de duymayan bir tek sağır Sultan kaldı benden söylemesi. Başkan Çebi’nin kurduğu bu cümleye gelen tepkilerden dolayı geri adım attığı ve “Ben öyle demek istemedim, bir daha ki dönem aday değilim anlamında söyledim” dediği de biliniyor.

Coronavirüs salgınıyla mücadelenin yapıldığı günlere denk gelen ramazan ayı, belediyelerin her sene rutin olarak verdiği gıda kolisi desteğini de alevlendirdi. Bir kısmı belediye bütçesinden bir kısmı da hayırseverler tarafından karşılanan gıda kolilerinin bir de teknik boyutu yani ihale süreci var. Erzak kolisi işi ihale ile verilir bu rutin bir işlemdir. Bilinmesi gerektiği için bunu bir kenara koyalım.

Özellikle CHP’li vatandaşların söylediklerine bakılırsa babası ile birlikte uzun yıllar marketçilik yapan İlyas Dikici, her yolu denemesine rağmen Küçükçekmece Belediyesi erzak kolisi işini alamamış. Bence Dikici ihale peşinde koşacağına, fakir fukaranın, ihtiyacı olanın derdine düşse ve asli görevi olan Özel Kalem Müdürlüğü yapsa, belki çok daha faydalı olur. Öyle ya, +1 farkını görmek isteriz. İlyas Dikici’nin alamadığı erzak kolisi ihalesinden sonra nasıl davranacağı da merak konusu. İşe alımlarda öncelik aranan şart olan Tokat Zileli olması erzak kolileri dağıtımında da aranacak mı? Bekleyip göreceğiz.

Bir önceki yazımda “Küçükçekmece Belediyesini enişte, kayınço, bacanak üçlüsü mü” yönetiyor şeklinde başlık atmıştım. Haberin yayımından sonra ilgililerinden bir açıklama gelmemiş olsa da enişte, kayınço ve bacanak olan İlyas Dikici, Muharrem Erkek ve Ali Doğanay’ın personel alım ihalesinin onlarda olduğunu bilen tüm Küçükçekmece, öncelik aranan şart olan Tokat Zileli olmasının dışında, bu üçlünün sözünden çıkmayan liyakat ekibinin işe alınarak,  her birime yerleştirildiğinin farkında olmasa konu bu kadar ayyuka çıkar mı?

Küçükçekmece Belediyesi bir anlamda şanslı, çünkü aylardır CHP ilçesi örgüt toplantısı yapılmıyor. Örgüt yıllar sonra Ak Parti’den aldıkları belediyenin bu şekilde olumsuzluklarla anılmasından oldukça rahatsız. İnanıyorum ki yapılacak ilk örgüt toplantısında belediye yönetiminden duyulan rahatsızlıklar gündeme getirilecektir.   

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.