Bahçelievler Belediyesi'nden Depremzedelere Seyyar Mutfak

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından arama kurtarma ekiplerini, iş makinalarını, ambulans, tıbbi ve teknik personeller ile 58 tır dolusu yardım malzemesini hızlıca bölgeye gönderen Bahçelievler Belediyesi Bu kez de Hatay İskenderun'da seyyar mutfak ve aşevi kuracak

Güncel Olaylar Yayın: 12 Şubat 2023 - Pazar - Güncelleme: 12.02.2023 16:58:08
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından arama kurtarma ekiplerini, iş makinalarını, ambulans, tıbbi ve teknik personeller ile 58 tır dolusu yardım malzemesini hızlıca bölgeye gönderen Bahçelievler Belediyesi Bu kez de Hatay İskenderun'da seyyar mutfak ve aşevi kuracak.

Arama kurtarma ekibi ve 58 tır dolusu yardım malzemesi gönderildi

Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından seferberlik başlatan Bahçelievler Belediyesi deprem bölgesine olan desteğini her geçen gün artırmayı sürdürüyor. Asrın felaketinin yaşandığı gecenin sabahında tam donanımlı araçlarıyla birlikte eğitimli arama kurtarma personelini süratle Hatay'a sevk eden Bahçelievler Belediyesi, bölgeye ayrıca ambulans, mobil büfe, ağır iş makineleri, kamyonlar, mobil tuvalet ve 58 tır dolusu yardım malzemesi ile teknik personel gönderdi.

Konteyner kent, 14 milyon lira bağış, 30 bin kişilik aşevi

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır deprem haberinin alındığı ilk andan itibaren Bahçelievler Belediyesi olarak tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi. Depremin olduğu gün sabaha karşı hemen arama kurtarma ekiplerini bölgeye sevk ettiklerini, ardından ihtiyaca göre iş makinesi, ambulans, gerekli araç ekipmanı ile gıda ve barınma malzemelerinden oluşan 58 tır dolusu yardımı deprem bölgesine gönderdiklerini ifade eden başkan Bahadır; "Depremin yaralarını bir nebze olsun sarmak için belediyede çalışan 2737 personelimizin her biri adına 5 bin lira, kendimizin 3 aylık maaşımızı yani yaklaşık 14 milyon TL tutarında bağışımızı AFAD'a yapacağız. Bununla birlikte Hatay’da konteyner kent kuracağız. Konteynerlerimizin ilk bölümü bugün itibariyle bölgeye ulaştı. Bugün de bin metrekarelik mobil çadırımızı ve 30 bin kişilik yemek pişirme kapasitesi olan mutfak araç ve gereçlerimizi tır’a yükleyerek deprem bölgesine gönderiyoruz. Oradaki en önemli ihtiyaç çadır ve yemek, gıda var ama hazırlamak zor. Seyyar mutfağımızda her gün 30 bin kardeşimiz için yemek pişireceğiz. Sıcak yemeklerimizi aşevimizde aynı anda bin 500 vatandaşımıza ikram edeceğiz. Hatay’da, Antakya’da yaraları sarmaya devam edeceğiz" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.