Salim Yılmaz; Felsefe Tutkunlarını Seminerlerimize Bekliyoruz

Geçtiğimiz günlerde 34. Kuruluş yılını tamamlayan Bakırköy İş İnsanları Derneği (BİAD) felsefe seminerlerinin beşincisini yaptı.

Güncel Olaylar Yayın: 05 Aralık 2021 - Pazar - Güncelleme: 05.12.2021 22:45:36
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Geçtiğimiz günlerde 34. Kuruluş yılını tamamlayan Bakırköy İş İnsanları Derneği (BİAD) felsefe seminerlerinin beşincisini yaptı. ‘Ahlak Felsefesi’ konu başlığının işlendiği toplantıda konuşmacı Cafer Vayni’nin Felsefe tarihinin en önemli isimlerinden olan Alman filozof Immanuel Kant’ın ‘Ahlak Felsefesi’ üzerine bir sunum yaptı. Kant’ın evrensel bir ödev ahlakının varlığını savunduğunu, insanların kurallara her şartta uymalarını öngördüğünü ve ona göre insanlarda bir iyilik iradesi olduğunu belirten Vayni, “Ona göre insanlarda olan bu irade de davranışları menfaat gözetmeksizin ortaya koymanın ta kendisi” olduğun söyledi. Vayni, günümüzün zor koşullarında Kant Ahlakı’nın özellikle Sivil Toplum Kuruluşları aracılığı ile bir şekilde hayata geçirildiğini, insan irade ile menfaat beklemeksizin yapılan iyilik hareketlerinin de buna örnek olduğunu vurguladı.

 

İyi Olmak İçin Özgür Olmak Gerekir

Seminerin moderatörlüğünü yapan İş İnsanları Onur Kurulu Başkanı Tıp Doktoru Kemal Naci Ekşi, ahlaklı ve kendinde iyi olmak için öncelikle kişinin özgür olması gerektiğinin söyleyerek, yönetim şeklinin ve üretim ilişkisinin de iyi olmakla orantılı nu vurguladı. Ekşi, “Yaşayabilmek için birine yağ çekmek zorundaysan, kendinde iyi olamayabilirsin” diyerek, önümüzde ki günlerde yapılacak olan felsefe seminerlerinde sırasıyla tüm konu başlıklarının masaya yatırarak tartışacaklarını belirtti.

Soru cevapla şekline devam eden seminerin sonunda konuşan BİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Salim Yılmaz, bilmek, öğrenmek, öğretmek ve farklı bakış açıları ile değerlendirmek amacıyla yaptıkları seminerlere ilgi duyan herkesi davet etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.