Celal Sevinç Demokrasiden Sınıfta Kaldı

Özel Haber Yayın: 30 Kasım 2017 - Perşembe - Güncelleme: 30.11.2017 16:28:18
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 34 dk.
Google News

CHP Bakırköy ilçe kongresi yaklaştıkça adaylarda kendilerini göstermeye başladı. İlk adaylığını açıklayan Selçuk Biber’den sonra başkanlığını açıklayan ikinci isim de Celal Sevinç oldu. Bakırköy İlçe Başkanlık binasında yapılan adaylık açıklamasında Sevinç, adayım dediği ana kadar 20 dakika süreyle Türkiye gündemi ve kendisi hakkında basında yer alan olumsuz haberler hakkında kendince haklı gerekçelerini açıkladı. İlçe başkanı seçilmesi halinde her mahalleye temsilcilikler açacağını ve bu temsilciliklerin sağlıklı bir şekilde yapılanmasını sağlayarak başarını yakalanabileceğini vurguladı. İstifa etmeden önce birlikte çalıştığı yönetim kurulu üyeleri sağlıklı olmadığına inanmış ki sağlıklı bir ilçe yönetimi oluşturacağını beyan etti. Bir birimizi eksilten değil bir birimizi tamamlayan insanlar olacağız. Cumhuriyet Halk Partisi sevdası olan Atatürk ilke ve inkılaplarına inanmış olan altı okun savunucularının inanıyorum ki başaramayacağı hiç bir şey yoktur. Bu ruhu içimde taşıdığım için yeniden görev almak istedim. Şeklinde ki açıklamasıyla ilçe başkanlığına aday olduğunu belirtti.

Sevinç’i Terleten Sorular

Adaylık açıklamasını yaptıktan sonra “soru varsa cevap verebilirim” diyen Celal Sevinç, Kartaltepe mahalle delegesi Oya Erakıncı’nın sorduğu, istifa etmenizi gerektiren birçok olaylar yaşamış olmanıza rağmen istifa etmediniz. Bunları sıralayacak olursak, tek adamlığa karşı olmanıza rağmen, belediye başkanına meclisin tam yetki vermesi. Yıkımlardan 5 dakika önce haberdar olmanız, Osmaniye de bulunan Spor ve Yaşam Köyü başkanın tasarrufu dediniz. Delege seçimlerinde tarafsızım dediğiniz halde sosyal medya paylaşımlarınızda taraflı olduğunuzu gösterdiniz. Şeklinde ki sorularına Sevinç, bu soruları birileri tarafından buraya gönderilerek amaçlı sorduğunuzu biliyorum. Diyerek bir anlamda günah çıkarırcasına kendini savundu. Sevinç soruları cevapladıktan sonra Oya Erakıncı, ben buraya birileri tarafından gönderilmedim tamamen hür irademle buradayım. Diğer adayın tanıtımına da katıldım ve aynı soruları sordum. Açıklamasını yaparak Celal Sevinç’in “bu soruları amaçlı sorduğunuzu biliyorum” tezini çürüttü.

Buraya kadar yaşanan olaylar normal şekilde seyretti. Dananın kuyruğu Celal Sevinç’in Oya Erakıncı’nın sorularını yanıtladıktan sonra koptu. Ne mi oldu? Hak, hukuk, adalet, demokrasiden dem vuran, bir gazetecinin twit attığı için tutuklanmasının yanlış olduğunu savunan, konuşmasının sonunda soru varsa cevaplayayım diyen Sevinç, benim sormak istediğim soruya izin vermedi. Sevinç’le aramızda aynen şu diyalog yaşandı. Kendisine soru alacak mısınız dediğimde, siz üye değilsiniz soru soramazsınız dedi. Siz burada adaylık açıklaması tanıtımı yapıyorsunuz. Bir gazetecinin ya da basın mensubunun soru sormaya hakkı vardır. Dediğimde, peki buyurun sorunuzu alayım dedi ve dananın kuyruğu koptu. Bir anda toplantıda bulunan Celal Sevinç taraftarları burası basın açıklaması değil soru soramazsınız şeklinde tepki göstererek soru sormamı istemediler. Tepkileri emir telaki eden Celal Sevinç, soru almıyorum diyerek toplantısını bitirdi.     

Öz güvenli ve itibarlı olan bir siyasetçi hakaret içermeyen eleştiri ve sorulara açık olmalı. Gördüğüm kadarıyla Sevinç, kendi ifadesiyle farklı nedenlerle siyaseten itibarsızlaştırılıyorum sözünü söylerken haklıymış. Sanırım bu yaşananlara “eskiye rağbet olsa, bit pazarına nur yağardı” atasözü yakışır.

.

Celal Sevinç’in adaylık açıklamalarını görüntülü olarak aşağıda ki linklerden izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=cNJARkfZ1DU

https://www.youtube.com/watch?v=2crDtjaMfaY

 

 

YORUM HABER  : Yılmaz BACACI

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.