Gençlerden Uyuşturucu Semineri

Güncel Olaylar Yayın: 09 Eylül 2008 - Salı - Güncelleme: 09.09.2008 05:57:11
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Uyuşturucu madde bağımlılığının ele alındığı ve Küçükçekmece Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen “Madde Bağımlılığı Semineri” yeni nikâh sarayında gerçekleştirildi. Oturumun ana teması, uyuşturucu bağımlılığının kişiyi köleleştirdiği ve toplumdan soyutladığı gibi ana başlıklar şeklinde belirlenmişti. Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Yârin “Çalışan, üreten, saygılı, sevecen, eğitimi amaçlayan ve bilgiyi özümseyen bir Küçükçekmece gençliğinin filizlerini atmaya çalıştıklarını” söyleyerek, madde bağımlılığına karşı asıl çözümün halkın bilinçlendirilmesinden geçtiğini ifade etti.

Bağımlılığın Temeli Sigara

Yarin’in sözlerinin ardından kürsüye gelen Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “Sadece uyuşturucu değil her türlü bağımlılığın temelinde sigara kullanımı yatıyor” diyerek, katılımcıların dikkatini bu yöne çekti. Yeniay konuşmasını  “Globalleşen ve toplumun yaşam standartlarının değiştiği bir dünyada, uyuşturucu sorunu çağın vebası konumuna gelmiştir. Bugün şehir hayatında toplum kişiselliğe yönelmiştir. Kendi içine hapsolan insan da yalnızlığına yenilmektedir. Kişiliği güçlü ve kimliğine sahip çıkabilen bir gençliğe ihtiyacımız var. Gençlerimizden o yaşta düşünebileceklerinden daha fazlasını düşünmesini istiyorsak, onları milli-manevi değerlerine içten bağlı birer şahsiyet olarak yetiştirmeliyiz” dedi.

Bizi Korku Unsuru Değil Arkadaş Görün

Seminere katılan Nartotik Büro Amirliği’nde görevli Madde Kullanımını Önleme uzmanı Serkan Düzenli’nin “Türkiye eskiden ipek-baharat yoluydu, şimdi ise Avrupa’ya uyuşturucunun en önemli transit geçiş noktası durumda” şeklinde ki sözleri dinleyenleri oldukça düşündürdü. Narkotik Şube Amirliği’nin konuya ilişkin çalışmaları hakkında bilgi veren Düzenli, “Uyuşturucudan gelen kara para terör örgütünü finanse ediyor. Uyuşturucu kullanmak ya da kullanımına göz yummak teröre destek olmaktır” sözleriyle konunun önemine dikkat çekti. Gençlerden kendilerini korku unsuru değil birer arkadaş gibi görmelerini isteyen Düzenli, narkotik@narkotik.iem.gov.tr den ya da 0 212 636 19 57 numaralı telefondan bize ulaşın, göreceksiniz ki karşınızda size yardıma hazır bir uzman bulacaksınız” diyerek gençleri kendileri ile işbirliğine davet etti.

 Kurulma Başarısı %78

Cellât isimli sevimli narkotik köpeğinin gösterisi ise etkinliğin en renkli anlarına sahne oldu. Salonun farklı noktalarına saklanan uyuşturucu paketlerini saniyelerle yarışan kısa bir sürede bulan Cellât’a ödül olarak plastik bir top verildi. Cellât’ın bu başarısını narkotik uzmanı Serkan Düzenli “Maalesef köpeklerimize uyuşturucu verildiği ve bu şekilde maddeyi

buldukları iddia ediliyor. Bu tamamen yanlış. Köpeklerimizin eğitimi oldukça uzun ve zahmetli bir süreç” dedi. Seminerin onur konuğu olan ve uzun yıllar yurtdışında gerçekleştirdiği bilimsel çalışmaları ile bu alanda adından sıkça söz ettiren psikiyatrist doktor Tanju Sürmeli, kendisinin de geliştirilmesine katkıda bulunduğu neurofeedback adlı yeni sistemden bahsetti. Sürmeli bu yeni sistemle uyuşturucu bağımlılığından tamamen kurtulma başarı seviyesinin %78 gibi yüksek bir ortalamaya sahip olduğunun altını çizdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.