Soyak Olympiakent Kamu Yolunu Usulsüz mü Kullanılıyor ?

İkamet ettiği Atakent bölgesinde gördüğü usulsüzlüklerden rahatsız olan mahalle sakini, duyarlı vatandaş olmanın örneklerini sergiliyor.

Özel Haber Yayın: 31 Mart 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 31.03.2021 00:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Mahalle sakini ifadesin de göre Halkalı Mahallesi Soyak Olympiakent’de bulunan Prof. Aziz Ergin Caddesi üstünde 553/5 parsel batı tarafı (Migros karsısı) ve 526/1 parsel batı tarafında demir kapılarla kapatılmış olmasının yasal olmadığını söylüyor. Duyarlı bir vatandaş olarak gördüklerinden rahatsız olan semt sakini,  kaçak site giriş-çıkış yapılarının yasal olmadığını söyleyerek kaldırılması için Küçükçekmece Belediyesi’ne dilekçeyle başvurusunu yapmış.

 

Yol Belediye Sorumluluğunda

Duyarlı vatandaş, Küçükçekmece Belediyesi’ne verdiği dilekçesin bölgeyle ilgili yaptığı araştırmada nazım imar planlarında 10 metre genişliğinde kamuya ait yol olarak görünen bölgede ki 600-700 metre uzunluğunda söz konusu yolun,  Soyakolimpiyakent yönetimi tarafından usulsüz bir şekilde kullanıldığını beyan ederek,

Belediyenin yetki ve sorumluluğunda bulunan yol giriş ve çıkışında bulunan demir kapı ve yapıların kaldırılmasını istemekte.

 

Zabıta Tutanak Tutmuş

Küçükçekmece Belediyesi duyarlı semt sakinine verdiği cevapta, söz konusu yerle ilgili işlemlerin yapılması için Zabıta Müdürlüğü’ne gönderildiğini belirtir. Görevli zabıtalar söz konusu yere giderek durum tespit tutanağı tanzim eder. Gelişmeler sonrası yıkım ekipleri gelerek kısmen yıkım yapar. Ancak bir süre sonra yıkılan yerler onarılarak eski haline getirilip kullanılmaya devam edilir.

İBB’ye Dilekçe Yazar

İBB duyarlı semt sakininin 22.04.2020 sayılı dilekçesine cevap olarak Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan imzasıyla  “Yapılan inceleme neticesinde 526 ada 1 parsel ile 553 ada 5 parsel arası Prof. Aziz Ergin alt paralelinde bulunan imar yolu ile 541 ada 1 parsel dışında imar yolun kamu alanı olduğu tespit edilmiş olup, işgal edilen bu alanların kamuya açık hale getirilmesi hususunda bilgi ve gereğini rica ederim” şeklinde Küçükçekmece Belediyesi’ne yazıyı gönderir.  

Yürütmeyi Durdurma Kararı Alınır

İBB’nin gönderdiği tebligat anlamına da gelen yazı sonrası Küçükçekmece Belediyesi ilgilileri bilgilendirir gereğinin yapılmasını ister. Bunun üzerine işgalci konumunda ki Soyak Olympiakent Yönetimi İstanbul 14. İdare Mahkemesine başvurmuş 14.07.2020 tarih ve 2020/938 Esas No ile (Yeni bir karar alınana kadar) yürütmenin durdurulması kararı alır. Kararın alınması aşamasında söz konusu yerin tam olarak açıklığa kavuşturulması için görüntü fotoğrafları plan notları gibi belgeler istenir. Bunların hazırlanarak mahkemeye sunulması sonrası İstanbul 14. İdare Mahkemesi almış olduğu yürütmeyi durdurma kararını Aralık ayında iptal eder.  Ne yazık ki kararın iptal edilmiş olmasına rağmen Küçükçekmece Belediyesi gereğini yapmaz ve yol halen yasa dışı bir şekilde kullanılmaya devam edilir. İBB’nin gereğinin yapılmasını istemesi halinde söz konusu yolun hangi gerekçeyle kamuya ait hale getirilmediği kafalarda soru işaretleri oluşturmaya devam ediyor.

Küçükçekmece Belediyesi İzin Vermiş

Yaşanan süreç sonunda Küçükçekmece Belediyesi “12.01.2021 tarih ve 61330328-6220.01.E.87370 sayılı yazılarıyla havadan çekilmiş fotoğraflarla belirlenen noktalarda kapı koyulması için çalışmaların yapılmasına kurumumuzca sakınca görülmediği” hususunu belirterek kapıların yapılmasına izin vermiş. UKOME Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan’ın “işgal edilen bu alanların kamuya açık hale getirilmesi hususunda bilgi ve gereğini rica ederim” şeklinde Küçükçekmece Belediyesi’ne gönderdiği yazı sonrası Küçükçekmece Belediyesinin Soyak Olympiakent Yönetimine izin vermesi hayretle karşılandı. Duyarlı vatandaşlar Küçükçekmece Belediyesinin kamuya ait bir alanı Soyak Olympiakent Yönetiminin kullanımına vermiş olmasının hatırlı kişilerin aracılığıyla mı, yoksa başka nedenlerle mi verildiğini sorguluyorlar.  

 

YORUM HABER : Yılmaz BACACI

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.