Gökhan Aygün; Önceliğimiz Küçükçekmece Halkının Memnuniyeti

İkinci dönem meclis üyesi seçilerek başkan yardımcılığı görevine getirilen Gökhan Aygün’ü geç de olsa makamında ziyaret etme fırsatım oldu. İş yoğunluğundan ve ziyaretçilerden dolayı çok fazla sohbet etme şansımız olmasa da kısa notlar aldım.

Röportaj Yayın: 16 Ekim 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 16.10.2024 20:17:00
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

 

 

İkinci dönem meclis üyesi seçilerek başkan yardımcılığı görevine getirilen Gökhan Aygün’ü geç de olsa makamında ziyaret etme fırsatım oldu. İş yoğunluğundan ve ziyaretçilerden dolayı çok fazla sohbet etme şansımız olmasa da kısaca yaptıklarıyla ilgili bilgi sahibi oldum. Aygün, en büyük ideallerinden birinin doğup büyüdüğü Küçükçekmece ilçesi ve Küçükçekmece halkına hizmet etmek olduğunun altını çiziyor.

 

Sayın Gökhan Aygün, yerel yönetimlerde siyaset yapma düşüncenizin ana nedeni nedir?

Doğma büyüme Küçükçekmeceli biri olarak en büyük ideallerimden biri yaşadığım ilçeme hizmet etmekti. Bunu yapabilmenin en etkin yolu da yerel yönetimlerle mümkün görünüyordu. O nedenle siyasette aktif rol almak istedim. Küçükçekmece’yi Küçükçekmecelilerle birlikte yönetmek ilkesiyle hareketle siyasete girdim. Belediye başkanımız Kemal Çebi’nin de çok eski bir Küçükçekmeceli olması ilkelerim doğrultusunda hizmetlerimin en büyük destekçisi oldu. Halkla iç içe Küçükçekmecelilerle birlikte başarılı çalışmalara imza atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Sayın Aygün, sizin sorumluluğunuzda olan hangi müdürlükler var, altı aylık sürede neler yaptınız?

Ulaşım İşleri ve Afet İşleri Müdürlükleri bana bağlı. Bunun yanı sıra Tarihi Kentler Meclis Üyesi görevini de birlikte yürütüyorum. Uzun yıllar özel sektör de üst düzey yöneticilik yaptım. Bilgi birikimlerim ve deneyimlerimi Küçükçekmece halkının yararına kullanmak için göreve geldiğimde ilk iş olarak tasarruf tedbirleri kapsamında neler yapılması konusun da çalışmaya başladım. Bu çalışmayı yaparken vatandaşları da mağdur etmemek bilinci ile ilk etapta ulaşım hizmetlerinde yüzde on’luk bir tasarruf sağladım. Bunu yaparken vatandaşın taleplerini de aksatmadık. Küçükçekmecelilerin talepleri doğrultusunda cenaze işleri ile yakinen ilgileniyoruz. Araç tahsisi, ilçe sınırı ile kalmıyor talep edilmesi halinde İstanbul dışına da cenazelerini götürmek isteyenlere destek oluyoruz. Taziye çadır, defin işlemleri sonrası yemek ikramları üst düzey seviyede aksaksız bir şekilde yerine getiriliyor. Bunların tümünü öz kaynaklarımızla dışarıdan hizmet satın almadan yapıyoruz. Kısacası kaynakları bilinçli kullanarak hem tasarrufu sağlıyoruz hem de vatandaşın taleplerine cevap veriyoruz.

Sayın Aygün, sorumluluğunuzda olan afet işleri müdürlüğünde ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?

Öncelikle şunu söylemeliyim, bu yıl afet yılı olarak ilan edilmişti. Bu kapsamda Küçükçekmece Belediyesi olarak hafif seviyede olan ancak eğitimlerle orta seviyeye yükselttiğimiz AFAD’a akredite olmuş bir ekibimiz var. İlçe sınırlarımızda oluşabilecek olası bir doğal afet durumunda ilk müdahaleyi yapabilecek olan ekibimiz 24 saat hazır durumda. Bunun yanında Küçükçekmece ilçesi dışında tüm doğa olayları ve arama-kurtarma olaylarına müdahale eden gerekli eğitimleri almış yetişkin, profesyonel bir ekibe sahibiz. Planlı bir şekilde mahalle afet gönüllüleri (MAG) ve okullarımız da afet öncesi ve afet anında neler yapılmalı konu başlıklarıyla seminerler düzenleyip uzman kişiler tarafından teorik eğitimler verilmesi konusunda çalışmalarımızı tamamladık. En kısa sürede çalışmalarımıza başlayacağız. Bu eğitimlere mahalle muhtarlarımız, stk’lar toplu konutlar ve vatandaşların da katılımını sağlayarak afet anında neler yapılmalı, ne tür önlemler alınmalı konularıyla ilgili toplum bilinci oluşturmak için çalışmalarımıza hız vereceğiz.

Sayın Aygün, Küçükçekmecelilere ne söylemek istersiniz?

Öncelikle Küçükçekmece halkına teşekkür ederim. Başkanımız Kemal Çebi ve ekibinin çalışmalarından memnun olduklarını ikinci dönem de bizlere verdikleri oylarıyla açık bir şekilde ifade ettiler. Emin olsunlar ki bu dönem geçmiş dönemden daha çok çalışarak bizlere olan güvenlerini boşa çıkarmayacağız. Önceliğimiz Küçükçekmece halkının memnuniyeti ve yaşam düzeyinde refahı sağlamaktır.        

 

 

RÖPORTAJ ; Yılmaz BACACI

   

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.