Kılıçdaroğlu Bakırköy’e Helalleşmeye Değil Hesaplaşmaya Gelecek

Zeytinlik Halk Pazarı esnafının Yürütmeyi Durdurma Kararı almasına rağmen belediyeye bağlı ekipler esnafın elektrik, su ve doğalgaz bağlantılarını kesti. Yapılan işlem sırasında çarşı bir anda “Hırsız Başkan” sesiyle inledi.

Güncel Olaylar Yayın: 04 Temmuz 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 04.07.2022 20:53:49
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Zeytinlik Halk Pazarı esnafının Yürütmeyi Durdurma Kararı almasına rağmen belediyeye bağlı ekipler esnafın elektrik, su ve doğalgaz bağlantılarını kesti. Yapılan işlem sırasında çarşı bir anda “Hırsız Başkan” sesiyle inledi.

Geçtiğimiz günlerde Bakırköy Belediyesi Zeytinlik Halk Pazarına çevik kuvvet eşliğinde yıkım ekipleri göndermişti. Ancak yıkım ekiplerinin esnafın kendilerine yürütmeyi durdurma kararını görmesiyle birlikte biz evrak kontrolü yapmaya geldik diyerek geri çekilmişti. Hızını alamayan Bülent Kerimoğlu, bu kez Pazar esnafının elektrik, doğalgaz ve sularının kesilmesi için ekip gönderdi gelen ekipler yürütmeyi durdurma kararına rağmen kesme işlemlerini yaptılar.

  

Hırsız Başkan

Zeytinlik Halk Pazarı’na bilgi verilmeden, öğlen saatlerinde esnafa tebligat gönderip, tebligattan bir saat sonra zabıtalar emniyet kuvvetleriyle birlikte çarşı alanına gelerek işlem yapmak istedi. Elektrik, doğalgaz ve sularının kesilmek istenmesine tepki gösteren çarşı esnaflarından İsmail Dumlu, “Bakırköy’de helalleşme dönemi bitti, hesaplaşma dönemi başladı. Laiklikte yok helalleşmek yok. Bakırköy’ü bir Gezi alanına döndürdünüz. Ekmeğin düşmanısınız. Halkın adamı ekmeğin düşmanı olmaz” dedi. Dumlu’nun konuşmasının ardından çarşı esnafına destek vermeye gelen Bakırköy halkı ve esnaf  “Burası sizin geziniz olacak. Hırsız Başkan” diye bağırmaya başladı.

Önce İzin Verdi Sonra Cezalandırdı

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na Ben yaptım oldu mantısı ile bu işler olmaz. Madem yıkacaktın neden bizim dünya masraflar yaparak mekanlarımızı büyütmemize, tadilat yapmamıza izin verdin.? Sorusu ile seslenen çarşı esnaflarından Atilla Toroman, “Biz siyasetçilerin keyfi idarelerine ve kararlarına karşıyız. Bizim tek istediğimiz hakkımız ve 3 yıl önce bize verilen sözlerin tutulması. Bizim asıl seslendiğimiz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Çıkıp televizyonlarda hükümetin haksız uygulamalarını konuşana kadar, kendi idarelerinde olan belediyeleri denetlesin” dedi.

Hukuk Çiğnenmiştir

Çarşı esnafının hukuk işlerini yürüten Avukat Fatih Şahin, yürütmeyi durdurma kararı olmasına rağmen burada yapılan uygulamanın hukuksuz olduğunu söyledi. Yapılan işlem esnafı yıldırma politikasıdır diyen Şahin, “Burada hukuk çiğnenmiştir. Yapılan işlem sonrası birçok esnafımız ellerinde bulunan ürünlerin bozulması karşısında önemli ölçüde maddi zararla karşı karşıya gelecektir. Yapılan işlemle ilgili hukuksal gerekli müracaatlarımızı yaptık.” Açıklamasını da sözlerine ekledi.   

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.