Vido Görüntüleri Sonrası Küçükçekmece Belediyesi’nden Açıklama

Geçtiğimiz aylarda kedi ölümleriyle gündeme gelen Küçükçekmece Belediyesi bu kez hayvan barınağının çirkin görüntülerinin yer aldığı vido görüntüleriyle gündemde.

Güncel Olaylar Yayın: 01 Mart 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 01.03.2021 19:14:16
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Geçtiğimiz aylarda kedi ölümleriyle gündeme gelen Küçükçekmece Belediyesi bu kez hayvan barınağının çirkin görüntülerinin yer aldığı vido görüntüleriyle gündemde. “Küçükçekmece Belediyesine ait hayvan barınağında akıl almaz görüntüler” başlığı ile sosyal medyada bir hayvansever tarafından paylaşıldığı söylenen görüntülerle ilgili Küçükçekmece Belediyesinden açıklama geldi. Belediye yetkilileri yayınlanan görüntülerin art niyetli olduğunu ve manipülatif bir olay olduğun söyledi. Konuyla ilgili Küçükçekmece Belediye yetkililerinin açıklamasının tam metni aşağıdadır.

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ AÇIKLAMA METNİ

Kamuoyu Bilgilendirme

Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Küçükçekmece’de yaşayan bütün canlılar için daha yaşanabilir bir kent yaratabilmek için var gücümüzle çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz.


İnsan sağlığı kadar, birlikte yaşadığımız sokak hayvanlarının sağlık, bakım ve tedavilerine verdiğimiz önemin en somut kanıtı Atakent Mahallemizde toplamda 8.5 dönümlük alanda modern ve çevreye duyarlı bir planlama ile inşaa ettiğimiz Küçükçekmece Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’dir. İçinde iki ameliyathane, iki muayene odası, bir görüntüleme odası, bir laboratuar bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimiz tüm Türkiye’ye örnek olacak yapıdadır. Beş veteriner hekim ve bir veteriner teknikerinin görev yapmakta olduğu Küçükçekmece Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimiz, toplam 100 köpek, 200-250 kedi, 50 engelli kedi ve 50 kanatlı hayvan kapasite ile hizmet vermektedir. Sokak hayvanlarına tüm bu hizmetleri ücretsiz veriyor, gerek besleme noktaları, gerekse tedavilerinde sevgiyle ilgileniyoruz.


Sokakta yaşayan can dostlarımızın için düzenli olarak yaptığımız beslemeler, ilçemizin her yerine yerleştirdiğimiz Pati Evlerimiz, yaralanan ve hastalanan can dostlarımız için canla başla çalışan veteriner hekimlerimiz Küçükçekmecelilerin taktirini toplarken sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan ve gerçeği yansıtmayan görüntüleri maalesef üzülerek izledik.


1 Mart 2021 Pazartesi günü itibari ile sosyal medyada ‘Küçükçekmece Belediyesine ait hayvan barınağında akıl almaz görüntüler’ başlığı ile yayınlanan art niyetli görüntüler gerçek dışıdır, manipülatiftir. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimizde bulunan bakım kafeslerinde hiçbir zaman birden fazla kedi aynı bakım kafesine konulmamaktadır. Tedavi gören sokak hayvanlarının durumlarına göre sınıflandırılarak ayrı kafeslerde misafir edilmektedir. Yine benzer sosyal medya hesapları tarafından ‘Küçükçekmece Belediyesi hayvan barınağında akıl almaz görüntüler’ başlığı ile paylaşılan görüntüler ‘ tıbbi atık odasının’ görüntüleridir. Bu oda aynı zamanda hayatını kaybeden hayvanların morg alanı olarak da kullanılmaktadır. Buradaki atıklar haftanın iki günü periyodik olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Atık Birimi tarafından alınmaktadır. Bir kez daha altını çizmek isteriz ki, sosyal medyada paylaşılan bu görüntülerin tamamen mizansen olduğu ve Küçükçekmece Belediyesi’ni karalamaya yönelik bir kurgu olduğu açıktır. Yalan ve iftiralarla dolu, yasaları ve hukuku bilmeyen art niyetli kişiler tarafından yapılan bu paylaşımları esefle kınıyoruz. Görüntüleri paylaşan ve Küçükçekmece Belediyesine itibar suikastı yapmaya çalışan tüm sosyal medya hesapları, kurumlar ve bu görüntüleri çeken ve yayan kişiler hakkında hukuki süreç başlayacaktır. Küçükçekmece Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimiz halka açıktır, tüm vatandaşlarımız merkezimizin açık olduğu saatlerde ziyaret edebilir ve nasıl bir hizmet verdiğimizi deneyimleyebilir.

 

Saygılarımızla,

Küçükçekmece Belediyesi

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.