Naci Ekşi Felsefe Tutkunlarını Buluşturdu

Kemal Naci Ekşi, felsefe tutkunlarını sosyal medyada oluşturduğu grupta bir araya getirdi.

Güncel Olaylar Yayın: 10 Ekim 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 10.10.2022 01:38:53
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Bakırköy’ün ilk belediye başkanı ve 19. Dönem İstanbul Milletvekili, iş insanı, tıp doktoru Kemal Naci Ekşi, felsefe tutkunlarını sosyal medyada oluşturduğu grupta bir araya getirdi. Whatsapp’da oluşturulan grupta yaklaşık 250 kişi bulunuyor. Felsefe Profesörleri, öğretmenleri, uzmanları ve felsefe tutkunlarının bir araya geldiği grupta, geçmiş dönemlerde görev yapan Milletvekilleri, belediye başkanları ve bakanlar da yer alıyor. Saygı çerçevesinde her türlü felsefi yazı, söz ve düşüncelerin paylaşılıp tartışıldığı grupta kişisel reklam ya da siyasi paylaşım yapmak kesinlikle yasak.

Özgür bir tartışma ortamı oluşturmak düşüncesiyle Sokrates’in “Hayatın temel amacı mutluluktur” sözünden yola çıkan Naci Ekşi, grubun kuruluş amacını “Sevgili arkadaşlarım unutmayınız ki bir bilim dalı olan felsefe kişinin kendi olması kimlik kazanabilmesi özgür insan olabilmesi için gerekli bir uğraş bilimidir, kavramıdır. Felsefe için de özgürlük gerekir. Özgürlük yoksa felsefe yoktur, arayış yoktur, aydınlanma yoktur. Sözleriyle açıklamış.  

 

   

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.