Zeytinlik Halk Pazarı Ranta Kurban mı Edilecek?

Yılan hikayesine dönen Bakırköy Zeytinlik Halk Pazarı esnaf ve vatandaşları çileden çıkardı.

Güncel Olaylar Yayın: 28 Haziran 2022 - Salı - Güncelleme: 28.06.2022 21:02:52
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Yılan hikayesine dönen Bakırköy Zeytinlik Halk Pazarı esnaf ve vatandaşları çileden çıkardı. Bir grup CHP’li meclis üyesinin de karşı çıkmış olmasına rağmen Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Bakırköy Belediye Meclisinden yıkım kararı aldığı Zeytinlik Halk Pazarına sabahın erken saatlerinde çevik kuvvet eşliğinde buldozerli yıkım ekibi gönderdi. Çarşı esnafının ellerinde ki belgeleri göstererek karşı çıktığı karara halk da tepkisini gösterince yıkım ekibi geri adım atmak zorunda kaldı. Yıkım ekibinin geri çekilmesi ve halkın tepkisi karşısında Bakırköy Belediyesi’nden akıllara ziyan “Ekipler evrak kontrolü için gelmişti” açıklaması sonrası halkın tepkisi daha da artarak yıkım ekibiyle birlikte evrak kontrolü mü olur şeklinde tepkilerini ortaya koydu.

Kılıçdaroğlu Yıkılmayacak Sözünü Vermişti

650 araçlık kapalı otopark, kültür merkezi ve dükkanlar yapılması kararının alındığı Zeytinlik Halk Pazarı'nın bulunduğu yere ile ilgili Eylül 2017 Bakırköy Belediyesi Meclis oturumunda bir grup CHP’li ve Ak Partili meclis üyeleri de karşı çıkmıştı. Meclisten alınan Kararla birlikte, Zeytinlik Halk Pazarı'nın bulunduğu alanın 29 yıllığına özel bir şirkete 'yap-işlet-devret' modeliyle devredilmesi için ihale süreci başladı. Süreç devam ederken Zeytinlik Halk Pazarı esnafı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek yıkımın durdurulmasını sağlamışlardı. Alınan yıkım kararı sonrası Bakırköy Belediye Başkanı ve Zeytinlik Halk Pazarı esnafı birkaç kez bir araya gelerek görüşmeler yapmışlardı. Yapılan görüşmelerde Bülent Kerimoğlu, esnafa yasalar çerçevesinde pazarın onarımını yapmalarını dahi söylemiş.

Bakırköy’e Zarar Veriyorsun

Kızgınlığını yenemeyen halk Kerimoğlu’na seslenerek “Yıllardır atıl halde bırakılan halk pazarının, halkın kullanımına açık bir şekilde düzenlenebileceğini ancak ‘Yap-İşlet-Devret’ yöntemi ile kamunun elinden çıkarılmasını kabul etmediklerini söyleyerek, Bakırköy’de özelleştirilmeyen yer kalmadı. Göreve geldiğin günden bu yana geçmiş dönemin kazanımlarını elden çıkartıyorsun. Bakırköy’e hizmet yerine zarar veriyorsun” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Hakkımızı Yedirmeyiz

Vatandaşın haklı isyanına duyarsız kalmayan Halk Pazarı esnaflarından İsmail Dumlu, hem Kerimoğlu’na hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Biz bu ülkenin onurlu ve namuslu insanlarıyız. Hani diyordun ya ‘Dava adamları gelsin’ Al burada dava adamları. Hakkımızı yemeyiz, yedirmeyiz. Küçük dükkanları büyüttüler. Çarşıya konuyorlar, çöküyorlar. Eyy Kılıçdaroğlu, halkın kahramanları burada gel yüzleşelim” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.