Küçükçekmece Belediyesini enişte, kayınço, bacanak üçlüsü mü yönetiyor?

19 Temmuz 2019 tarihinde “Kemal Çebi’yi zor günler mi bekliyor” başlıklı bir yazı paylaşmıştım. 1987 yılında ilçe statüsü kazanıp, 1989 yılında SHP’den belediye başkanı seçilen Ertuğrul Tığlay’dan Temel Karadeniz’e kadar görev yapan belediye başkanları dönemlerinde neler yaşandı, Çebi’nin nelere dikkat etmesi gerektiğini anlatan bir yazıydı.

Özel Haber Yayın: 28 Aralık 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 28.12.2020 02:16:18
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

19 Temmuz 2019 tarihinde “Kemal Çebi’yi zor günler mi bekliyor” başlıklı bir yazı paylaşmıştım. 1987 yılında ilçe statüsü kazanıp, 1989 yılında SHP’den belediye başkanı seçilen Ertuğrul Tığlay’dan Temel Karadeniz’e kadar görev yapan belediye başkanları dönemlerinde neler yaşandı, Çebi’nin nelere dikkat etmesi gerektiğini anlatan bir yazıydı.

 

AYYUKA ÇIKMIŞ

Geçtiğimiz aylarda kumar oynadığı fotoğraflarla belgelenmiş, hakkında onlarca yolsuzluk haberleri yapılmış, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile Kemal Çebi, hiçbir resmi içeriği olmayan, gece yaşantısı ve eğlence hayatıyla bilinen Belarus (Beyaz Rusya)’da görüntülenmişti. Belarus ziyareti haberinin basında yer alması sonrası Kemal Çebi, kendisini aklamak adına haberi yapan Gazeteci Selvi Sarıtaç’a konuyla ilgili açıklamalar yapmıştı. Aradan geçen 13 aylık belediye başkanlığı sonrasına bakıldığında Küçükçekmece Belediyesini Belediye Başkanı Kemal Çebi değil özel kalem müdürü İlyas Dikici, Muharrem Erkek ve Ali Doğanay üçlüsünün yönettiği ayyuka çıkmış.

 

OFİSİN KİRASINI KİM ÖDÜYOR

 

Küçükçekmeceli CHP’li vatandaşlar yıllar sonra belediyenin AK Parti’den CHP’ye geçmesinin sevincini sosyal belediyecilik anlamında göremediklerinden yana isyan ederken, belediyenin merkez binadan değil de Bağlar Caddesi’nde bulunan İstihdam Ofisi’nden yönetildiğini iddia ediyorlar. Gayrimenkul zengini olarak bilinen iki dönem ANAP’tan Büyükçekmece belediye başkanlığı yapan Kemal Çebi’nin akrabası olarak tanınan Ali Çebi’nin Yeşilova Mahallesi Bağlar Mevkii’nde bulunan en üst katının kaçak olduğu söylenen bölümün de Kemal Çebi’ye tahsis edildiği biliniyor.  Ali Çebi’ye ait olduğu söylenen kaçak binada açılan İstihdam Ofisi, açılışından hemen sonra Küçükçekmece Kültür Merkezi’ne taşınmıştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılarak açılışı yapılan binanın tadilatının ise İBB iştirakçisi Boğaziçi Aş tarafından yapılması, İmamoğlu tarafından iyi niyet olarak bilinse de, durumun aslını bilenler tarafından hiç hoş karşılanmadığı da görülüyor. Ayrıca binanın kirasının belediye tarafından mı, yoksa İBB tarafından mı ödendiği bilinmezken, Küçükçekmece Belediyesi’ne ait pek çok yapı varken İstihdam Ofisi’nin neden bu bina olduğu ise akıllarda soru işareti bıraktı.  

 

 İŞ’E ALIMLARDA LİYAKAT VAR MI?

Belediye Başkanlığı görevine başlayan Kemal Çebi’nin ilk günlerinde oğlunun belediyeyi yönettiği çok konuşulmuş, Zaman içinde belediyeyi yönetenin ne Kemal Çebi ne oğlu olduğu, inisiyatifin  Özel Kalem Müdürü olan İlyas Dikici’de olduğu söylemlerinin had safhaya ulaştığı görüldü. Söylenenlere bakılacak olursa Başkan Çebi’nin, İstihdam Ofisi’nin üst katında çayını kahvesini yudumladığı, Dikici’nin ise başta Tokat Zileli olmak, sonrasında kendisine yakın kişi olması ön koşulu ile belediye kadrolarında değişikliğe gittiği CHP’liler tarafından hiç hoş karşılanmıyor. Dikici’nin belediye bünyesinde yaptığı uygulamalar akıllara Burçin Baykal’ı getiriyor. Avcılar Belediye Başkan Yardımcılığı yapan ve yardımcılığının son 6 ayında hakkında çıkan onlarca iddia ile Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı olan Burçin Baykal’a benzetilen İlyas Dikici’nin de asıl amacının belediye başkan adaylığı için kendisine zemin hazırladığı da söylenenler arasında.

 

AKRABALIK İLİŞKİLERİ OLDUKÇA SIKI

Küçükçekmece Belediyesi ile ilgili iddialar bununla da sınırlı değil. Hafta sonları birlikte yaptıkları mükellef kahvaltılarla da dikkatleri üzerine çeken enişte, kayınço ve bacanak olan İlyas Dikici,  Muharrem Erkek ve Ali Doğanay’ın Avcılar ve Beylikdüzü’nden sonra Küçükçekmece’de bir araya gelmeleri bunun yanında üçünün de Beylikdüzü’nde aynı siteden ev alması oldukça düşündürücü. Açık adreslerini etik nedenlerle vermediğimiz bu üçlünün Beylikdüzü Adnan Kahveci Mahallesi’nde Kurban Bayramı sonrası ev almaları da dikkatlerden kaçmayan bir durum.

AYRILMAZ İKİLİ ÇEBİ-DİKİCİ

15 yıllık bir aradan sonra Ak Parti’den yeniden sosyal demokrat bir parti olan CHP’ye geçen belediyenin, kamuoyunda bu şekilde tartışılmasına fırsat veren Kemal Çebi’ye tepkiler artarken, yaşananlar geçmiş dönemde sosyal demokrat belediyelerde yaşanan olumsuzlukların başlangıç sinyallerimi sorusunu gündeme getiriyor.  Corona virüs nedeniyle kısıtlı katılımcıyla yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi töreninde Çebi’nin yanında başkan yardımcılarından birinin değil de Özel Kalem Müdürü İlyas Dikici’nin olması, partilileri tarafından yaşanan tüm olumsuz iddialara rağmen “Biz yaptık oldu” diyerek değerlendiriliyor.

 

ZAMAN NE GÖSTERECEK

Şimdilerde Küçükçekmece Belediyesinde yaşanan olaylar Ertuğrul Tığlay döneminde yaşanan iki yıl partiden uzaklaştırma ve tedbirli olarak içişleri bakanlığınca görevden alıma, Nurettin Şen döneminde yaşanan rüşvet olayları, Halidun Özbatur döneminde yaşanan belediyede hizmet ve yatırım anlamında duraklama olaylarının başlangıcımı bekleyip göreceğiz.

 

YORUM-HABER : Yılmaz BACACI

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.