SultangazSultangazi’de Malatya Rüzgarı

Kayısı diyarı Malatya’nın birbirinden lezzetli yiyecekleri Sultangazi’ye taşındı. Sultangazi Belediyesi ve Malatya Dernekler Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen Malatya Yöresel Ürün Günleri ve 3. Arapgir Üzüm Festivali, renkli etkinliklerle kapılarını açtı. Açılış törenine ilçe sakinlerinin ilgisi yoğundu.

Güncel Olaylar Yayın: 15 Ekim 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 15.10.2022 12:36:03
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 

Kayısı diyarı Malatya’nın birbirinden lezzetli yiyecekleri Sultangazi’ye taşındı. Sultangazi Belediyesi ve Malatya Dernekler Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen Malatya Yöresel Ürün Günleri ve 3. Arapgir Üzüm Festivali, renkli etkinliklerle kapılarını açtı. Açılış törenine ilçe sakinlerinin ilgisi yoğundu.

Sultangazi Belediyesi, Anadolu’nun tarih kokan şehirlerinin lezzetlerini, kıyafetlerini, müziklerini ve kültürlerini ‘Yöresel Günler’ ile ilçe sakinlerine tanıtıyor.

Kayısı diyarı Malatya’nın birbirinden meşhur lezzetleri Yöresel Günler ile Sultangazi’ye taşındı. Sultangazi Belediyesi ve Malatya Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği, 4 gün boyunca sürecek Malatya Yöresel Ürün Günleri ve 3. Arapgir Üzüm Festivali’nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Sultangazi Belediyesi Etkinlik Alanı’nda gerçekleşen açılışa, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Av.  Abdurrahman Dursun, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, MHP Sultangazi İlçe Başkanı Yusuf Özel, Malatya Dernekler Federasyonu Başkanı Yılmaz Durmuş, A Haber İstanbul/Yurt Haberler Müdürü Kerim Ulak, Oyuncu Halil İbrahim Kalaycıoğlu, İlçe Müftüsü Adil Keskin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Memleket sevdalılarına kapımız açık”

Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, 81 ilin mozaiği olan Sultangazi’de hemşerilik bağlarının kuvvetli olduğunun altını çizdi. Başkan Dursun, “Öncelikle bu güzel organizasyonda emeği geçen başta Malatya Dernekler Federasyonu olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.

Köküne, memleketine bağlı, gelenek ve göreneklerine bağlı vatandaşlarımızın kültüründen kopmaması adına memleket günlerine çok önem veriyoruz. Yaklaşık 2 ay boyunca bu çadırda farklı memleketlerin yöresel lezzetleri, müzikleri ve farklı aktiviteleri olacak. Sultangazi’nin güzelliklerle anılması hepimizin sorumluluğudur ve bu doğrultuda hareket etmek bizim görevimizdir.” diye konuştu. Başkan Dursun, memleket günlerinde kendi yöresini tanıtmak isteyen vatandaşlara da aynı imkanların sunulacağının altını çizdi.

Kaymakam Mahmut Kaşıkçı da konuşmasında bu tür organizasyonlarda büyükşehirde yaşayanların gönül bağlarının kurulduğunu dile getirdi. 

Başkan Dursun Üzüm Dağıttı

Sadece Malatyalılar değil, festivale ilçe sakinlerinin ilgisi de yoğun oldu. Başkan Dursun, protokolle birlikte festivale gelen vatandaşlara üzüm dağıttı. Festival alanına gelen ziyaretçiler stantları da gezerek yöresel ürünleri inceledi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.