BAKIRKÖYLÜLER İBB ÖNÜNDE PANKART AÇTI

Deprem riski öncelik sıralamasında ilk basamaklarda yer alan Bakırköy sakinleri seslerini duyurabilmek için Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformunu oluşturdular.

Güncel Olaylar Yayın: 11 Ocak 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 11.01.2021 19:58:02
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Deprem riski öncelik sıralamasında ilk basamaklarda yer alan Bakırköy sakinleri seslerini duyurabilmek için Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformunu oluşturdular. Kısa bir süre önce kurulan platform son günlerde yaptıkları eylem ve görüşmelerle seslerini duyurmaya başladı. Bakırköy Belediye Başkanı ve kentsel dönüşüm meclis komisyonu üyeleriyle birkaç kez bir raya gelen platform üyeleri yaşam haklarının depremden öncelikli olduğunun altını çizerek yetkililerin dikkatlerini çekmek ve konunun bir an önce çözüme kavuşmasını bekliyor. Zaman zaman Bakırköy Belediyesi meclis toplantılarını da izleyen platform üyeleri Ocak ayı İBB meclis toplantısının birinci gününde Meclis toplantısının yapıldığı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi önünde pankart açarak seslerini duyurmaya çalıştılar.

KONUNUN GÜNDEME ALINMASINI İSTİYORLAR

Taleplerini, imar hak kayıplarının iadesi, bölgesel planlama çerçevesinde imar artışı, finansal destek ve planlamaya katılım olarak 4 ana maddede toplayan platform üyeleri, geçtiğimiz ay İBB Meclisi’nde ‘İstanbul genelindeki riskli yapılara ilişkin meri imar planlarına plan notu ilavesi’ teklifiyle ilgili Bakırköy Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta İBB’ye gönderdiği plan notlarını hatırlatarak, bir an önce gündeme alınmasını talep ettiler.

Seslerini tüm meclis üyelerine duyurabilmek ve çözümü hızlandırabilmek amacıyla, her ayın ilk haftası yapılan İBB meclis toplantılarının yapıldığı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi önünde pankart açarak, taleplerinin yer aldığı pankartlarla eylem kararı alan platform üyeleri, talepleri kabul edilene kadar eylemliliklerini sürdüreceklerini söylediler.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.