Gökhan Gümüşdağ ; İSTANBUL’ U SUSUZLUĞA TERK ETMEYİZ

Son günlerde sıklıkla gündeme gelen İstanbul’un su sorununu yerinde inceleyerek görüşlerini açıklayan İBB ve Küçükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Gökhan Gümüşdağ, vatandaşlarımız tedirgin olmasınlar İstanbul’u susuzluğa terk etmeyiz dedi.

Güncel Olaylar Yayın: 07 Ocak 2021 - Perşembe - Güncelleme: 07.01.2021 18:54:33
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Son günlerde sıklıkla gündeme gelen İstanbul’un su sorununu yerinde inceleyerek görüşlerini açıklayan İBB Çevre Komisyonu Üyesi ve Küçükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Gökhan Gümüşdağ, vatandaşlarımız tedirgin olmasınlar İstanbul’u susuzluğa terk etmeyiz dedi.  

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Gümüşdağ, “İstanbul u susuzluğa terk etmeyiz. Yeter ki sizler tasarrufu elden bırakmayın. Unutmayalım, su tasarrufu önce bütçemizi sonra doğayı korur.

İstanbul günde yaklaşık 2,5 milyon Metre küp su kullanıyor.

Barajlarımızda ki su seviyelerinin düşmesine rağmen, barajlar arası su geçişi yapılabilmesi sayesinde, hiç bir ilçemizi susuz bırakmayız.

Adapazarı Menen suyunu, bugün Silivri’de yaşayan vatandaşlara sunma imkanı vardır ve bu iki farklı coğrafi bölgeler, farklı zamanlarda yağmur alındığı için bir baraj yağmur suyu almasa da, diğer uçtaki baraj yağmur suyu alabilmektedir.

Yeterli ve kararlı 10 günlük bir yağmur almamız durumunda, İstanbul Barajlarının eski doluluk oranlarına hızlıca gelmesi sürpriz olmayacaktır.” Şeklinde dile getirdi.

Suyun Kalitesi

Suyun vatandaşa servis edilmesinden önce kalitesinin önemini vurgulayan Gümüşdağ, kaliteni arttırılması, arıtılması, filtrelenmesi ve klorlanması işlemleri çok önemli süreçlerdir. Rahat olun suyunuzu güvenle kullanın, tüm kontroller İSKİ laboratuvarlarında, ilave olarak il hıfzıssıhha teşkilatı ile birlikte periyodik olarak yapıldığını sözlerine ekledi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.