Kanarya Sakinleri Yetkililere Sesleniyor; Neredesiniz?

2013 yılında bakanlıkça riskli alan olarak ilan edilen Kanarya Mahallesi sakinleri kendilerinin müteahhitlere yem edilmek istendiklerini söylüyorlar. Her seçim öncesinde siyasilerin sıklıkla ziyaret ettikleri Kanarya Mahallesi, seçimler bitikten sonra bırakın mahalleyi ziyaret etmeyi sorunlarını bile dinlemiyorlar. Mahalle sakinlerinin söylediklerine bakılacak olursa sahibi oldukları mülklerin ranta kurban edileceği yönünde.

Özel Haber Yayın: 28 Aralık 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 28.12.2020 01:12:29
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

2013 yılında bakanlıkça riskli alan olarak ilan edilen Kanarya Mahallesi sakinleri kendilerinin müteahhitlere yem edilmek istendiklerini söylüyorlar. Her seçim öncesinde siyasilerin sıklıkla ziyaret ettikleri Kanarya Mahallesi, seçimler bitikten sonra bırakın mahalleyi ziyaret etmeyi sorunlarını bile dinlemiyorlar. Mahalle sakinlerinin söylediklerine bakılacak olursa sahibi oldukları mülklerin ranta kurban edileceği yönünde.  

 

Kanarya Sakinleri Rahatsız ve Endişeli Bekleyiş İçinde

 

Yapılması planlanan Kanal İstanbul Projesi ve Marmaray’ın da hayata geçmesiyle, kentsel dönüşüm anlamında çalışmaların hızlandığını ancak, hiçbir yetkili kurumun kendilerine doğru bilgi vermediğini söyleyen mahalle halkı, “Seçim zamanı oy isteme sırasına giren siyasilerin seçildikten sonra kendilerini tanımamalarından oldukça rahatsızlar. Bakanlar Kurulu’nun 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2’nci maddesine göre Küçükçekmece Kanarya Mahallesi riskli alan ilan edilmişti. Bu bağlamda /85 kaçak yapılaşmanın bulunduğu yoğun göç alan bölgenin fiziksel ve sosyal olarak yenilenmesi hedefleniyor. Ancak kentsel dönüşüm kim/kimler tarafından hangi şartlarda yapılacağı hakkında bilgi sahibi olmayan sakinler oldukça endişeli.

 

Çözüm Ofisi mi İkna Ofisi mi?

 

Kentsel dönüşüm çözüm sürecinde tam bir muamma yaşayan mahalle sakinleri çözümü belediyeye ait olduğu söylenen kentsel dönüşüm ofisinde arıyor. Mahalle sakinleri çözüm aramaya gittikleri ofiste tam bir şokla karşılaşıyorlar. Vatandaşlara ofis yetkililerince önerilen seçenekler akıllara ziyan. 120 metre kare bir eve sahip vatandaşa 50 metre karelik bir ev vermeyi teklif etmek nasıl bir düşüncedir? Biraz daha büyük bir ev talep ettiğinde de 200-300 bin lira arası ek ücret ödemesi gerektiğini söylemek bir anlamda tabir yerindeyse vatandaşın malına çökmek demektir. 

 

Kim Bu Mekansal Pazarlama?

 

Küçükçekmece Belediyesine ait olduğu bilinen kentsel dönüşüm ofisinden belediye antetli kağıdına kaşesini basarak vatandaşlara davetiye gönderen Mekansal Pazarlama Mimarlık Mühendislik Proje Bilişim İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi’nin kim olduğu ve yetkisinin ne olduğu da kafalarda soru işareti bırakıyor. Davet üzerine ofise giden vatandaşlar kendilerine sahip oldukları araziyi düşük fiyatla satmalarının teklif edilmesine de oldukça şaşırıyorlar. Belediyeye ait olduğu bilinen kentsel dönüşüm ofisinde ne belediye ne de bakanlık yetkililerinin bulunmadığını söyleyen vatandaşlar, sağlıklı bir açıklama alamadıkları gibi dayatmacı bir tavırla karşılaştıklarını söyleyerek kendilerinin birileri tarafından ranta kurban edileceklerinin de altını çiziyorlar.

 

Dayatmacı Taleplerle 3/2 Çoğunluk mu Sağlanmaya Çalışılıyor?

 

Mülkiyet sorunu had safhada olan mahalle sakinlerinin en büyük korkuları da tapuları olmadığı halde halen oturmakta oldukları evlerden hak sahibi olan insanların kendilerine edilecek teklifler karşısında dik duramayacakları yönünde. Dönüşümün hayata geçmesi için 3/2’lik çoğunluğun olması gerektiğinden art düşünceli insanların dayatmacı tavırla bu üstünlüğü sağlamaya çalıştıkları da oldukça düşündürücü. Bir çok vatandaşın düşüncesi yeni bir Sulukule faciasının da Kanarya Mahallesinde yaşanabileceği yönünde. Bir kısım mahalle sakini dayatmacı tavırlarla halkı sindirmek ve 3/2 çoğunluğu ele geçirme çabasında olduğu gözlenen Mekânsal Pazarlama Mimarlık Mühendislik Proje Bilişim İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi’nin kime olduğu ve Belediye ile ilişkisinin hangi aşamada olduğu sorularına cevap verecek bir yetkili arıyor.

 

Parti Emekçileri Özkan’dan Ağabeylik Bekliyor

 

Geçmiş dönemde Kentsel Dönüşüm için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Küçükçekmece Belediyesine 5-6 Milyon paranın aktarıldığı da biliniyor. Kanarya Mahallesinin durumu Karadenizli müteahhitlerin de iştahını baya kabartmış ki o bölgede iş kovalıyorlarmış. Geçtiğimiz günlerde paylaştığım bir yazımda Sedat Özkan’dan ilçe örgütünün ağabeylik beklediğini yazmıştım. İmar ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gönderilen paranın çarçur edilmesinden endişe duyan parti emekçileri, kentsel dönüşüm mağdurları, aynı zamanda İBB İmar ve Bayındırlık komisyonunda da bulunan Küçükçekmece Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Mahmut Sedat Özkan’dan şimdiye kadar yapamadığı ağabeyliği yapmasını bekliyorlar.

YORUM HABER : Yılmaz BACACI

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.