Sait Babaoğlu; Hedef 25 Madalya

Ata Spor kurucularından da olan Babaoğlu, kulübün 25. kuruluş yılına denk gelen müsabakalarda hedefledikleri 25 madalyayı kazanarak kuruluş yıl dönümlerine farklı bir anlam katmak istiyor.

Spor Yayın: 08 Haziran 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 08.06.2022 22:11:41
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Spor insanı ve Bakırköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olan Sait Babaoğlu’nun önümüzdeki günlerde Sırbistan'daki Serbest Dalış Havuz Dünya Şampiyonası, Birmingham'daki 11. Dünya Oyunları, Kolombiya'daki CMAS Paletli Yüzme Dünya Şampiyonası ve İtalya'daki CMAS Paletli Yüzme Açık Sun Dünya Şampiyonası yarışlarında Ata Spor sporcularıyla Türkiye'yi temsil edecek olduğu müsabakalarda hedefi 25 madalya kazanmak. Ata Spor kurucularından da olan Babaoğlu, kulübün 25. kuruluş yılına denk gelen müsabakalarda hedefledikleri 25 madalyayı kazanarak kuruluş yıl dönümlerine farklı bir anlam katmak istiyor.  

Sait Babaoğlu, Ata Spor Kulübü yöneticisi, antrenörü ve sporcularıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, tüm sporcularının Atatürk Spor ve Yaşam Köyü Tesisleri’nde yetiştiğini belirterek, 2016 yılında başlattıkları ‘Bakırköy'de spor yapmayan kalmasın' projesinin ulaştığı başarının gururunu ve onurunu yaşadığını ifade etti. Aynı zamanda Ata Spor Kulübü kurucularından da olan Babaoğlu, su sporlarının sportif branşlar arasındaki en zor branşlardan biri olduğunu vurgulayarak, “Çünkü sabah 5.30'tan 9.00'a kadar sürer ve oradan okula giderler sonra tekrar gelirler. Antrenörlerimiz zaman zaman antrenman mesafesinin 15 kilometreyi bulduğunu söylüyorlar. Bu sporcularımız yürümüyorlar, koşmuyorlar, bisiklete binmiyorlar, bu kadar mesafeyi yüzerek hazırlanıyorlar. Bunlar dünyanın en iyi sporcuları. Belediye başkanımızın verdiği yetkiyle de her türlü desteği sporcularımız için seferber ettik. Tesisin tadilata girdiği dönemde dahi risk aldık ama havuzu kapatmadık.” dedi.

 

ÜLKEMİZİN VE BAKIRKÖYÜMÜZÜN ADINI TÜM DÜYAYA DUYURACAĞIZ

Toplantıda konuşan Ata Spor Kulübü Antrenörü Canberk Babaoğlu, ilk olarak 6 gün sürecek yarış için Sırbistan’a gideceklerini, 20 gün sonra Dünya Oyunları için Amerika'da olacaklarını, oradan da Kolombiya'ya geçeceklerini anlatarak, tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ifade ederek,  “Eğer ki üst üste yine aynı inancı gösterirsek, diliyorum ve inanıyorum ki sporcularımız orada da güzel işler çıkaracaktır. Madalyalarımızı alacağız, Ülkemizin ve Bakırköy’ümüzün adını tüm dünyaya duyuracağız” ifadelerini kullandı.

3 DÜNYA ŞAMPİYONASINA, 1’DE DÜNYA OYUNLARINA KATILACAK

Geçtiğimiz yıl Kolombiya'nın Santa Marta kentinde düzenlenen CMAS Paletli Yüzme Açık Su Dünya Şampiyonası'nda 5 bin metre su üstü yarışında dünya şampiyonu olan Derin Toparlak, bu yıl 3 branşta katılacağı dünya şampiyonasında hedefinin yine altın madalya olduğunu belirtti.  Önceki senelere göre en yoğun senesinin bu sene olduğunu söyleyen Toparlak, “3 dünya şampiyonası ve 1’de Dünya Oyunları'na gideceğim. Dünya Oyunları'na da Türkiye adına ilk kez katılıyoruz” dedi.

TÜRK KADININI TEMSİL ETMEYE GİDİYORUM

Yüzücü Ceren Güran, “Bundan önce paletli yüzmede 3 defa milli takıma girdim. Şimdi ilk defa serbest dalış kategorisinde giriyorum. Hedefim yüksek, sadece Türkiye ve kulübü değil, Türk kadınını da temsil etmeye gidiyorum” şeklinde konuştu.

Ata Spor Kulübü sporcusu ve aynı zamanda Dünya Şampiyonu Derin Toparlak’ın kardeşi olan Yunus Toparlak’da yaptığı açıklamada, “Bu sene ikinci kez dünya şampiyonasına katılıyorum. Geçen sene dördüncü olmuştum, bu sene hedefim madalya almak, ağabeyim ve takım arkadaşlarımla birlikte kürsüye çıkmak.”

Dünya rekoru ile dönmek istediklerini belirten Ege Yankı Güneş’de, “Çok çalıştık ve inşallah dünya rekoru ile dönmeyi düşünüyorum. Ders ve sporu aynı anda yürütmek zor. Bunda disiplin gerekiyor, bu da sizde varsa yapabilirsiniz” dedi.

Ata Spor Kulübü Müdürü Yusuf Garip, yaptığı konuşmada öncelikle emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu zorlu süreçte bizlere destek olan Bakırköy Belediyesi'ne, Sait Babaoğlu'na, 25. yılımızda 5 tane milli sporcu ve dünya şampiyonlukları kazandıracak seviyeye getiren kulübümüze ve sporcuların ailelerine teşekkür ederim.” 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.