SADETTİN KAYNAK ESENLER’DE ANILDI

Türk Sanat Müziği’nin önemli bestecilerinden Sadettin Kaynak, vefatının 60. yılında eserleriyle anıldı. Sanatçı Ayşe Kıtay’ın Kaynak’ın eserlerini seslendirdiği konser, Esenler Kültür Sanat Youtube kanalından canlı yayınlandı.

Kültür Sanat Yayın: 04 Şubat 2021 - Perşembe - Güncelleme: 04.02.2021 03:04:59
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Merhum besteci Sadettin Kaynak, vefatının 60.yılında düzenlenen konser etkinliğiyle Esenler’de anıldı. Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Sanatçı Ayşe Kıtay, Kaynak’ın sevilen eserlerini seslendirdi. Konser, Esenler Kültür Sanat Youtube kanalında canlı olarak izleyicilerle buluştu.

 

ESERLERİYLE YAŞIYOR

Sadettin Kaynak’ın Türk Sanat Müziği için çok kıymetli eserler ürettiğini belirten Sanatçı Ayşe Kıtay, “Sadettin Kaynak, musiki tarihimizin en önemli simalarından biri. Kendisiyle tanışmayı çok isterdim. O, bugün eserleriyle yaşıyor. Bizim üzerimize düşen ise bu eserleri en iyi şekilde seslendirmek” ifadelerini kullandı.

Konserde Kaynak’ın “Söyle Zalim Neredesin”, “İncecikten Bir Kar Yağar”, “İneyim gideyim Osmaneli’ne”, “Tel Tel Taradım Zülfünü”, “Ben Güzele Güzel Demem Güzel Benim Olmayınca”, “Muhabbet Bağına Girdim Bu Gece” ve “Batan Gün Kana Benziyor” eserleri seslendirildi.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.