İnsanlar Doğayı Mahvediyor

Adını Sazlıbosna Köyü’nden alan bir tarafı Arnavutköy, bir tarafı Başakşehir Şamlar Köyü’n de olan Sazlıbosna Barajı İstanbul’un en güzel mesire yerlerinden biridir. İSKİ tarafından içme suyu temini amaçlı yapılan baraj da su tutma çalışmaları 1995 yılında tamamlanmıştır.

Güncel Olaylar Yayın: 18 Haziran 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 18.06.2022 20:25:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

  
Adını Sazlıbosna Köyü’nden alan bir tarafı Arnavutköy, bir tarafı Başakşehir Şamlar Köyü’n de olan Sazlıbosna Barajı İstanbul’un en güzel mesire yerlerinden biridir. İSKİ tarafından içme suyu temini amaçlı yapılan baraj da su tutma çalışmaları 1995 yılında tamamlanmıştır. Şamlar köyünün sular altında kalma tehlikesine karşı bulunduğu yerden daha da yukarılara taşınmasına karar verilmişti. Bununla birlikte beton yapılaşmaya karşı barajın etrafında belirli bir alan tam korumaya alınarak betonlaşmaya da izin verilmemiştir. Piknik yapmak, doğa ile iç içe oksijen depolamak zaman zaman da balık tutmak amaçlı doğa harikası bir alan olarak bilinen yer vatandaşların da ilgi odağı halinde. 

 


SORUN YİNE İNSAN ELİYLE YARATILMIŞ
Resmi tatil ve hafta sonralı binlerce vatandaşın faydalandığı Şamlar- Sazlıbosna Barajı’nın etrafı ise değim yerindeyse çöplüğe dönüşmüş. İnsanların sorumsuzca davranıp hoyratça kullanarak çöplüğe dönüştürdükleri alana İBB ve Başakşehir Belediyesi de duyarsız kalmış. Gazetemize gelen şikayetler üzerine bölgede yaptığımız araştırma ve çekimler de yerinde yaptığımız tespitler insanlar tarafından doğanın nasıl katledildiğinin tipik bir örneği olmuş. Çekimlerimiz esnasında karşılaştığımız piknik yapan vatandaşlara mikrofon uzatarak sorduğumuz “Bu çirkin görüntülerin sebebi ne olabilir” sorumuza verdiği “İnsanlar hayvan olmuş” şeklinde verdiği cevap da her şeyi özetliyor. Vatandaşın verdiği cevap insanların umursamazlığını, İBB ve Başakşehir Belediyelerinin de duyarsızlıklarını açıkça ortaya koyuyor. Kent Yaşam Gazetesi olarak konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini isterim.,,

Kaynak Kent Yaşam Gazetesi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.