Dr. Hacı Yusuf Eryazğan; Eylemlerimiz Sürecek

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) 2. Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan, “Ödeme Sözleşme Yönetmeliği’ne karşın kararlı duruşumuz devam ediyor.

Güncel Olaylar Yayın: 02 Ekim 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 02.10.2021 15:57:46
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) 2. Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan, “Ödeme Sözleşme Yönetmeliği’ne karşın kararlı duruşumuz devam ediyor. 01 Temmuz’da yayınlanan yeni yönetmelikle ilgili henüz bakanlıktan olumlu bir adım göremedik” dedi.

Ödeme Sözleşme Yönetmeliği’ndeki onlarca ceza içeren maddenin geri çekilmesi ve hak kayıpları için bir mücadele başlattıklarını söyleyen Dr. Eryazğan, istifa dilekçeleri ellerinde Bakanlığın harekete geçmesini beklediklerine dikkat çekti:

“16 ve 27 Ağustos’ta iş bırakarak kararlığımızı ortaya koyduk.11 Eylül’de bir miting ile bize destek olan tüm STK’larla var gücümüzle haykırdık. ‘Haksızlık varsa biz yokuz’ dedik. Artık kamuoyu biliyor ki aile hekimleri, bu yönetmelik geri çekilene kadar mücadele edecek. 11 Eylül sonrası 75 il derneğimizle istişare toplantısı yaparak gelecekte yapacaklarımızı tartıştık. AHEF olarak 3.5 yıllık süreçte moderatörlüğünü yürüttüğümüz 1. Basamak Sağlık ve Emek Platformunda bulunan AHESEN, ASEF, BDS, GENEL SAĞLIK İŞ, SES, TAHUD, TTB aile hekimliği kolu ile birlikte 2 miting, 5 iş bırakma, 3 deklarasyon yayını yaparak aile hekimliği çalışanlarının sesi olduk. Ortak olarak yürüttüğümüz bu platform çalışmalarında, yönetmelikle ilgili miting sonrası değerlendirmelerimize devam ediyoruz. Ve kararımız kesinlikle yönetmelik geri çekilene kadar mücadelemizi devam etmek yönündedir.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.