Tülin Mazlumoğlu Kestane; Yalan Beyanlara Pirim Vermeyin

Ak Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı AK Parti İstanbul İl Başkanlığının "Yüz Yüze 100 Gün" programı kapsamında Bakırköy’de milletvekilleri ve gazetecilerin de bulunduğu kahvaltılı toplantıda ilçe başkanlığı binasında bir araya geldi.

Güncel Olaylar Yayın: 11 Şubat 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 11.02.2023 02:57:45
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

 

 

Ak Parti Bakırköy İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane, Son günlerde Bakırköy gündeminden düşmeyen kentsel dönüşümle ilgili İBB’de kabul edilen 1/5000’lik planlar hakkında toplantıya katılan Ak Parti koordinatör milletvekili ve Kadem kurucu başkanı Doç. Dr Emine Sare Aydın, milletvekilleri Osman Boyraz, Nevzat Şatıroğlu, Müşerref Pervin Tuba Durgut, Fatih Süleyman Deniz Olgun, Hulisi Şentürk , Rümeysa Kadak, Tülay Kaynarca, Mücahit Arınç, Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı İl Başkan Vekili Adem Yıldırım, İnsan Hakları Başkanı İl Başkan Vekili Yıldız Konal Süslü, Ak Parti Bakırköy İlçe yöneticileri, meclis üyeleri ve basın mensuplarına konu hakkında bilgiler aktararak “Yalan dolan açıklamalarla halkı kandırmanın manası yok. Bölge planlarının onaylandığı 24 Kasım 2012 tarihli meclis toplantısını izleyin, kim neyi istemiş neyi istememiş kararınızı ona göre verin” şeklinde Bakırköy halkına seslendi.

 

İlçe Yaşanamaz Hale Gelir

Bakırköy halkından ricam, Bakırköylülerin taleplerini karşılamıyor’ gerekçesi ile 5 binlik planlara itiraz ettiğini söyleyen Bakırköy Belediyesi’nin neye itiraz ettiğini meclis toplantısının yapıldığı videoyu izledikten sonra karar vermesidir. Yeni yapılan 5 binlik planlarla, başlangıçta merkez 7 mahallede 2400 riskli yapının dönüşmesini hedeflediklerini söyleyen Tülin Mazlumoğlu Kestane, Bakırköy halkının Bakırköy belediyesi tarafından yanlış bilgilendirildiğini söyleyerek “Her binaya +1 kat verildiği taktirde ilçemiz yaşanmaz hale gelecektir. Otopark yönetmeliğine göre binalar iskan alamayacak konuma gelecektir. Yapılan planlama ile geçici ruhsatla çalışmak zorunda olan okul ve hastaneler kalıcı ruhsat alabilecekler. Eğitim ve sağlık alanları tescillenerek 1/5000’lik planlara işlenmiştir. Halen işgal altındaki alanlar kamuya tahsis edildiği gibi amacı dışında kullanılan tescilli ve tarihi binaların da fonksiyonları dışında kullanılmasının önüne geçilmiştir. Toplulaştırma yöntemiyle de minimum bazda ada bazlı bir dönüşüm modelinin uygulanması halinde sosyal donatı alanları da şehircilik planlarına uygun olacaktır” dedi.

Halit Cebeci; Kentsel Dönüşüme Her zaman Evet Oyu Verdik.

İBB ve Bakırköy Belediyesi meclis üyesi olan Halit Cebeci Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun geçen gün düzenlediği toplantıda yaptığı  “Belediye Başkanı konuşmasının başında ‘Ada bazlı’ dönüşümü desteklediğini, yaptığı ada bazlı çalışmayla bakanlığa gittiğini, dönemin yöneticileri ile konuştuğunu söylüyor ama konuşmasının sonunda ‘biz her binanın üzerine artı bir kat verilmediği için hayır dedik’ şeklinde ki konuşmasında Kerimoğlu’nun kendi açıklamasında da çelişkiye düştüğüne dikkat çekerek yaptığı açıklamasında “Bölge planlarıyla ilgili 14 aydır yapılan çalışmalar mikro anlamda ada bazlı bir çalışmadır. Belediye başkanı Bülent Kerimoğlu’nun dediği gibi Ak Parti grubu olarak geçmişte olduğu gibi süreçte ve bugün de +1 kat verilmesine hayır oyu vermedik. Bakırköy’le ilgili hazırlanan planların her aşamasında Bakırköy Belediyesi ile birlikte hareket ettik. İBB’de ki çalışmaları da birlikte yürüttük. Planlar üzerinde bir tek (Zeytinlik Halk Pazarı alanının ticari alan olarak işlenmesi)’ne karşı geldik. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve meclis üyelerinin tüm itiraz çabaları Bakırköy Belediyesi'ne ait bir arsasının ticari alana alınmayışındandır. Dolayısıyla Kerimoğlu, açıklamalarında bizlerin +1 kararına hayır dediğimiz yönünün de algı yaratmanın peşindedir. İBB’de alınan kararla 50 bin metre karelik bir millet bahçesinin yanı sıra demiryolu kenarında bulunan Fidanlık denilen alanın da planlara spor alanı olarak işlenmesini sağlayarak Bakırköy halkına önemli katkı sağladığımızdan hiç söz edilmiyor. İtiraz etmelerinin tek nedeni Zeytinlik Halk Pazarının ticari alan olarak planlara işlenmemiş olmasıdır” dedi.

Milletvekilleri Sahaya Çıktı

İlçe binasında yapılan basın toplantısı sonrası milletvekilleri Bakırköy halkıyla buluşmak için sahaya indi. Gruplara ayrılan milletvekilleri Bakırköy’de bulunan STK’lar, şehit aileleri, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek dertlerini dinledi. Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) meydanında bulunan Ak Parti standına gelen milletvekilleri uzun süre halkla beraber olarak dertlerini dinleyip hayata geçirecekleri projeleri hakkında bilgiler verdiler.  

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.