BİAD’da Felsefe’nin Konusu “Ütopyalar”

BİAD olağan genel kurulu nedeniyle ara verilen Felsefe seminerlerinin sekizincisi bir hafta gecikmeli olarak yapıldı.

Güncel Olaylar Yayın: 09 Ocak 2022 - Pazar - Güncelleme: 09.01.2022 16:58:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

BİAD olağan genel kurulu nedeniyle ara verilen Felsefe seminerlerinin sekizincisi bir hafta gecikmeli olarak yapıldı. Bakırköy İş İnsanları Dernek Başkanı Ahmet Salim Yılmaz’ın rahatsızlığı nedeniyle katılmadığı semineri Moderatör Tıp Doktoru Kemal Naci Ekşi yönetti. (Siyaset Felsefesi ve Ütopyalar) başlığı altında açıklamalar yapan konuşmacı Cafer Vayni, Bakırköy Lisesi Felsefe Öğretmenliğinin yanı sıra Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği İstanbul Şube Başkanlığı görevini de yürütüyor.     

Konuşmacı Vayni, Ütopya kavramını “Thomas More’nin kitabının adı da olan Ütopya dan alınmış, kullanılmış ve kökleşmiştir. Ütopya hiçbir biçimde gerçekleşmemiş, hayali yönetim biçimleridir.” Şeklinde açıkladı. Düşlenen veya hayal edilen düzenden yana olan düşünürleri ikiye ayırabiliriz diyen Cafer Vayni,  1- Var olan toplumsal düzenin iyileştirilemeyeceğini varsayarak, olması gereken mükemmel bir düzen tasarlayanların oluşturduğu birinci gruba “gerçekleşmesi mümkün olmayan ama istenen düzen ütopyacıları” denir. 2- Var olan düzenin yerine olması gereken ütopik bir düzen düşünmek yerine, var olan düzenin devam etmesi durumunda gelecekte var olacak düzeni tasarlayan ikinci gruba, “korku ütopyacıları” denildiğini belirtti. Cafer Vayni’nin Siyaset Felsefesi ve Ütopyalar hakkında kaynaklara dayalı olarak yaptığı açıklamalar soru cevap şeklinde son buldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.