BİAD Sezon Açılışını Felsefe Semineriyle Yaptı

Pandemi sürecinde geleneksel olarak düzenli bir şekilde yapılan seminer ve etkinliklerine ara veren Bakırköy İş İnsanları Derneği hijyen kuralları alınarak sezonun açılışını yaptı.

Güncel Olaylar Yayın: 02 Ekim 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 02.10.2021 20:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

BİAD Sezon Açılışını Felsefe Semineriyle Yaptı

Pandemi sürecinde geleneksel olarak düzenli bir şekilde yapılan seminer ve etkinliklerine ara veren Bakırköy İş İnsanları Derneği hijyen kuralları alınarak sezonun açılışını yaptı. Onur Kurulu Başkanı K. Naci Ekşi ve üyelerden Öcal Ünal’ın talepleri doğrultusunda düzenlenen moderatörlüğünü Ekşi'nin yaptığı felsefe seminerinin konuşmacısı Bakırköy Lisesi Felsefe Öğretmeni Cafer Vayni oldu.

 

Yeni Sezon Açılışı Yapıldı

Seminerin açılış konuşmasını yapan BİAD Başkanı A. Salim Yılmaz, pandemi nedeniyle etkinliklere uzun süredir ara verdiklerini söyleyerek “Değerli üyelerimiz ve katılımcılar, sizlerin de bildiği gibi tüm ülkenin başına bela olan Pandemi sürecinde etkinliklerimize sağlık tedbirleri kapsamında ara vermek durumunda kalmıştık. Son dönemlerde ülke genelinde aşılama oranının yüksek seviyelere ulaşması ve üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda maske-mesafe ve hijyen kurallarına uyarak etkinliklerimize yeniden devam etme kararı aldık. Onur Kurulu Başkanım ve Öcal Ünal kardeşimin talep ve istekleri doğrultusunda ilk seminerimizin felsefe olmasına karar verdik. Bu anlamda bize destek veren Bakırköy Lisesi Felsefe Öğretmeni Cafer Vayni ve tüm katılımcılara teşekkür ederim. Bu gün itibariyle startını verdiğimiz seminerlerimiz 15 gün arayla farklı konuların ele alınmasıyla devam edecektir” dedi.

Konu Başlıklarına Açığız

Onur Kurulu Başkanı K. Naci Ekşi, seminerin konuşmacısına söz vermeden önce felsefenin tarihçesi ve bu gün ki durumu hakkında kısa bir bilgi verdi. Yapılan toplantının bir anlamda hasret gidermek ve yeni projeler hakkında üyelerin görüşlerini almak, yeni konular ve konu başlıklarını belirlemek olduğunu söyledi.

 

Vayni’nin Felsefi Kitapları Var

Seminere konuşmacı olarak katılan Cafer Vayni, Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin İstanbul Şube Başkanlığını da yapıyor. Vayni, Salim Yılmaz ve Naci Ekşi’ye teşekkür ederek başladığı konuşmasında,  felesefenin doğuşunu, gelişimini ve hayata olan etkisini konu başlıkları halinde anlattı. Felsefi konular da kitapları da bulunan Vayni, konuşma sonrası soruları cevapladı. Bir sonra ki felsefe konusunun işleneceği spesifik konuların belirlenmesi hakkında fikir birliği yapıldı. Vayni’nin konuşmasının ardından Moderatör K. Naci Ekşi, tüm katılımcılara ve konuşmacıya teşekkür ederek, toplantıların 15 gün arayla yapılacağını söyleyip toplantıyı kapattı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.