Bakırköylüler Derneği'nde Aşure Coşkusu Yaşandı

Bakırköylüler Derneği Pandemi nedeniyle ara verdiği geleneksel aşure gününü üyeleriyle birlikte kutladı. Yaz tatili dönemi olmasına rağmen Bakırköylüler aşure günü etkinliğine yoğun bir ilgi gösterdi.

Güncel Olaylar Yayın: 25 Ağustos 2022 - Perşembe - Güncelleme: 25.08.2022 21:55:49
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bakırköylüler Derneği Pandemi nedeniyle bir dönem ara verdiği geleneksel aşure gününü üyeleriyle birlikte kutladı. Yaz tatili dönemi olmasına rağmen Bakırköylüler aşure günü etkinliğine yoğun bir ilgi gösterdi. Dernek üyeleri, üye olmayan Bakırköylüler, STK Başkan ve yöneticileri, siyasi parti ilçe başkan ve yöneticilerinin katılım sağladığı aşure günün de uzun süre birbirlerini göremeyen dostlar hasret giderdi. Bakırköylüler Derneğinin emektarı (Gül abla)’nın kendi elleriyle aşure pişirip hazırlayarak davetlilere sunması da oldukça anlamlıydı. Günün anlamıyla ilgili görüşünü aldığımız Bakırköylüler Dernek Başkanı Nurdan Erdiş Başbay, katılımdan oldukça mutlu olduğunu söyleyerek yaptığı açıklamasın da “Pandemi nedeniyle bir dönem ara vermiştik.  geleneksel hale getirdiğimiz aşure günümüzü verdiğimiz ara nedeniyle gerçekleştirememiştik. Eskiye oranla pandeminin etkisinin azalmasıyla birlikte ara verdiğimiz etkinliğimizi geçen yıl yeniden güncellemek istedik tatil dönemi olmasına rağmen beklenenin de üstünde bir katılım oldu. Önümüzde ki yıllarda umarım pandemi gibi bir salgın olmadan geleneklerimizi sürdürürüz” dedi. Aşure günü etkinliğine katılanlar arasında Ak Parti İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane’yi yürütme kurulu üyeleri Ramazan Denli, Fatih Gündoğmuş temsil etti. MHP Barkıröy İlçe Başkanı Turgut İnan, MHP Meclis Üyesi Ahmet Altun, DP ilçe Başkanı Necmettin Dönmez, Zafer Partisi İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Bakırköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç, CHP Bakırköy kadın kolları başkanı Hamide Yazıcı, Bizim Rumelililer Dernek Başkanı Muharrem Çınar, geçmiş dönem Bakırköy Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi Taner Kazanoğlu, Ülkü Ocakları Başkan ve yöneticileri, Deva Partisi yöneticileri  ve mahalle muhtarları yer aldı.

   

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.