Hüseyin Baş’tan Kanal İstanbul çıkışı…

10 kenti vuran büyük depremin şokunu yaşayan Türkiye, bir yandan da İstanbul’da beklenen depremi konuşmaya tartışmaya devam ediyor

Politika Yayın: 11 Şubat 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 11.02.2023 17:24:34
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News


10 kenti vuran büyük depremin şokunu yaşayan Türkiye, bir yandan da İstanbul’da beklenen depremi konuşmaya tartışmaya devam ediyor.
Bu süreçte Kanal İstanbul tartışmaları da yeniden gündem olurken, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın yaptığı bir paylaşım büyük beğeni aldı.
BTP lideri twitter hesabından, “Kanal İstanbul yapmak yerine o parayı İstanbul depremine hazırlık için harcamamız gerektiğini tam olarak anladık değil mi?” diye sordu.
BTP liderinin bu paylaşımı kısa sürede milyonlara ulaşırken, yine aynı konuda daha önce katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklama gündeme geldi.

Parayı geleceğimize ve afetlerde yok olmayacak bir dünyaya yatıralım

Hüseyin Baş 2021 yılında yayınlanan o programda iktidara seslenerek, ‘paran varsa Kanal İstanbul’a değil depreme hazırlık için harca’ demişti.
BTP liderinin açıklamaları şöyle; “Eğitim politikamızın için afet yönetimlerini koymamız gerekiyor. Bugün var mı? Sözde var. Ne öğretiliyor? Hiçbir şey öğretilmiyor! Bugün mesela Türkiye'de bir Kanal İstanbul projesinden bahsediyoruz, yüzlerce milyardan bahsediyoruz. Bu para İstanbul'daki olası bir depremde, zarar görme ihtimali olan binaların güçlendirilmesiyle veya yenilenmesiyle ilgili olarak kullanılsa İstanbul'da bizim deprem korkumuz olmaz. Bugün İstanbul'da 8 yıl içinde bir deprem olabilir diyoruz, bu ciddi bir problem. O yüzden önceliklerimizi iyi belirlememiz lazım. 3 kuruşumuz varsa bu 3 kuruşu geleceğimize, sağlımıza ve afetlerde yok olmayacak bir dünyaya yatırmamız lazım.”

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.