Afişler Direklere

Güncel Olaylar Yayın: 26 Şubat 2009 - Perşembe - Güncelleme: 26.02.2009 02:55:02
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Demokrasinin gereği olan seçimler, siyasi ve sosyal yaşamı doğrudan etkilediği gibi dolaylı olarak ta çevre kirliliğine yol açtığı bilinmektedir. Bakırköy Kaymakamlığı, 29 Mart 2009 yerel seçim sürecinde çevre ve gürültü kirliliğinin önüne geçmek ve propaganda faaliyetlerinin Bakırköy’e yakışır bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak  için siyasi partilerin ilçe yöneticileri ile toplantı yaptı. Toplantı sonucunda çevre kirliliğine neden olmamak için belirlenen 15 merkezi yere Bakırköy Belediyesi tarafından altı metre yüksekliğinde 40 adet direğin dikilmesi ve afişlerin bu direklere asılması kararı alındı. Ayrıca broşür ve el ilanlarının basılmasında naylon değil, kağıt malzemenin kullanılması ve afişlerin kamu binalarına ve ibadet yerlerine asılmaması yönünde karar alındı. İrtibat bürolarının fazlalığı nedeniyle güvenliğin özel güvenlik personeli tarafından sağlanması da alınan diğer kararlar arasında yer alıyor.

 

Propagandaya Sınırlama Getirildi

Hoparlörle propaganda için Kaymakamlığa müracaat edilmesi ve hoparlörle propaganda çalışmasının 10:30 -18:00 saatleri arasında insanları rahatsız etmeyecek seviyede düşük volümle yapılacak. Araç konvoylarının yoğun olan Bakırköy trafiğini aksatmamak için özellikle hafta sonları saat 15:00’ten sonra Ataköy 1. Kısım, Bakırköy Meydan, İncirli Caddesi, Yücetarla Caddesi ve İstanbul Caddesi üzerinde yapılmamasına dikkat edilecek.

Yasal İşlem Yapmaktan Kararlı

Kararların diğer ilçeler içinde örnek olmasını ümit ettiğini belirten Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, “Aldığımız bu kararlar tamamıyla karşılıklı hoşgörü ve anlayışla alınmış kararlardır. Amacımız modern Bakırköy’ümüze yakışır bir şekilde bir şölen havası içerisinde çevre ve gürültü kirliliğini de göz ardı etmeden bir seçim gerçekleştirmek. Aksine davranan siyasi partiler ve mahalle muhtar adayları hakkında çevre kanunu ve kabahatler kanuna göre işlem yapmaktan kaçınmayacağız” diye konuştu. Kaymakamlık binasında yapılan toplantıya Bakırköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Yervant Özuzun, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Ayvacı, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi ve Demokratik Sol Partinin ilçe başkanları ve yöneticileri katıldı.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.