Turgut İnan; Tavrımız Net

MHP Bakırköy İlçe Başkanı Turgut İnan ile son günlerde gündemden düşmeyen Bakırköy Osmaniye’de bulunan Cumartesi Pazarının Pazarcılar Odasına yap-işle-devret modeliyle verilmesi konusunu konuştuk. Sorularıma içtenlikle cevap veren İnan, her türlü rantın karşısında olduklarının altını çizdi.

Röportaj Yayın: 21 Ekim 2021 - Perşembe - Güncelleme: 21.10.2021 00:19:57
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

MHP Bakırköy İlçe Başkanı Turgut İnan ile son günlerde gündemden düşmeyen Bakırköy Osmaniye’de bulunan Cumartesi Pazarının Pazarcılar Odasına yap-işle-devret modeliyle verilmesi konusunu konuştuk. Sorularıma içtenlikle cevap veren İnan, her türlü rantın karşısında olduklarının altını çizdi.

Sayın İnan, Cumartesi Pazarı alanıyla ilgili sıklıkla yazılı basına ve sosyal medya da açıklamalar yapıp, Bakırköy halkını bilinçlendiriyorsunuz. Bu nereye kadar devam edecek.

Tavrımız net! MHP Bakırköy İlçe Teşkilatı olarak her türlü rant düzeninin karşısında durmaya devam edeceğiz. Kamuya ait bir alan belli bir gruba ihalesiz, hiçbir plan proje olmadan verilemez. Pazar yeri falan diye vatandaşın gözünü boyuyorlar. Buraya bildiğimiz AVM yapacaklar. Kamu alanına, Bakırköy Belediyesi'nce hazırlanan projeye göre kapalı pazaryeri, oto park, ve restoranlardan oluşan bir bina inşa edilmesi planlandı. Ancak, İçişleri Bakanlığı'nın pazaryeri kurma genelgesine aykırı şekilde 20 yıllığına Pazarcılar Odası'na verildi. Üstelik bu sözde ortak hizmet projesi için ihale de yapılmadı. Skandalın odağında ise CHP'li Bakırköy Belediyesi var.

 

Sayın İnan, yapılması planlanan projeyle ilgili gelir dağılımında ki adaletsizlik ve maliyeti hakkında neler söyleyeceksiniz?

Bu alan eski adıyla E 5 yeni adıyla D100 kara yolunun kenarında adliyenin arkasında çok değerli bir alan. 35 dönüm alanın 21 dönümü resmen gasp edildi.  Normalde bu tür işler projelendirildiğinde yasal olarak yükleniciye on yıldan fazla kullanım süresi tanınmaz. Yasalar gayet açık ilgili belediyeler veya belediye iştiraklerinin olmadığı yüzde 51 oranında iştiraki olmayan bir projede yer alamaz. Bakırköy Belediye meclisinde alınan karara bakıldığında gelir paylaşımı yüzde 60 İstanbul Umu Pazarcılar Odasına yüzde 40’lık bölümü de Bakırköy Belediyesine verilmiş. Bu yasalara aykırı bir durum. İşin bir başka boyutu da yapım maliyetini Pazarcılar odası değil pazarcı esnafının karşılayacak olması. Bana gelen duyumlara göre para vermek istemeyen pazarcı esnafı arkadaşlarımız tehdit edilerek para vermemesi halinde Pazar yerinden tahta alamayacağı söyleniyormuş.

Sayın İnan Pazarcılar Odası ve Bakırköy Belediyesi arasında yapılan protokolü incelediniz mi? Protokolde neler var?

Evet protokolü en ince ayrıntısına kadar inceledim. Neresinden bakarsanız bakın pazarcı esnafının ezildiği, konunun muhataplarının ise rant peşinde olduklarını görüyoruz. Söz konusu alanda üç katlı bir inşaat yapılarak hayata geçirilmesi düşünülüyor. Burada yer alan oto park, oto yıkama, restaurant, kafe ve tuvaletlerini pazarcılar odası işletecek. Haftanın üç günü Pazar kurulacak buradan da gelir elde edilecek. Buradan elde edilen gelir nereye gidecek? Yüzde 60 pazarcılar odasına yüzde 40 Bakırköy Belediyesi kasasına. Pazarcılar odası buradan elde ettiği geliri inşaatın maliyetini karşılayan pazarcı esnafına dağıtacak mı hayır. Bakıldığında tamamen rantta dayalı bir proje. O nedenle MHP Bakırköy İlçe Başkanlığı olarak yapılanların yasa dışı olduğunu gördüğümüz için pazarcı esnafı ve Bakırköy halkının menfaatlerini korumak adına konuyu mahkemeye taşıdık. Mahkemeden alacağımız karara göre Bakırköy Belediye Meclisinde karara evet oyu veren meclis üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulunacağız.

 

RÖPORTAJ ; Yılmaz BACACI   

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.