Halit Cebeci; Bakırköy’de artı bir kat bilgi kirliliği var

Adalet ve Kalkınma Partisi İBB ve Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Halit Cebeci Bakırköy Belediyesi Meclis toplantısında yaptığı konuşmasında halk arası ve sosyal medya da artı bir kat bilgi kirliliği olduğunu söyledi.

Özel Haber Yayın: 07 Nisan 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 07.04.2021 02:01:45
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

 

Bakırköy Belediye Meclisi 2021 yılı Nisan ayı ilk toplantısında söz alan Ak Parti İBB ve Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Halit Cebeci, çok sayıda vatandaşın kendilerine ‘Bakırköy’e +1 kat verildi mi?’ Sorusunu sorduğunu söyledi. Cebeci. Bakırköylüleri aydınlatmak adına konuya açıklık getirmek istediğini söyleyerek “Vatandaşların kendisine, arkadaşlarına hatta ilçe başkanlığına gelerek bu soruyu sıklıkla sorduklarından konuya açıklık getirme ihtiyacı duydum. Birçok vatandaşın yanlış bilgilendirilmesi sonucu Bakırköy’de kentsel dönüşüm kapsamında bir kat artışı verilmiş algısı oluşturuluyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Bakırköy Belediyesi Meclisinden oy birliği ile alınıp İBB’ye gönderilen karar artı bir kat verilmesi değil, bu anlamda 5000’lik ve 1000’li imar planlarının yapılmasını kapsamaktadır. Bu durumu Bakırköy’ün tamamına artı bir kat verilmiş şeklinde anlatmak beklenti içindeki vatandaşların duygularıyla oynamaktır. Onları yanıltmaktan, umut vermekten başka bir şey değildir” dedi.

İnsanların Umutlarını Yıkmayın

Göreve geldikleri ilk günden beri kentsel dönüşümle ilgili tüm çalışmalara olumlu yaklaştıklarını söyleyen Cebeci, “İlçe başkanımız Tülin Mazlumoğlu Kestane’nin talimatıyla ilçe halkının beklediği Kentsel Dönüşüm ile ilgili gelen her konuya olumlu yaklaştık. İmar ve kentsel sorunlarla ilgili tüm meclis üyesi arkadaşlarımızla uyumlu bir şekilde çalıştık. Bakırköy halkının menfaatleri doğrultusunda asgari müşterekte birleşerek alınan kararları İBB’ye oy birliği ile gönderilmesine katkı sağladık. Üzülerek görüyorum ki bazı TV kanallarında ve sosyal medya da konunun vatandaşlara yanlış aksettirilmesi nedeniyle insanlara umut dağıtılıp, bilgi kirliliği oluşturuluyor. Bir kat artışının yetkisini gönderdiğimiz meclis kararıyla İBB’ye verdik. Uygun görülmesi durumunda 5000’lik planları siz yapın artı bir kat verilmesi uygunsa verin dedik. 5000’lik planlarla sınırlı kalmayıp 1000’lik planların yapılması yetkisini de İBB’ye verdik. Bu işin sorunsuz bir şekilde çözümlenmesi bürokratik ve siyasi anlamda İBB’nin çalışmalarıyla yapılacaktır.” Dedi.  

 

Müktesep Hakların İadesi Kat Artışı Anlamına Gelmez

Vatandaşların imarla ilgili konularda eksik ya da yanlış bilgilendirildiğini söyleyerek konuşmasını sürdüren Halit Cebeci “İmar hak kayıplarının iade edilmesinin ilçenin tamamına artı bir kat verilmiş gibi konuşulması beklenti içindeki vatandaşların duygularıyla oynamaktır. İmar hak kayıplarıyla ilgili İBB’nin İstanbul’un 39 ilçesinde uygulanmak üzere aldığı bir karardır. Bizler alınan bu karara binaen Bakırköy Belediye Meclisi olarak binlik çalışma yaptık. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Ancak bunu artı bir kat verilmiş gibi aktarmak yanlıştır. Örneklemek gerekirse, 1960’lı 70’li yıllarda dönemin imar planlarına göre evini 6 kat yapan, imarı ve iskanı olan ama yenilemek istediğinde yeni planlara göre 5 kat yapabilen ve bundan dolayı da hak kaybına uğrayan vatandaşların evini aynı şekilde yapmasının önünü açtık. Bu şekilde ilçemizde çok fazla değil, yaklaşık 100 bina var. Lütfen bunu da doğru anlatalım” diyerek konuşmasını tamamladı.

Gökmen Yıldırım’dan Kafaları Karıştıran Açıklama

Halit Cebeci’nin konuşmalarına cevaben söz alan CHP’li meclis Üyesi Gökmen Yıldırım, vatandaşın bir kat artışıyla ilgili yanlış bilgilendirilmesinin sorumlusunun kendileri olmadığını söyledi.

Yıldırım yaptığı konuşmasında “Bakırköy halkının artı bir kat beklentisinin olduğunu, sosyal medya da yahut basında böyle bir algıya neden olan bir durumdan bizler sorumlu değiliz. Müktesep hakların iadesiyle ilgili kat kayıplarının 100 civarında binayı kapsadığı doğrudur. Ancak hem düşeyde hem de yataydaki kayıplarla ilgili yapılan çalışmayla parsel ve donatı terklerinden dolayı hak kazanan binin üzerinde bina mevcuttur.

Hali hazırdaki 5 binlik planların binlik planlara uyarlandığında artı bir katın zaten kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Dolayısı ile Yeşilköy, Yeşilyurt, Basınköy ve Şenlikköy’ün şu anki yoğunluklarından yola çıkarsak artı bir katı kurtarıyor. 5 binlik planlar çıktıktan sonra Bakırköylülerin talebini bizler yine bu meclise ileteceğiz. Umarım önceki toplantılarda olduğu gibi binlik planlarımızı da buradan oy birliği ile İBB’ye yollarız. Halit Bey de komisyondaki arkadaşlarını ikna eder ve artı katı alırız” dedi.

CHP Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Üyesi olan Gökmen Yıldırım’ın yaptığı bu açıklama kafalarda soru işaretleri bıraktı.

 

YORUM HABER : Yılmaz BACACI                           

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.