KERİMOĞLU VAKIF BİNASINI NEDEN YIKTIN?

Özel Haber Yayın: 22 Kasım 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 22.11.2017 22:26:57
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 18 dk.
Google News

Bakırköyspor Vakfı binasında kaçak yapılaşmalar var diyerek Bakırköy Belediyesi encümenin aldığı kararla yıkımı gerçekleştiren Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na sormak lazım. 2981 sayılı imar affı kanununu okudunuz mu? Bence okumamışınız, okuyup incelemiş ve farklı düşünceleriniz olmasaydı, genel başkanın Kemal Kılıçdaroğlu ile havalimanında aranızda yaşanan nahoş olayda söylediği (Başka çözüm bulsaydın ya) sözünde olduğu gibi yıkımı yasaldır dediğiniz binayı yıkmaz, yasallaştırarak Bakırköylülerin tepkisini çekmezdiniz. Okumadığınızı düşündüğüm 2981 sayılı İmar Affı Kanunu kapsamında imar affı uygulama esaslarında vakıf binasıyla ilgili sizi ilgilendiren bazı maddeler şu şekilde açıklanıyor:

a) Müstakilen kendisine ait arsa üzerinde imar mevzuatına aykırı yapı yapılmış ise;

1.Yapı, korunacak durumda ise, müracaat dilekçesine ekli tespit ve değerlendirme belgelerine göre gerekli harçlar tahsil edilmek suretiyle hemen, (arsa sahibi Bakırköy Belediyesi olduğuna göre müracaat dilekçesine de gerek olmaz)

2. Yapı, ıslah edilerek korunacak durumda ise, ıslah edildikten sonra hemen, Yapı ruhsatı veya kullanma izni verilir.

3. Ruhsat alınarak inşaatına başlanmış, ancak ruhsat ve eklerine aykırı olması nedeniyle mühürlenerek (5) yıllık ruhsat müddeti içinde tamamlanmamış yapılara, binanın biten kısımları için, fenni sorumluluğu üstlenmiş röleve planı esas alınarak imar planındaki gabarisine göre yeniden ruhsat verilmek suretiyle yapının tamamlanmasına izin verilir.

4. Daha önce, imar mevzuatına aykırı olarak ruhsat verilip bu ruhsata ve eklerine göre inşa edilen, veya inşa halindeki yapılarla, her ne sebeple olursa olsun ruhsat ve kullanma izni iptal edilen yapılar için, tehlike arz edenler hariç, daha önce verilen ruhsat ve kullanma izinleri kazanılmış hak kabul edilir.

Der ve bu yasa 31.05.2018 yılına kadar da geçerliliğini koruyor.

Bu durumda Bülent Kerimoğlu’na sormak lazım, arsa ve üzerindeki tüm yapılar Bakırköy Belediyesine ait olduğu halde neden yıktın?

Genel Başkanın Kılıçdaroğlu’nun dediği (başka çözüm bulsaydın ya) sözü 2981 sayılı imar yasası kapsamında başka çözüm için gayet uygun bir yasa olmasına rağmen neden yıkım yolunu tercih ettin?

Kısa bir süre başkanlığını yaptığınız vakıftan ayrılmanızın ana nedeninin vakıf binasının yıkılmasıyla bağlantısı var mı?

 

 

Yılmaz BACACI

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.