Aşı Çalışmalarına Öncülük Eden Veteriner Hekimler Aşı Uygulamasında Önceliksiz!

Sağlık Bakanlığı COVİD 19 aşısının uygulanacağı öncelikli grupları açıkladı. Beklendiği gibi ilk sırada sağlık çalışanları var; ancak tıp, diş hekimliği, eczacılık alanlarında görevli tüm çalışanların yer aldığı listede veteriner hekimler yine yok

Sağlık Yayın: 16 Ocak 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 16.01.2021 19:44:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sağlık Bakanlığı COVİD 19 aşısının uygulanacağı öncelikli grupları açıkladı. Beklendiği gibi ilk sırada sağlık çalışanları var; ancak tıp, diş hekimliği, eczacılık alanlarında görevli tüm çalışanların yer aldığı listede veteriner hekimler yine yok. Sadece hayvan sağlığı değil, çevre ve insan sağlığı açısından da önemli çalışmalar yapan veteriner hekimler sağlık çalışanı sayılmamaktan şikayetçi. Veteriner hekimlerin meslek örgütü İstanbul Veteriner Hekimler Odası'ndan (İVHO) yapılan açıklamada bu duruma bir kez daha dikkat çekildi.

İVHO: Veteriner hekimler sağlık çalışanıdır

Pandemi sürecinde zoonoz hastalıklarla mücadele, aşı çalışmaları, dezenfeksiyon ve gıda güvenliği alanında meslektaşlarının gece gündüz çalıştığını ifade eden İVHO Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, çok sayıda meslektaşının pandemiden yaşamını yitirdiğini, veteriner hekimlerin de sağlık sınıfı içinde olduğunu hatırlatarak, öncelikli risk grubu içinde yer almaları gerektiğini belirtti.
Arslan, "Meslektaşlarımızın toplum sağlığı için özveriyle çalışırken karşılaştığı riskler bir yana, çalışmalarına öncülük ettikleri aşının uygulanmasında bile veteriner hekimlerin önceliksiz olması ironiktir" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.