Dünya Şampiyonu Olmak Hayal Değil

Başarmak için inanmak ve çalışmak gerekir sözünün iki örneği Derin Toparlak ve antrenörü Canberk Babaoğlu, sevenleri ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Spor Yayın: 30 Eylül 2021 - Perşembe - Güncelleme: 30.09.2021 21:44:07
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Dünya Şampiyonu Derin Toparlak ve Antrenörü Canberk Babaoğlu, kendilerini bu zorlu yolculukta yalnız bırakmayan tüm destekçileriyle bir araya geldi. İBB Florya Sosyal tesislerinde yapılan yemekli basın toplantısının moderatörlüğünü Sait Babaoğlu yaptı. Babaoğlu yaptığı açılış konuşmasında “1997 yılında kurulan Ata Spor’un yaklaşık 20 yıl başkanlığını yaptığını söyleyerek inanarak ve severek yaptığımız çalışmaların karşılığını almak hazların en güzeli. 1997’nin Kasım ayında Bakırköy İş İnsanları Derneği Başkanı A. Salim Yılmaz ve İnan Ailesi’nin desteği ile kurulan Ata Spor Kulübü’nde yaklaşık 20 yıl başkanlık yaptım. Bu sürede 6 branş da 60’a yakın milli sporcu yetiştirdim. Bakırköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevine atanmam nedeniyle görevi Prof. Dr. Murat Bülbül’e devir ettiğim. Kulüp başkanlığı dönemimde bir çok spor bakanıyla birlikte eğitim programları hazırlayarak ülkemizin spor politikasına yön vermek için ciddi çalışmalar yaptım. Ben bu çocukların yakaladıkları başarıyı daha iyi yerlere getireceklerine inanıyorum. Burada şampiyonluğa giden yolda bizleri yalnız bırakmayan, desteklerini esirgemeyen dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Süreç içerisinde söz almak isteyen herkes konuşabilir” dedi.

 

May Group’dan Tam Destek

Babaoğlu’nun açılış konuşması sonrası söz alan sporcu Derin Toparlak ve antrenör Canberk Babaoğlu’nun ana sponsorluğunu üstlenen May İşitme Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İnanç, şimdiye kadar olduğu gibi desteklerimiz budan sonra da devam edecektir şeklinde başladığı konuşmasını “Amatör bir ruh olarak kendilerinin de sektörde gece gündüz çalıştıklarını ve 25 yılın sonunda amatör ruhun başarısını da en iyi kendilerinin anlayabileceğini belirtti. Her zaman kulübe destek olduklarını söyleyen İnanç,  May Group olarak Dünya Şampiyonu Milli Sporcu Derin Toprak ve Antrenörü Canberk Babaoğlu için ayırdıkları bütçeyi15 ay süre ile çalışmalarına destek amacıyla hesaplarına yatıracaklarını söyleyerek konuşmasını bitirdi.  

 Toparlak Duygularını Paylaştı

Yüzmeye başladığı ilk günden itibaren Dünya Şampiyonu olmayı hedefine koyduğunu belirten Toparlak, bundan sonraki hedefinin ise ay yıldızlı bayrağımızı her dönemin şampiyonu olarak dalgalandırmak olduğunu söyledi. Başarmanın yolunun inanmak olduğunu söyleyen Toparlak, inanarak başladıkları yolculukta tüm zorluklara rağmen inançlarını ve güvenlerini yitirmediklerini ve başarıya ulaştıklarını söyledi. Şampiyon olmak elbette zor ancak şampiyon olduktan sonra yerini korumak daha da zordur. Ben bu zorluğun da üstesinden geleceğime inanıyorum dedi. Toplantıya katılanlar arasında yer alan Derin Toparlak’ın annesi Füsun Toparlak’da duygularını, bir anne olarak gurur duyuyorum. Biz inandık ve inandığımız yolda bize inanlarla yürüyerek başardık. Bu sürede bize destek olan herkese teşekkür ediyorum şeklinde dile getirdi.  dedi.

Çalışmalarımız Aralıksız Sürecek

Toplantıda konuşan Milli Takım ve Derin Toparlak’ın Antrenörü Canberk Babaoğlu, kendilerine destek veren her kese ayrıca teşekkür ettiğini söyleyerek, günlük ortalama 17 kilometreye varan antrenman yaptıklarını, yorgunlukla birlikte büyük gurur duyduklarını, en büyük mükafatlarının da, kendilerine inanan insanlar olduğunu ifade ederek, spor alanında Türk sporunu her zaman hak ettiği yere taşımak için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

 

Federasyon Başkanından Teşekkür

Basın toplantısında Milli Sporcu ve antrenörünü yalnız bırakmayan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Prof. Dr. Şahin Özen, Türkiye ve sualtı topluluğu ailesi adına mutlu ve gururlu olduklarını belirterek, başta Derin’in ailesi ve kulübü olmak üzere bizleri her zaman kendilerini destekleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, Spor Genel Müdürlüğü’ne ve bu başarıda emeği olan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

İlk Dünya Şampiyonluğu

Paletli Yüzme Milli Takım sporcusu Derin Toparlak, Kolombiya'nın Santa Marta kentinde düzenlenen CMAS Paletli Yüzme Açık Su Dünya Şampiyonası'nda 5 bin metre su üstü yarışında dünya şampiyonu oldu. Aynı yarışmada 1000 metre kategorisinde de üçüncü oldu. Antrenör Canberk Babaoğlu'nun eşlik ettiği milli sporcu, paletli yüzme açık su yarışlarında Türkiye tarihindeki ilk dünya şampiyonluğuna ulaşarak Türk spor tarihine adını yazdırdı.  

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.