Torkam E5’de Proje Dışı Yapılaşma Var mı?

Gazetemi takip edenler hatırlayacaklardır Torkam E5 hakkında çarpık yapılaşma, ruhsatsız iş yerleri ve halkın duyduğu rahatsızlıkları gündeme getiren haberler paylaşmış, konuların takipçisi olacağımı belirtmiştim.

Özel Haber Yayın: 23 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 23.10.2023 00:11:06
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 

Gazetemi takip edenler hatırlayacaklardır Torkam E5 hakkında çarpık yapılaşma, ruhsatsız iş yerleri ve halkın duyduğu rahatsızlıkları gündeme getiren haberler paylaşmış, konuların takipçisi olacağımı belirtmiştim. Haberim sonrasında Küçükçekmece Belediyesi yetkilileri konuyu dikkate alıp zabıta ekiplerini Torkam E5’e göndererek yönetim ve esnafa gerekli uyarıları yapıp kamu düzenini bozacak davranışlardan kaçınılması gerektiğini, yasalar çerçevesinde halka hizmet vermeleri için uyarılarda bulunarak görevlerini yerine getirmişlerdir. Masa sandalyelerin gereğinden fazla yer kaplaması, ruhsatsız işletmelerin yasallaştırılması ve ses kirliliği ile ilgili çarşı esnafına yapılan uyarı sonrası belediye yetkilileri süreci takip ettiler mi? Bu kez belediye yetkilileri ve zabıta ekiplerini vatandaşlar için önem taşıyan aşağıda sorular halinde gündeme getirdiğim konuları incelemek adına göreve davet ediyorum.

 

Torkam E5 Yönetiminin cevaplamasını beklediğim sorular;

 

  1. Ortak kullanım alanlarında çarşının orta yerin de olan kapalı işletmeler proje kapsamında mı?

  2. İşletmeler kendi sınırları dışında ön/arka kısımlara kapalı çıkıntılar yapabilir mi?

  3. Her ne kadar proje açık çarşı olarak tanımlamış olsa da kullanım alanına bakıldığında İstanbul’da yer alan birçok AVM’den daha büyük konumda. O nedenle AVM yönetmenliğinin 3. Maddesinde yer alan; Alışveriş merkezinde kullanımı ücretsiz olacak şekilde; sosyal ve kültürel etkinlik alanı, acil tıbbi müdahale ünitesi, acil tıp teknisyeni/teknikeri ve uyarıcı levhalar, ibadet yeri, bebek bakım odası, çocuk oyun alanı ve dinlenme alanları sizleri de kapsıyor mu?

  4. 0-10 yaş grubu çocukların oyun oynaması için yaş gruplarına göre oyun alanı var mı?

  5. Sergi, söyleşi, tanıtım ve imza günleri gibi sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenlenmesi amacıyla ayrılmış özel bölümler var mı?

  6.  Hali hazırda Torkam E5 bünyesin de ruhsatsız faaliyet gösteren işletme/işletmeler var mı? Varsa bununla ilgili bir yaptırım uyguladınız mı?

Sorularıma cevap hakkınızı kullanmak isterseniz sayfalarımda yer veririm.

 

ÖZEL HABER : Yılmaz BACACI

                                                                                                                                           

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.