Sultangazi Belediyesi İsmetpaşa Mahallesine Yeni Bir Kültür Merkezi Kazandırıyor

Sultangazi Belediyesi, İsmetpaşa Mahallesi'nde hizmet verecek olan Kültür Merkezi’nin yapımına hız kesmeden devam ediyor. Kültür Merkezi’nin içerisinde vatandaşın zor zamanında destek olmak ve acısını hafifletmek adına taziye evi de bulunacak.

Güncel Olaylar Yayın: 06 Ocak 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 06.01.2021 01:44:18
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 

İsmetpaşa Mahallesi'nde hizmet verecek olan Kültür Merkezi’nin inşaatı sürüyor. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek tasarlanan kültür merkezi, 1.556 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Dört katlı ve iki ayrı girişi bulunacak olan bina, mahalle sakinlerinin uğrak noktası olacak.

Kadın Spor Merkezi

Sosyal aktivitelerin yer alacağı Kültür Merkezi, kadınlara bir çok imkan sunacak. Kadın spor merkezi, kadınların uzman eğitmenler eşliğinde  rahatça spor yapabilmelerine imkan sağlayacak.

Meslek ve Sanat Atölyeleri

Kültür Merkezi’nde yer alacak atölyeler, hobi ya da meslek edindirmeye yönelik birçok kategoride vatandaşa eğitim verecek.

Kadın-Erkek Ayrı Taziye Kabulü ve Mescitler

Cenaze sahiplerinin rahatça misafirlerini ağırlayıp, taziyeleri kabul etmesi adına kadın ve erkekler için ayrı alanlar oluşturulacak. Yemekhanenin de yer aldığı taziye evinde, kadın ve erkekler için mescit alanları da bulunacak.

Ders Çalışma Alanları

Gençlerin sessiz bir ortamda rahatça ders çalışmaları ve onları teşvik etmek amacıyla Kültür Merkezi’nde özel ders çalışma alanları yer alacak.  Kültür Merkezi ayrıca kütüphane ve kafeterya alanlarıyla da vatandaşa hizmet verecek.

Sultangazi Yepyeni Projelerle Sultan Şehir

Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, ilçeye 2 ayrı kültür merkezi kazandırıldığının altını çizdi. Başkan Dursun, “Vatandaşımız birçok ihtiyacını tek bir çatı altında karşılayabilsin, sosyalleşirken öğrensin, meslek edindirme kurslarıyla aile bütçesine katkıda bulunsun diye İsmetpaşa Mahallemize  Kültür Merkezi inşa ediyoruz. Kültür Merkezi’nde bulunan taziye evi, cenaze sahibine büyük kolaylık sağlamak ve acısını paylaşmak adına da büyük önem taşıyacak. Sultangazi, yepyeni projelerle Sultan Şehir hedefine doğru yol alıyor” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.